Barátok
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Baráti beszélgetések

4 posters

36 / 40 oldal Previous  1 ... 19 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40  Next

Go down

Baráti beszélgetések - Page 36 Empty Re: Baráti beszélgetések

Témanyitás by Judit Pént. Dec. 16, 2016 10:08 am

Marcsi írta:
Böbe51 írta:
Marcsi írta:

Tényleg ki van akadva szegény. Mindenhol falakba ütközik, ha valamit intézni kell. Különben is azt szereti csak, amit maga végez el, de most a lekövezett udvart feltörni, meg ki tudja mi van alatta /beton? Sad /, nem az Ő lábainak, korának való már.
J

Mi történt? Víz van az aknában, hogy télvíz idején fel kell tárni a csöveket??? Sad
Ősszel észrevette Jóska a pincében, hogy úszik a gázpalack a vízben. Szerencsére ellenőrzést tartott. Ki tudja mióta úszott. És máig úszhatott volna... ŐRÜLET!Sad
Oda rajta kívül senki nem néz le.Sad
Rohant a ház előtti vízaknához, ahol ugyancsak derékig víz volt. Levetkőzött kis gatyára és lement abba a szutykos vízbe elzárni a bejövő csapot az óra előtt.
Nekem nem is merte megmondani, hogy mi van, mert akkor voltam nagyon nem jól.Sad Talán 10 napig is járt oda, mire eltűnt a víz végre.
Kérdezgette tőlem, hogy mennyibe kerül 1 m3 víz és számolgatott magában. Nem tudtam mire föl érdekli. Aztán egyszer leültetett és elmesélte, hogy majdnem agyvérzést kapott. 250 m3 elment.Smile  Ekkor próbáltak apjukkal kapcsolatba lépni, mert azért ezt már mégse ketten fizessék. De az a válasz jött jó sokára: máskor is volt víz a pincében. Közel a patak és sok eső volt. Amikor Bebi elküldte francba és még az ismerősei közül is törölte, akkor megint csak néma csend. Aztán végre Bellának telefonált és elmondta, hogy majd ha befizetett csekket lát, akkor besegít. Aztán nem sokáig kellett várni, mert vízóra cserére volt bedobva értesítő. Mivel senkit nem találtak otthon, szétszedték a kaput /vasutas kilincs van rajta és be volt drótozva.Sad/ és órát cseréltek...  Őrület! Mit tehettünk, ha a tulaj nem lép.Sad
Jóska észrevette, hogy a drót a földön van és a kapu résnyire nyitva, de álmunkban nem gondoltunk ilyesmire. Szóval októberben kijött a számla:147.000.- fr vízdíjról.  Azért csak ennyi, mert közben Bellus azért lejelentgetett m3-ket. A levelet mindig a lányok bontják fel amikor jönnek és mentek a napok, hetek.
Akkor kapisgáltuk hogy óracsere lehetett. Rohantunk át. Hát az volt. Éjjel eszembe jutott, hogy ha ki is nyitották, akkor mi van a csőtöréssel? Szerencsére az elzárt csappal nem törődtek.

Közben 2 hete ugye jelentkezett  a vevő. A lányok nem mondták meg, egyik sem, hogy gond van a vízzel. Alkudoztak, ingatlanossal méregettek.
Amikor vasárnap Jóska átment a vevőhöz, akkor már nem mondhatta, hogy a vízzel is gond van, nem csak a tetővel, stb. Mert van más egyéb gond is.Sad Ezért kapják ennyiért. Most itt tartunk. És még Jóska felvállalta a kazán rendberakását is. 4 napig hitegette a szerelő azzal is. Haptákban várta, hogy mehessen. Azóta minden nap befűt, hogy ne sok m3 gáz menjen el.
Mi rühelljük és  idegesítjük magunkat, senki más, hogy valahogy kinézzen egyáltalán a ház.Sad
Mindig azt hiszem, hogy könnyebb lesz, aztán mindig xarik a kutty valamit.

Tegnap kérdezi szegény Bellus, hogy mi lesz a Karácsonyi ebédke. Jaj, de tudtam volna válaszolni.Sad De minek? Sad Very Happy
Én meg itt eszem a kefét a papával egész nap, mert semmit nem tudunk intézni.

Na, írtam egy rémregényt.

Ez nagyon xar ügy:( De azt nem írtad, hogy végül kiderült, hogy hol és hogyan folyik el a víz? Mit kell csinálni, csináltatni?
Ugye látod, hogy te is azt mondod, hogy minek válaszoltál volna szíved szerint Bellusnak?
Nekem meg mondjátok, hogy sose szólok. Hát nem. Nem szólok, mert az csak tovább vinné a vitát, és hiába is mondanám, - no meg később mindig be is igazolódik - hogy igazam van, volt. De ha sikerül, akkor magamban néhány nap alatt megemésztem és mégis kevesebbet idegeskedtem, mint különben, és a többiek úgy látják, hogy milyen felhőtlen minden..... Ami persze nem igaz:( Ezért a tulajdonságáért irigy vagyok Böbire. Neki van igaza!
De már én se, ti se fogtok változni. Tényleg arra gondolj, hogy megveszik és végre, az autó után még egy gonddal - nagy gonddal kevesebb lesz.

A mézes tésztám a gőz fölött most pihen egy órát:) Aztán tovább. Most megnézem a teregetett ruháimat, hogy mit tudok leszedni.
Majd később kukk.

Ja, és reggel jött a DPD-től a @, hogy 12 és 13 között hozzák a csomagot. A nyomkövetésen is ez látszott.
Most meg ez:
"Státusz : Az Ön csomagját nem tudtuk kézbesíteni. További információért vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal. "

De hát tegnap se lehetett őket elérni.....Sad(((((((( Nem is ezért izgulok igazán, hanem Henrik csomagjáért... Ott még csak visszaigazolták a vásárlást, mást nem kaptam:(
Judit
Judit

Hozzászólások száma : 8864

Vissza az elejére Go down

Témanyitás by Marcsi Pént. Dec. 16, 2016 10:27 am

Judit írta:
Marcsi írta:

Mi történt? Víz van az aknában, hogy télvíz idején fel kell tárni a csöveket??? Sad

Ez nagyon xar ügy:( De azt nem írtad, hogy végül kiderült, hogy hol és hogyan folyik el a víz? Mit kell csinálni, csináltatni?
Ugye látod, hogy te is azt mondod, hogy minek válaszoltál volna szíved szerint Bellusnak?
Nekem meg mondjátok, hogy sose szólok. Hát nem. Nem szólok, mert az csak tovább vinné a vitát, és hiába is mondanám, - no meg később mindig be is igazolódik - hogy igazam van, volt. De ha sikerül, akkor magamban néhány nap alatt megemésztem és mégis kevesebbet idegeskedtem, mint különben, és a többiek úgy látják, hogy milyen felhőtlen minden..... Ami persze nem igaz:( Ezért a tulajdonságáért irigy vagyok Böbire. Neki van igaza!
De már én se, ti se fogtok változni. Tényleg arra gondolj, hogy megveszik és végre, az autó után még egy gonddal - nagy gonddal kevesebb lesz.

A mézes tésztám a gőz fölött most pihen egy órát:) Aztán tovább. Most megnézem a teregetett ruháimat, hogy mit tudok leszedni.
Majd később kukk.

Ja, és reggel jött a DPD-től a @, hogy 12 és 13 között hozzák a csomagot. A nyomkövetésen is ez látszott.
Most meg  ez:
"Státusz : Az Ön csomagját nem tudtuk kézbesíteni. További információért vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal. "

De hát tegnap se lehetett őket elérni.....Sad(((((((( Nem is ezért izgulok igazán, hanem Henrik  csomagjáért... Ott még csak visszaigazolták a vásárlást, mást nem kaptam:(  
Nincs feltárva semmi. Éppen ez a gond.
Ha nem menne a kazán, Jóska sem idegeskedne, de víz nélkül nem maradhat a ház.
Hozom az utca frontot:
Baráti beszélgetések - Page 36 2aj9fuw

A jobb sarokban, az ablaktól a kerítés felé 1,5 m-re van a víz akna.  Jó nagy. Le van az udvar és a garázs előtt kövezve.Sad Azt fel kell törni. Valahova a ház alá megy be a cső. Lehet, hogy a garázs felé, nem a szoba alá, ki tudja. Jó lenne olyan szaki, aki be tudna kis bontással kémlelni a likba, hogy hol a baj.
Hogy mibe kerül ez megint, arról még nem is merünk elgondolkodni. Lassan elmegy a kocsi ára..Sad

Persze Judit, csak mondjuk itt hogy mit kellene mondani, csinálni, de mindenki a maga tudja, hogy mit-meddig. Szegény anyósomék is mondogattak amit mondogattak és hazajöttünk és úgy csináltuk, ahogy mi gondoltuk.  Mi is így voltunk a gyerekekkel. Most meg azt mondjuk, hogy szigorúan meg kellett volna mondanunk a véleményünket, még ha szakítás is a vége. Most nem lenne annyi xar dolog, amit "megörököltünk", látod?Sad Mert mi már látjuk.Sad  Utólag már marha okos az ember.Sad
Marcsi
Marcsi

Hozzászólások száma : 7622

Témanyitás by Judit Pént. Dec. 16, 2016 10:35 am

Marcsi írta:
Judit írta:
Marcsi írta:

Majd később kukk.

Most meg  ez:

De hát tegnap se lehetett őket elérni.....Sad(((((((( Nem is ezért izgulok igazán, hanem Henrik  csomagjáért... Ott még csak visszaigazolták a vásárlást, mást nem kaptam:(  
Nincs feltárva semmi. Éppen ez a gond.
Ha nem menne a kazán, Jóska sem idegeskedne, de víz nélkül nem maradhat a ház.
Hozom az utca frontot:
Baráti beszélgetések - Page 36 2aj9fuw

A jobb sarokban, az ablaktól a kerítés felé 1,5 m-re van a víz akna.  Jó nagy. Le van az udvar és a garázs előtt kövezve.Sad Azt fel kell törni. Valahova a ház alá megy be a cső. Lehet, hogy a garázs felé, nem a szoba alá, ki tudja. Jó lenne olyan szaki, aki be tudna kis bontással kémlelni a likba, hogy hol a baj.
Hogy mibe kerül ez megint, arról még nem is merünk elgondolkodni. Lassan elmegy a kocsi ára..Sad

Persze Judit, csak mondjuk itt hogy mit kellene mondani, csinálni, de mindenki a maga tudja, hogy mit-meddig. Szegény anyósomék is mondogattak amit mondogattak és hazajöttünk és úgy csináltuk, ahogy mi gondoltuk.  Mi is így voltunk a gyerekekkel. Most meg azt mondjuk, hogy szigorúan meg kellett volna mondanunk a véleményünket, még ha szakítás is a vége. Most nem lenne annyi xar dolog, amit "megörököltünk", látod?Sad Mert mi már látjuk.Sad  Utólag már marha okos az ember.Sad
Hát ez a legxarabb, ha nem is tudni, hogy hol a baj? Azt hittem,hogy ezt tudjátok:( Vannak olyan vízszerelők, akik számítógéppel + valami műszerrel be tudják mérni. Anno a Fővárosi Vízműveknek is volt olyan szolgáltatása, azt én is igénybe vettem, mert a maszekot nem tudtam megfizetni. A Vízművek sokkal olcsóbb volt. Nekem a ház belső sarka és a vízakna között ment el a víz. Akkor találták meg, hogy a kerti csapnál, lent a földben - majdnem 2 méter mélyen ment el.
Igen, ha tudnák, hogy elesünk, leülnénk... A franc tudja, hogy mi a jó tényleg. Olcsó biztos nem lesz.... Sajnos:( Pláne így, hogy nem tudni a helyet, okot....
Judit
Judit

Témanyitás by Marcsi Pént. Dec. 16, 2016 10:35 am

Marcsi
Marcsi

Témanyitás by Judit Pént. Dec. 16, 2016 10:38 am

Innen,mint a másik képen is nagyon szép.Nem látni, hogy nem laktak benne.
Reméljük most már sínen lesz!
Judit
Judit

Témanyitás by Marcsi Pént. Dec. 16, 2016 10:45 am

Judit írta:

Judit, már nem így néz ám ki. A kerítésről lerohadt a festék, az emeleten le kellett venni Bellus szobájánál a zsalukat, mert leesett volna.Sad Szétszáradt a festék nélkül.Sad

Belül meg pláne siralmas.Sad

Ezek a képek akkor készültek, amikor Muci még élt. Mind.
Marcsi
Marcsi

Témanyitás by Judit Pént. Dec. 16, 2016 10:51 am

Marcsi írta:
Judit írta:

Judit, már nem így néz ám ki. A kerítésről lerohadt a festék, az emeleten le kellett venni Bellus szobájánál a zsalukat, mert leesett volna.Sad Szétszáradt a festék nélkül.Sad

Sajnos egy családi házon a munkát csak abbahagyni lehet, befejezni soha! Ha nem állandóan csinálja az ember, akkor vége, jön csőstől.
Judit
Judit

Témanyitás by Judit Pént. Dec. 16, 2016 10:53 am

A guta megüt ezzel a francos csomaggal. Most hívott a futár, hogy annyi címet kapott Pesthez közelebb, hogy ma már nem tud jönni, téves levelet küldött ki a központjuk....
Most abban maradtam a pasival, hogy holnap amikor megkapja a címlistát, fölhív, hogy mi legyen? Sad(((( Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Megyek mézest nyújtani, azon kitöltöm a mérgem....
Judit
Judit

Témanyitás by Judit Pént. Dec. 16, 2016 12:00 pm

Jó étvágyat mindenkinek és kellemes pihenést, vagy ki mit választ....
Mi mindjárt eszünk, közben a sütőben még a 2. tepsi mézes, aztán séta, utána a mézes mázolásával leszek elfoglalva:)
Judit
Judit

Témanyitás by Marcsi Pént. Dec. 16, 2016 12:08 pm

Judit írta:
Marcsi írta:
Judit írta:

Sajnos egy családi házon a munkát csak abbahagyni lehet, befejezni soha! Ha nem állandóan csinálja az ember, akkor vége, jön csőstől.
Mucit 2009 nyarán műtötték először. Hónalji csomókkal. Utána már nem történt a házon/házzal szinte semmi.Sad Előtte volt kicserélve Bebi ablaka, erkélyajtója és a szülői háló ablaka. Még előtte a nappaliból nyitottak 2 szárnyas ajtót a terasz felé, ami szintén akkor készült. Az is nagy munka volt. Annak előtte pedig a padlást teret építették be. A képek között ott van.
Sajnos a nyílászárók a félkészen vett házon kívül már mind megvoltak. Jó sok.
Marcsi
Marcsi

Témanyitás by Judit Pént. Dec. 16, 2016 12:52 pm

Sajnos egy családi házon a munkát csak abbahagyni lehet, befejezni soha! Ha nem állandóan csinálja az ember, akkor vége, jön csőstől.[/quote]
Mucit 2009 nyarán műtötték először. Hónalji csomókkal. Utána már nem történt a házon/házzal szinte semmi.Sad Előtte volt kicserélve Bebi ablaka, erkélyajtója és a szülői háló ablaka. Még előtte a nappaliból nyitottak 2 szárnyas ajtót a terasz felé, ami szintén akkor készült. Az is nagy munka volt. Annak előtte pedig a padlást teret építették be. A képek között ott van.
Sajnos a nyílászárók a félkészen vett házon kívül már mind megvoltak. Jó sok.[/quote]

Sokszor Tündiék háza jut eszembe a tiétekről. Az már "csak" egy plusz hozzá, hogy nekik egy kétszobás összkomfortos ház falához van építve a nagy ház. Abban laktak Lacus szülei. Tündiéké pedig még annyival nagyobb, hogy tulajdonképpen 7 szoba van benne, a többi úgy mint nálatok, talán azzal a különbséggel, hogy náluk az amerikai konyhás nappali is óriási, hisz 7-en ültek az asztalhoz, vagy 9-en, ha a szülők is ott voltak. Egy dolgozó szoba van a fsz.-en, amit Lacus és Tündi használt. Laci ott írt, Tündi angolt tanított. Fönt van a padlástérben a lányoknak (5 lány!) háló és Tündiék kicsit nagyobb hálója. No, ebben lakik most Tündi egyedül. No meg a két ház közé van még beépítve egy nagy garázs, ahol két autó fért el, + az összes kerti szerszám.
Hát..? Gondolhatod:( Még érdeklődő sincs a házra. A kazán majd 25 éves! A telek keskeny (ahol a ház van, ott alig szélesebb a kocsibejárónál), de rohadt hosszú, a ház egy nagy dombon. A telek másik vége egy patak, tehát még megosztani sem lehet egyáltalán. El se tudom képzelni, hogy mi lesz így ott Tündivel. Mondjuk ő se, naponta, napról napra tud élni, nincs jövőképe, s ez a legnagyobb baj.
No, ehhez képest már ti egyesben vagytok. Csak azért írtam le, hogy van a téteknél sajnos rosszabb helyzet,mint látod:( Mondjuk ettől nektek nem könnyebb az igaz. Nagyikám mondta régen, hogy ha minden ember kitenné egy ablakba a bajait, fájdalmait, hogy vigye aki tudja, akkor mégis mindig a sajátját választaná mindenki. Igaznak tartom.
Most megyünk Foltival sétálni, aztán mézes-mázozok:)

Egészségetekre az ebédet és jó pihenést délutánra.
Judit
Judit

Témanyitás by Böbe51 Pént. Dec. 16, 2016 3:30 pm

Elolvastam, amit írtatok, csak azt tudom mondani, hogy jaj! És még egyszer jaj! Crying or Very sad Crying or Very sad Sad
Nekem legalább a futárral szerencsém van, bár 2 futárt még mindig várok, de továbbra is bízom bennük.
Dolgoztam a DPD-vel. Jó tapasztalatom volt velük a kis csomagok szállítása terén. Juditka, remélem holnap tényleg kiviszik már végre neked!!!
A házra nem is tudom hány jajt mondhatnék. Bizony, ha a család szellemi, lelki ereje megrendül- a családanya személyére gondolok- oda minden, legyenek a gyerekek akárhány évesek, legyen a férj bármilyen segítőkész is, pótolni nem tudják. Sok férfiből hiányzik az átlátás képessége, gondolok a feladatokra, de már napi szinten is. Nagyon együtt érzek Jóskával, évekig nem hívtam- a családon kívül- senkit hozzánk, a befejezetlen lépcsők és egyéb hiányosságok miatt, mert annyira bántott engem is a hiányuk. Nehezen viseltem, hogy minden így marad és azóta nálunk is sokat romlott a helyzet, főleg a másfél évig tartó betegeskedésem miatt. Utána jött a lakás, abból nem engedtem, mert megérintett, hogy bármikor elmehetek és akkor itt áll Eszter anya nélkül.
Rengeteg felújítási munka lenne nálunk is, amit szerintem akkor is meg kellene csinálni, ha tényleg el akarjuk adni, de nincs erő- legfőképpen fizikai- hozzá. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Böbe51
Böbe51

Hozzászólások száma : 5640

Témanyitás by Böbe51 Pént. Dec. 16, 2016 3:39 pm

Délelőtt csak egy kis rizibizit kellett készítenem. Most fogok főzni holnapra és jövő hét elejére.
Holnap lesz Eszter szakfordítói diplomaosztója. Lesz talár és minden, ami ilyenkor jár, ahogy Bellának volt nyáron. Very Happy
Amikor Eszter svájci doktorija volt nem tudtunk jelen lenni- főleg anyagi okból-, csak Emeséék és Eszter barátnői voltak kint. Most egy éttermi ebéddel pótoljuk az akkori ünneplést és egyúttal megünnepeljük ezt is. Emese lesz itthon Sunnyval, neki főzök valamilyen levest és túrógombócot. Smile
Böbe51
Böbe51

Témanyitás by Judit Pént. Dec. 16, 2016 3:49 pm

Böbe51 írta:Elolvastam, amit írtatok, csak azt tudom mondani, hogy jaj! És még egyszer jaj! Crying or Very sad Crying or Very sad Sad
Nekem legalább a futárral szerencsém van, bár 2 futárt még mindig várok, de továbbra is bízom bennük.
Dolgoztam a DPD-vel. Jó tapasztalatom volt velük a kis csomagok szállítása terén. Juditka, remélem holnap tényleg kiviszik már végre neked!!!
A házra nem is tudom hány jajt mondhatnék. Bizony, ha a család szellemi, lelki ereje megrendül- a családanya személyére gondolok- oda minden, legyenek a gyerekek akárhány évesek, legyen a férj bármilyen segítőkész is, pótolni nem tudják. Sok férfiből hiányzik az átlátás képessége, gondolok a feladatokra, de már napi szinten is. Nagyon együtt érzek Jóskával, évekig nem hívtam- a családon kívül- senkit hozzánk, a befejezetlen lépcsők és egyéb hiányosságok miatt, mert annyira bántott engem is a hiányuk. Nehezen viseltem, hogy minden így marad és azóta nálunk is sokat romlott a helyzet, főleg a másfél évig tartó betegeskedésem miatt. Utána jött a lakás, abból nem engedtem, mert megérintett, hogy bármikor elmehetek és akkor itt áll Eszter anya nélkül.
Rengeteg felújítási munka lenne nálunk is, amit szerintem akkor is meg kellene csinálni, ha tényleg el akarjuk adni, de nincs erő- legfőképpen fizikai- hozzá.  Crying or Very sad  Crying or Very sad  Crying or Very sad
Már én is remélem! De idegesít Henrik ajándéka. Arról még hír sincs:( Nagyon mérges vagyok Mariannra. Amikor megtudta, miért nem rendelte meg azonnal neki? Mit gondolt, hogy nem fogom kifizetni? Sad
Nem csak akkor van baj, ha a családanya Böbikém! Látod Tündinél elment a férj. Ott ő volt a család váza, elment - minden összetörött, Tündi nagyon keményen fizet érte. Tavaly és az idén télen is 18 fokot fűt a házban, mert nem tudna többet fizetni. Szörnyű helyzet. Nálatok Józsid rengeteget dolgozott azért, hogy legyen lehetőséged "nem engedni", meg most a lakásnál is ezer dolgot csinált meg. Szóval úgy van ez valahogy, amíg ép a család - van férj, feleség - ha döcög is valami, de megy. Egyedül meg? Sad Nem is írom le, hogy akár lelkileg, vagy fizikálisan hogyan lehet egyszerre az ember apa és anya.... Nem lehet, valahol mindig valami fölborul, nem megy.
Most hogy már Eszter lakása is egyenesben van, több ideje lesz Józsidnak is meglátod! Menni fog az.
Én most a kis ház villanyát látom teljesen reménytelennek:( A külső vakolásnak tavasszal neki fogok majd. Elvégre két eset van: vagy sikerül, vagy nem? 50 %-ról indulok. Lehet, hogy vakmerőség inkább, de mindent  fizetni én meg egy nyugdíjból nem tudok, jövőre se lesz több pénzem, még csak nem is lottózok. Marcsinak is nagyon ügyes, szorgalmas Jóskája van, mint neked Józsid. Meglátod, hogy minden rendben lesz:)
Egészség legyen, a többit megoldjuk:)
Judit
Judit

Témanyitás by Judit Pént. Dec. 16, 2016 3:53 pm

Böbe51 írta:Délelőtt csak egy kis rizibizit kellett készítenem. Most fogok főzni holnapra és jövő hét elejére.
Holnap lesz Eszter szakfordítói diplomaosztója. Lesz talár és minden, ami ilyenkor jár, ahogy Bellának volt nyáron. Very Happy
Amikor Eszter svájci doktorija volt nem tudtunk jelen lenni- főleg anyagi okból-, csak Emeséék és Eszter barátnői voltak kint. Most egy éttermi ebéddel pótoljuk az akkori ünneplést és egyúttal megünnepeljük ezt is. Emese lesz itthon Sunnyval, neki főzök valamilyen levest és túrógombócot.   Smile

Húúúúúúúdenagynaplesz!!!!!!!!!!!!! bounce bounce bounce bounce lol! lol! lol! lol! Nagy öröm lesz biztos:) Majd fényképeket valaki csinál ugye? Smile Nem vagyok irigy a délutáni főzésre:( A hátam megint már belyukad:( A mézesem már csak úgy van a sütőben, hogy csak a ventilátor megy. Lassan azt is kikapcsolom. No, meg lassan jön az élvezet:) Uzsonna: a tegnap mára eltett túrós palacsinta:)
Remélem gyorsan végzel és tudsz még pihenni holnapra! Ez fontos:)
Judit
Judit

Témanyitás by Böbe51 Pént. Dec. 16, 2016 4:03 pm

Judit írta:
Böbe51 írta:Délelőtt csak egy kis rizibizit kellett készítenem. Most fogok főzni holnapra és jövő hét elejére.
Amikor Eszter svájci doktorija volt nem tudtunk jelen lenni- főleg anyagi okból-, csak Emeséék és Eszter barátnői voltak kint. Most egy éttermi ebéddel pótoljuk az akkori ünneplést és egyúttal megünnepeljük ezt is. Emese lesz itthon Sunnyval, neki főzök valamilyen levest és túrógombócot.   Smile

Húúúúúúúdenagynaplesz!!!!!!!!!!!!! bounce bounce bounce bounce lol! lol! lol! lol! Nagy öröm lesz biztos:) Majd fényképeket valaki csinál ugye? Smile Nem vagyok irigy a délutáni főzésre:( A hátam megint már belyukad:( A mézesem már csak úgy van a sütőben, hogy csak a ventilátor megy. Lassan azt is kikapcsolom. No, meg lassan jön az élvezet:) Uzsonna: a tegnap mára eltett túrós palacsinta:)

Majd fényképezünk persze, ha engedi. Wink Very Happy
Már csak annyi, hogy összeállítom a gombócot, kifőzni holnap reggel fogom.
Ma is Bolgározom.
Jó étvágyat a palacsintához! Laughing I love you
Böbe51
Böbe51

Témanyitás by Böbe51 Pént. Dec. 16, 2016 4:15 pm

Judit írta:

Már én is remélem! De idegesít Henrik ajándéka. Arról még hír sincs:( Nagyon mérges vagyok Mariannra. Amikor megtudta, miért nem rendelte meg azonnal neki? Mit gondolt, hogy nem fogom kifizetni? Sad
Nem csak akkor van baj, ha a családanya Böbikém! Látod Tündinél elment a férj. Ott ő volt a család váza, elment - minden összetörött, Tündi nagyon keményen fizet érte. Tavaly és az idén télen is 18 fokot fűt a házban, mert nem tudna többet fizetni. Szörnyű helyzet. Nálatok Józsid rengeteget dolgozott azért, hogy legyen lehetőséged "nem engedni", meg most a lakásnál is ezer dolgot csinált meg. Szóval úgy van ez valahogy, amíg ép a család - van férj, feleség - ha döcög is valami, de megy. Egyedül meg? Sad Nem is írom le, hogy akár lelkileg, vagy fizikálisan hogyan lehet egyszerre az ember apa és anya.... Nem lehet, valahol mindig valami fölborul, nem megy.
Most hogy már Eszter lakása is egyenesben van, több ideje lesz Józsidnak is meglátod! Menni fog az.
Én most a kis ház villanyát látom teljesen reménytelennek:( A külső vakolásnak tavasszal neki fogok majd. Elvégre két eset van: vagy sikerül, vagy nem? 50 %-ról indulok. Lehet, hogy vakmerőség inkább, de mindent  fizetni én meg egy nyugdíjból nem tudok, jövőre se lesz több pénzem, még csak nem is lottózok. Marcsinak is nagyon ügyes, szorgalmas Jóskája van, mint neked Józsid. Meglátod, hogy minden rendben lesz:)

Mariann tetteit ki érti??? Kár miatta mérgeskedni! Mindenesetre drukkolok, hogy megérkezzen, még van 1 hét rá! Smile

Az biztos, hogy az egészség a legfontosabb, de Tündi nem tipikus eset. Én olyanokra gondoltam, hogy mindig a nőnek kell tudni, hogy mi fogyott el, mi ment tönkre, mit kell javítani, mi tiszta, mi hol van, van-e itthon ez vagy az. Mikor kell és mit fizetni vagy mikor jött el az idő, hogy nincs mese, ki kell festeni a szobákat és még ezer dolog, amiért a nő "felel". De olyan kis bosszantó dolgokra is vonatkozhat, hogy a folyékony szappant ne vízzel hígítsa fel valaki, hanem a szappanutántöltőből töltse fel, stb. Ha erre mindre Lacus figyelt, mellette főzött, mosott, takarított, a gyerekeket pesztrálta és még dolgozott is, akkor le a kalappal előtte. Very Happy
Böbe51
Böbe51

Témanyitás by Marcsi Pént. Dec. 16, 2016 4:31 pm

Judit írta:
Sokszor Tündiék háza jut eszembe a tiétekről. Az már "csak" egy plusz hozzá, hogy nekik egy kétszobás összkomfortos ház falához van építve a nagy ház. Abban laktak Lacus szülei. Tündiéké pedig még annyival nagyobb, hogy tulajdonképpen 7 szoba van benne, a többi úgy mint nálatok, talán azzal a különbséggel, hogy náluk az amerikai konyhás nappali is óriási, hisz 7-en ültek az asztalhoz, vagy 9-en, ha a szülők is ott voltak. Egy dolgozó szoba van a fsz.-en, amit Lacus és Tündi használt. Laci ott írt, Tündi angolt tanított. Fönt van a padlástérben a lányoknak (5 lány!) háló és Tündiék kicsit nagyobb hálója. No, ebben lakik most Tündi egyedül. No meg a két ház közé van még beépítve egy nagy garázs, ahol két autó fért el, + az összes kerti szerszám.
Hát..? Gondolhatod:( Még érdeklődő sincs a házra. A kazán majd 25 éves! A telek keskeny (ahol a ház van, ott alig szélesebb a kocsibejárónál), de rohadt hosszú, a  ház egy nagy dombon. A telek másik vége egy patak, tehát még megosztani sem lehet egyáltalán. El se tudom képzelni, hogy mi lesz így ott Tündivel. Mondjuk ő se, naponta, napról napra tud élni, nincs jövőképe, s ez a legnagyobb baj.
No, ehhez képest már ti egyesben vagytok. Csak azért írtam le, hogy van a téteknél sajnos rosszabb helyzet,mint látod:( Mondjuk ettől nektek nem könnyebb az igaz. Nagyikám mondta régen, hogy ha minden ember kitenné egy ablakba a bajait, fájdalmait, hogy vigye aki tudja, akkor mégis mindig a sajátját választaná mindenki. Igaznak tartom.

Egészségetekre az ebédet és jó pihenést délutánra. [/quote]

Tudod ebben a legnagyobb gond, itt nálunk, hogy nincs pénzük és magukra maradta a gyerekek. Kénytelenek vagyunk segíteni, közben vicsorgunk hozzá Pisti miatt. Ő ugyanúgy részesedik bármit teszünk vagy nem teszünk, 1/3-al. Sad
A lányok fizetik majd most a vizet, a javítást, a fűtést a kocsi árából, de majd harmadolnak a házárából. A mi segítségünket meg nem is lehet pénzben kifejezni.

Mindenkinek meg van a gondja. Sad Bizony.Sad

Tovább is olvastalak...
Neked könnyű volt a házcserét lebonyolítani, mert drukkoltunk Neked.Smile Na! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Laughing Laughing Laughing I love you I love you  I love you bounce bounce bounce
Marcsi
Marcsi

Témanyitás by Judit Pént. Dec. 16, 2016 4:33 pm

Böbe51 írta:
Judit írta:

Mariann tetteit ki érti??? Kár miatta mérgeskedni! Mindenesetre drukkolok, hogy megérkezzen, még van 1 hét rá! Smile

Az biztos, hogy az egészség a legfontosabb, de Tündi nem tipikus eset. Én olyanokra gondoltam, hogy mindig a nőnek kell tudni, hogy mi fogyott el, mi ment tönkre, mit kell javítani, mi tiszta, mi hol van, van-e itthon ez vagy az. Mikor kell és mit fizetni vagy mikor jött el az idő, hogy nincs mese, ki kell festeni a szobákat és még ezer dolog, amiért a nő "felel". De olyan kis bosszantó dolgokra is vonatkozhat, hogy a folyékony szappant ne vízzel hígítsa fel valaki, hanem a szappanutántöltőből töltse fel, stb. Ha erre mindre Lacus figyelt, mellette főzött, mosott, takarított, a gyerekeket pesztrálta és még dolgozott is, akkor le a kalappal előtte. Very Happy

Már azért se tipikus, mert amíg az anyósa élt, mindent "felügyelt" Tündin. Tündi egy angyal volt, én biztos meg is szöktem volna. Néha Lacus leállította az anyját, de nem igazán lehetett. Tündi meg hallgatott, sose szólt vissza. A kert, a házon való javítások, számlák fizetése ilyesmi Lacié volt. A pénzügyeket mindig Laci kezelte. A háztartás, meg ilyesmi Tündié, no meg egyetem (diploma) végéig 5 lány után kulizott otthon. Egyedül takarított mindent, főzött, stb. A lányoknak csak tanulni kellett. Egyedül Zsuzsikának van egy diplomája, a másik háromnak kettő - az öt lányból 4-nek 3 nyelvvizsgája, de beszélnek is rajta. Angolt, németet mind, van még egyiküknek olasz, másikuknak spanyol nyelvből. Az 5 lányból Veronka lóg ki, akinek nincs még főiskolai végzettsége, nyelvvizsgája se. Ettől függetlenül angolul, németül perfekt ír, olvas, beszél.
Én is itt hallgatom Bolgárt,de azt hiszem, hogy mindjárt fekve fogom, nem tudok ennyit ülni:(
Judit
Judit

Témanyitás by Judit Pént. Dec. 16, 2016 4:40 pm

Marcsi írta:
Judit írta:
Hát..? Gondolhatod:( Még érdeklődő sincs a házra. A kazán majd 25 éves! A telek keskeny (ahol a ház van, ott alig szélesebb a kocsibejárónál), de rohadt hosszú, a  ház egy nagy dombon. A telek másik vége egy patak, tehát még megosztani sem lehet egyáltalán. El se tudom képzelni, hogy mi lesz így ott Tündivel. Mondjuk ő se, naponta, napról napra tud élni, nincs jövőképe, s ez a legnagyobb baj.

Egészségetekre az ebédet és jó pihenést délutánra.

Tudod ebben a legnagyobb gond, itt nálunk, hogy nincs pénzük és magukra maradta a gyerekek. Kénytelenek vagyunk segíteni, közben vicsorgunk hozzá Pisti miatt. Ő ugyanúgy részesedik bármit teszünk vagy nem teszünk, 1/3-al. Sad
A lányok fizetik majd most a vizet, a javítást, a fűtést a kocsi árából, de majd harmadolnak a házárából. A mi segítségünket meg nem is lehet pénzben kifejezni.

Mindenkinek meg van a gondja. Sad Bizony.Sad

Tovább is olvastalak...
Neked könnyű volt a házcserét lebonyolítani, mert drukkoltunk Neked.Smile Na! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Laughing Laughing Laughing I love you I love you  I love you bounce bounce bounce[/quote]

Csak ezen hiába rágódtok. Csak annyit tudnak tenni a lányok, hogy mindent papíron lekönyvelnek, eltesznek. Mi mennyibe került, mit fizettek? Szerintem ez a végén még (az egyharmada!) az apjukra terhelhető. Majd a közjegyzőnél mindent le kell tenni, hogy ennyi volt, ennyi kiadás.Majd annyival kevesebbet kap - szerintem ez járható út azért.
A segítséget nem lehet pénzben fölmérni, annak csak eszmei értéke van, megfizethetetlen.
Könnyű volt a drukkal? Smile Jó volt az szó se róla, de nagyon topon kellett lenni fizikailag és agyilag is. A pénzről nem is beszélve! Még most is. Pedig 2 hónap és egy év lesz. S még nincs vége ám nekem sem.
Judit
Judit

Témanyitás by Marcsi Pént. Dec. 16, 2016 4:49 pm

JAJDEJÓ!
De szép napotok lesz holnap. I love you I love you I love you
Akkor ez a korona most a svájci diplomára, mert duplán ünnepeltek.Smile
Gondolok Rátok, nagyon.Smile

Már előre gratulálok Eszterednek és a családnak, mert megdolgoztatok Ti is érte.Smile Tudom, hogy mennyi munka van benne.

Baráti beszélgetések - Page 36 2mmwfwz
Marcsi
Marcsi

Témanyitás by Marcsi Pént. Dec. 16, 2016 4:54 pm

Csak ezen hiába rágódtok. Csak annyit tudnak tenni a lányok, hogy mindent papíron lekönyvelnek, eltesznek. Mi mennyibe került, mit fizettek? Szerintem ez a végén még (az egyharmada!) az apjukra terhelhető. Majd a közjegyzőnél mindent le kell tenni, hogy ennyi volt, ennyi kiadás.Majd annyival kevesebbet kap - szerintem ez járható út azért.
A segítséget nem lehet pénzben fölmérni, annak csak eszmei értéke van, megfizethetetlen.
Könnyű volt a drukkal? Smile Jó volt az szó se róla, de nagyon topon kellett lenni fizikailag és agyilag is. A pénzről nem is beszélve! Még most is. Pedig 2 hónap és egy év lesz. S még nincs vége ám nekem sem.[/quote]

Csak vicceltem Judit! Very Happy Very Happy

Nem is tudom, hogy az ismeretségemben ki csinálta volna ezt így végig. Segítség nélkül...
Se fizikailag, se agyilag. Bizony.Smile

Ha jönnek a lányok téma lesz biztos.Smile Bellus Misije nagyon spórolós, meg matekos, majd kiadom Neki a feladatot.Smile
Marcsi
Marcsi

Témanyitás by Marcsi Pént. Dec. 16, 2016 5:59 pm

Böbe51 írta:
Judit írta:

Ma is Bolgározom.
Jó étvágyat a palacsintához!  Laughing  I love you
Én is hallgatom Bolgárt. Pihenek, jóllakottan.Smile
Ez a manus nem normális, de a seggnyalók sem. Mi lett ebből az országból? Ebben Bolgár is hibás, mert Ő is ekézi Gy-t, pedig össze kellene hozni inkább őket ezen az oldalon, mindenáron és ebben tudna Ő is, nem keveset segíteni. Tudnám agyoncsapni, aki először kimondta, hogy Gy megosztó. És OVI az micsoda?
Azon kívül, hogy még megjelenése sincs. A cigány vajda többet ad magára.Sad
Marcsi
Marcsi

Témanyitás by Judit Pént. Dec. 16, 2016 6:07 pm

Marcsi írta:
Böbe51 írta:
Judit írta:

Ma is Bolgározom.
Jó étvágyat a palacsintához!  Laughing  I love you
Én is hallgatom Bolgárt. Pihenek, jóllakottan.Smile
Ez a manus nem normális, de a seggnyalók sem. Mi lett ebből az országból? Ebben Bolgár is hibás, mert Ő is ekézi Gy-t, pedig össze kellene hozni inkább őket ezen az oldalon, mindenáron és ebben tudna Ő is, nem keveset segíteni. Tudnám agyoncsapni, aki először kimondta, hogy Gy megosztó. És OVI az micsoda?
Azon kívül, hogy még megjelenése sincs. A cigány vajda többet ad magára.Sad
Hihi! A cigány vajda???? Naná!!!!! Smile
Judit
Judit

Témanyitás by Judit Pént. Dec. 16, 2016 6:08 pm

Mi meg megyünk enni! Jó étvágyat nektek is!
Judit
Judit

Témanyitás by Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

36 / 40 oldal Previous  1 ... 19 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.