Barátok
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ÉJJEL NAPPAL FALODA

+2
mariann
Ildikó
6 posters

2 / 5 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Hétf. Aug. 15, 2016 5:38 pm

Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Szer. Aug. 17, 2016 11:28 am

Egy­szerű és di­é­tás ez a finom, saj­tos ro­pog­tat­ni­való. Pil­la­na­tok alatt el­ké­szít­he­ted, és bün­tet­le­nül maj­szol­ha­tod a tévé előtt.
 
Hozzávalók:

1 csésze szénhidrát csökkentett liszt (Norbi liszt)
1 csésze reszelt sajt (Cheddar vagy bármilyen más intenzív ízű sajt)
4 kanál hideg vaj (feldarabolva)
2 kanál hideg víz

Elkészítés:

Melegítsd fel a sütőt 180 fokra.

Közben tedd a vajat, a sajtot és a lisztet  egy aprítógépbe és dolgozd össze őket. Ebből darabos massza lesz, ne ijedj meg, ez normális
Majd következzen a víz, és keverd a géppel tovább.

Tedd a keverőből kivett masszát 15 percre a hűtőbe, de ne hagyd benne 30 percnél tovább, mert nem tudsz vele túlhűtve dolgozni.
Nyújtsd sütőpapíron, vagy sütőfólián 3-4 mm vastagra, sózd meg és szeleteld fel egyenletes négyzetekre. Óvatosan tedd, nehogy elvágd az alatta lévő papírt.

Szúrd meg mindegyiket egy villával, vagy hurkapálcikával és mehet is a sütőbe 10-15 percre.

Ha sütés közben összeragadtak, pizzavágóval remekül szét tudod vágni a négyzeteket.

Hidegen, melegen is nagyon finom!


ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Iee1yh
Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Szer. Aug. 17, 2016 8:05 pm

Csirkefalatok krémsajtos bundában

Elkészítése:

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.

A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.

A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.

Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.

Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adag husira.

Tipp:

Kínálhatjuk különböző mártogatósokkal, például kapros-krémsajtos mártogatóssal, de a kisült falatkákat megcsorgathatjuk kevés mézzel és megszórhatjuk némi szezámmaggal is.
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 W2oojp
Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by masu-feri Pént. Szept. 02, 2016 1:18 pm

Izland
Nyári töltött káposzta, saját találmányom !

Egy nagyobb fej édeskáposzta külső nagy leveleit óvatosan leoperálom, vigyázni kell, mert nagyon törékenyek.
Ezeket egy kicsit megfőzöm, hogy puhák legyenek.
A vastag erüket kivágom, a leveleket kisebb darabokra szabom. Ezek lesznek a töltelék gurigák.
A káposzta többi részét lereszelem. Ezt a reszeléket a nagy lábas aljára kiteregetem.
Erre teszem majd a töltelékgurigákat, nomeg közibük 2 köteg száraz kaprot és jó sok kovászos uborkát.
Az egészet felöntöm olyan lével, ami kb felében víz, felében kovászos uborka lé. Így főzöm kb másfél órát, majd kevés világos rántással még főzöm vagy negyedórát.
A töltelék:
pulyka darált hús, rizs, tojás, dinsztelt hagyma,sok petrezselyemzöldje apróra vágva, vegeta.

Amikor az étel már kihűlt, kiszedem a kaporcsomókat és a megfőtt uborkákat, ezeket kidobom.
masu-feri
masu-feri

Hozzászólások száma : 5945
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by masu-feri Pént. Szept. 02, 2016 1:19 pm

Kis házi sajt??

Sajt házilag : (Isteni finom, ilyet üzletben megvásárolni nem lehet!)
Hozzávalók, amire szükséged lesz a sajt elkészítéséhez:
* 1 liter tej
* 1/2 kg túró
* 6 dkg vaj
* 1 egész tojás
* 1 kávéskanál szódabikarbóna
* 1 kávéskanál só
Így készítsd el a házi sajtot:
1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót - melyet előbb áttörtél krumpli törőn - főzzél össze 5
percen át.
Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1
kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze.
Óvatosan 15 percig keverd főzés közben.
Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűztől és rakd tetszőleges formába.
2 óra múlva reszelhető is.
Jó étvágyat!
Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel.
Ha egyszer ezt megkóstolod.,..soha nem fogsz boltból sajtot, vagyis sajtnak nevezett dolgot vásárolni
masu-feri
masu-feri

Hozzászólások száma : 5945
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by masu-feri Pént. Szept. 02, 2016 1:19 pm

Zümitől:
"Én úgy neveztem el, hogy Bélelt krumpli."

Hozzávalók:
kb 4 kg krumpli
2 nagy doboz (375 gr) tejföl
4 szelet tarja,
1 csomag, kb. 20-30 dkg előre csomagolt (szeletelt) bacon szalonna,
30 dkg reszelni való sajt ( Trappista )
1 db kígyóuborka
1 fej lila hagyma
kapor,
só,
fokhagyma (ízlés szerinti mennyiség)

A krumplit megpucolom,megfőzöm, összetöröm krumplipürének.
A tarja szeleteket külön készre sütöm.
A bacon szalonnákat is elősütöm, csak picit, éppen hogy fodros legyen a széle. ( Ne süsd nagyon, mert a későbbi sütésnél esetleg tapló lesz!)
A tepsi aljára sűrűn egymás mellé leterítem az előzőleg elősütött bacon szeleteket. Alá öntöttem a sütéskor kifolyt kevés zsírját, ha nincs, az sem baj,
A burgonyapürét ráterítem, felhúzom a tepsi oldalára, így egy "vályút" hoztam létre.
A megsütött tarja szeleteket sorban egymás mellé ráfektetem, ráborítom a vékonyra szeletelt kígyóuborkát, a vékonyra szeletelt lila hagymát, majd befedem őket a fokhagymás, kapros tejföllel.
Erre jön a maradék krumplipüré teljes befedéssel.
Tetejére a maradék bacon szalonnát terítem, majd az egészet betolom az előmelegített sütőbe (hőfok 200 legyen) !
Amikor megfodrosodott a szalonna, kiveszem, és a reszelt sajtot vastagon ráterítve, vissza a sütőbe, míg a sajt szép pirosas színt nem vesz fel!
Lehet tálalni, jó étvágyat kívánok!

Tálaláskor savanyúság gyanánt a kapros-tejföllel bekevert vékonyra szeletelt kígyóuborkát adtam mellé.
masu-feri
masu-feri

Hozzászólások száma : 5945
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Pént. Szept. 02, 2016 10:16 pm

Házi müzliszelet

Hozzávalók:

5 dkg mazsola vagy aszalt áfonya
5 dkg dió
3 evőkanál búzapehely
3 evőkanál zabpehely
2 evőkanál szezámmag
2 evőkanál hántolt napraforgómag
1 evőkanál méz
egy evőkanál házi lekvár
Elkészítés ideje:

20 perc plusz körülbelül másfél óra, míg megdermed.

Elkészítés módja:

A mazsolát áztasd be öt percre, majd hagyd lecsepegni, és aprítsd fel. A napraforgómagot és a diót daráld le, majd a mazsolával, a búza- és zabpehellyel, valamint a szezámmaggal keverd össze. Add hozzá a felolvasztott mézet, illetve egy evőkanálnyi lekvárt, és gyúrd össze a masszát.
Egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral és 1,5 cm vastagon simítsd bele egyenletesen a müzlikeveréket. Vágd el akkora szeletekre, amekkorákat végeredményként szeretnél, majd tedd be a hűtőbe, és amikor megszilárdult, újból menj végig a késsel a bevágott részeken. Ízlésed szerint mogyoróval, étcsokoládé-darabokkal vagy éppen aszalt sárgabarackkal, szilvával, sőt, friss gyümölcsdarabokkal is készítheted.
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Or81hw
Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Judit Hétf. Szept. 12, 2016 5:18 pm

Sós rudacskák
(egy adag, de lehet duplázni)
Ha marad, sokáig friss marad!!!

25 dkg liszt,
25 dkg margarin,
25 dkg sajt (én Trappistával csinálom, a füstölttel nem ízlik)
1 teás kanál só
1 tojás sárgája a tésztába,
1 tojás sárgája a tetejét lekenni.

A sajtot lereszelem, annyit hagyok belőle, hogy a tetejére tudjak reszelni, elég legyen.
Mindent egyszerűen össze gyúrni. 7 mm körülire kinyújtom. Tojás sárgájával lekenem, a maradék sajtot ráreszelem.
Én egyszerűen kb. bő centi szélesre vágom, bele a tepsibe és lehet sütni.
A régi sütőm írom, mert az jó volt, 180 fokon sütöttem, az bevált.
Nem lehet abba hagyni:) Gyors, egyszerű és finom.
Jó étvágyat.
Judit
Judit

Hozzászólások száma : 8864
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by masu-feri Hétf. Szept. 12, 2016 7:44 pm

Köszönöm a sós rudacskák receptjét Juditka!Smile
masu-feri
masu-feri

Hozzászólások száma : 5945
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Judit Hétf. Szept. 12, 2016 7:46 pm

masu-feri írta:Köszönöm a sós rudacskák receptjét Juditka!Smile
Nagyon szívesen Ferikém! Szerintem nagyon fog fogyni:)
Judit
Judit

Hozzászólások száma : 8864
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Judit Kedd Szept. 13, 2016 6:58 am

Konyhai trükkök:
Konyhai trükkök
Judit
Judit

Hozzászólások száma : 8864
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Judit Szomb. Szept. 17, 2016 7:49 pm

Sajtos fasírtgolyók baconbe tekerve
(nem engedte másolni, azért hoztam így!)

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Fasirt_www.kepfeltoltes.hu_ ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Fasirt1_www.kepfeltoltes.hu_

Én fokhagymásabban szeretem, többet tettem bele!

Judit
Judit

Hozzászólások száma : 8864
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Marcsi Kedd Szept. 27, 2016 5:44 pm

Diós guba

Hozzávalók:

4-5 szikkadt kifli felkarikászva 0,5 cm
5-6 dll tej
kicsi vaniliás pudingpor, 1 ek.
vanilia, mazsola, citromhéj
dió
2 tojás
margarinnal kikent jénai

A sárgákat elkeverni vaníliás cukorral és bele a pudingpor.
A tejet felforrósítani /nem főzni/ és lassan a tojással elkeverni
A fehérjéket felverni és kis kr cukrot még belekeverni, hogy jobb

legyen az állaga.
A kikent tepsibe lerakni a fele kifli karikát.
Ezt meglocsolni a fele tejjel, jól megszórni mazsolával, dióval,  citromhéjjal.
Erre a kifli másik fele és mazsola, tej és citromhéj.
Meglapogatni, hogy egyenletes legyen a teteje.
Erre a habot elkenni. 200 fok kb 30-40 perc.

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 29nuuth
Marcsi
Marcsi

Hozzászólások száma : 7622
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Böbe51 Szomb. Okt. 01, 2016 1:28 pm

Donna Hay

Braised Sauerkraut Chicken with Potatoes and Sour Cream    Párolt káposzta csirke burgonyával és tejföllel
Cook time: 1 hr               Sütési idő: 1 óra
Servings: 4 servings         4 adag
Cuisines: Other
Meal type: lunch
Tags: chicken, sauerkraut  Alapanyagok: csirke, savanyúkáposzta
 
Ingredients                                                 Hozzávalók:
1 TABLESPOON EXTRA VIRGIN OLIVE OIL         1 evőkanál extra szűz olivaolaj
4 X 250G CHICKEN MARYLANDS, TRIMMED       4x 250 g,
SEA SALT AND CRACKED BLACK PEPPER          Tengeri só, örölt feket bors
1 BROWN ONION, THINLY SLICED                   1 vöröshagyma, vékonyra szeletelve
300G CHAT (BABY) POTATOES, HALVED           300 g apró burgonya, felezve
½ TEASPOON CARAWAY SEEDS                      1/2 teáskanál kömény  
2 SMALL SPRIGS BAY LEAVES                         2 babérlevél  
3 CUPS (540G) STORE-BOUGHT SAUERKRAUT   540 g savanyú káposzta
1 CUP (250ML) CHICKEN STOCK                      250 ml csirke alaplé
SOUR CREAM, TO SERVE                                A tálaláshoz tejföl
 
Directions
 
1. Preheat oven to 200°C (400°F). Heat the oil in a large heavy-based ovenproof frying pan over medium heat. Sprinkle the chicken with salt and pepper and cook, skin-side down, for 6 minutes or until golden. Turn and cook for a further 4 minutes. Remove the chicken and set aside.
2. Add the onion, potato, caraway seeds and bay leaves and cook, stirring, for 6 minutes. Add the sauerkraut and stock and stir to combine.
3. Return the chicken to the pan, cover with a lid and transfer to the oven. Cook for 30 minutes.
4. Uncover and cook for 20 minutes or until the potato and chicken are golden and cooked through. Sprinkle with salt and pepper and serve with sour cream.



 
1. Melegítsük elő a sütőt 200 ° C. Melegítsük fel az olajat egy nagy lapú tűzálló serpenyőben közepes lángon. Szórjuk meg a csirkét sóval és borssal, és süssük meg, a bőrével lefelé, 6 percig, vagy amíg aranysárga nem lesz. Süssük további 4 percig. Vegyük ki a csirkét és tegyük félre.
2. tegyük a serpenyőbe a hagymát, burgonyát, köménymagot és babérlevelet, főzzük ezeket, keverés mellett, 6 percig. Adjuk hozzá a savanyú káposzta és az alaplevet, majd keverjük össze.
3. Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, fedjük le fedővel, süssük így 30 percig sütőben.
4. A zután vegyük le a fedőt süssük az ételt még 20 percig, vagy addig, amíg a burgonya és csirke aranyszínű nem lesz.
Szórjuk meg sóval és borssal, és tálaljuk tejföllel.


A hozzászólást Böbe51 összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Okt. 01, 2016 5:04 pm-kor.
Böbe51
Böbe51

Hozzászólások száma : 5640
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Judit Szomb. Okt. 01, 2016 4:13 pm

Böbe51 írta:Donna Hay

Braised Sauerkraut Chicken with Potatoes and Sour Cream
Cook time: 1 hr
Servings: 4 servings
Cuisines: Other
Meal type: lunch
Tags: chicken, sauerkraut
 
Ingredients
1 TABLESPOON EXTRA VIRGIN OLIVE OIL
4 X 250G CHICKEN MARYLANDS, TRIMMED
SEA SALT AND CRACKED BLACK PEPPER
1 BROWN ONION, THINLY SLICED
300G CHAT (BABY) POTATOES, HALVED
½ TEASPOON CARAWAY SEEDS
2 SMALL SPRIGS BAY LEAVES
3 CUPS (540G) STORE-BOUGHT SAUERKRAUT
1 CUP (250ML) CHICKEN STOCK
SOUR CREAM, TO SERVE
 
Directions
 
1. Preheat oven to 200°C (400°F). Heat the oil in a large heavy-based ovenproof frying pan over medium heat. Sprinkle the chicken with salt and pepper and cook, skin-side down, for 6 minutes or until golden. Turn and cook for a further 4 minutes. Remove the chicken and set aside.
2. Add the onion, potato, caraway seeds and bay leaves and cook, stirring, for 6 minutes. Add the sauerkraut and stock and stir to combine.
3. Return the chicken to the pan, cover with a lid and transfer to the oven. Cook for 30 minutes.
4. Uncover and cook for 20 minutes or until the potato and chicken are golden and cooked through. Sprinkle with salt and pepper and serve with sour cream.
 
S te gondolod, hogy én értem, hogy mit írtál ide??? Smile Smile Smile Smile Smile
Judit
Judit

Hozzászólások száma : 8864
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Böbe51 Szomb. Okt. 01, 2016 5:05 pm

Judit írta:
Böbe51 írta:Donna Hay


 
S te gondolod, hogy én értem, hogy mit írtál ide??? Smile Smile Smile Smile Smile

Lefordítottam az első beírásnál. Laughing Laughing Laughing Laughing
Böbe51
Böbe51

Hozzászólások száma : 5640
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Judit Szomb. Okt. 01, 2016 5:16 pm

Böbe51 írta:
Judit írta:
Böbe51 írta:Donna Hay


 
S te gondolod, hogy én értem, hogy mit írtál ide??? Smile Smile Smile Smile Smile

Lefordítottam az első beírásnál. Laughing Laughing Laughing Laughing
Bocsi!!!! Kicsit vak vagyok:) Nem tűnt föl, csak az idegen szöveget nézegettem:)
Judit
Judit

Hozzászólások száma : 8864
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Judit Szomb. Okt. 01, 2016 5:22 pm

Böbe51 írta:
Judit írta:
Böbe51 írta:Donna Hay


 
S te gondolod, hogy én értem, hogy mit írtál ide??? Smile Smile Smile Smile Smile

Lefordítottam az első beírásnál. Laughing Laughing Laughing Laughing
Kicsit hasonlít ahhoz, amit én szoktam csinálni savanyú káposztából.
Kikenek egy tepsit, morzsával beszórom. A savanyú káposztát kinyomva, összevágom. Kb. másfél ujjnyit a tepsibe terítek. Fél liter tejfölt összekeverek fokhagymával (reszelve), só, bors, piros paprika, köménymaggal. A csirke fölső combokat ráteszem a káposztára és a tejföl felét ráöntöm. Rárakom a maradék savanyú káposztát elterítve, majd a maradék tejfölt. 180 fokon először letakarva fóliával sütöm kb. negyed órát, leveszem és még negyedóra kb. megpuhul a husi, szép pirosra sütöm a tetejét:) Ez is finom:)
Judit
Judit

Hozzászólások száma : 8864
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Böbe51 Szomb. Okt. 01, 2016 5:38 pm

Judit írta:
Böbe51 írta:
Judit írta:
Böbe51 írta:Donna Hay


 
S te gondolod, hogy én értem, hogy mit írtál ide??? Smile Smile Smile Smile Smile

Lefordítottam az első beírásnál. Laughing Laughing Laughing Laughing
Kicsit hasonlít ahhoz, amit én szoktam csinálni savanyú káposztából.
Kikenek egy tepsit, morzsával beszórom. A savanyú káposztát kinyomva, összevágom. Kb. másfél ujjnyit a tepsibe terítek. Fél liter tejfölt összekeverek fokhagymával (reszelve), só, bors, piros paprika, köménymaggal. A csirke fölső combokat ráteszem a káposztára és a tejföl felét ráöntöm. Rárakom a maradék savanyú káposztát elterítve, majd a  maradék tejfölt. 180 fokon először letakarva fóliával sütöm kb. negyed órát, leveszem és még negyedóra kb. megpuhul a husi, szép pirosra sütöm a tetejét:) Ez is finom:)

Tényleg finom, egyből megkívántam! Legközelebb megcsinálom. Very Happy
Böbe51
Böbe51

Hozzászólások száma : 5640
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Judit Szomb. Okt. 01, 2016 5:40 pm

Böbe51 írta:
Judit írta:
Böbe51 írta:
Judit írta:
Böbe51 írta:Donna Hay


 
S te gondolod, hogy én értem, hogy mit írtál ide??? Smile Smile Smile Smile Smile

Lefordítottam az első beírásnál. Laughing Laughing Laughing Laughing
Kicsit hasonlít ahhoz, amit én szoktam csinálni savanyú káposztából.
Kikenek egy tepsit, morzsával beszórom. A savanyú káposztát kinyomva, összevágom. Kb. másfél ujjnyit a tepsibe terítek. Fél liter tejfölt összekeverek fokhagymával (reszelve), só, bors, piros paprika, köménymaggal. A csirke fölső combokat ráteszem a káposztára és a tejföl felét ráöntöm. Rárakom a maradék savanyú káposztát elterítve, majd a  maradék tejfölt. 180 fokon először letakarva fóliával sütöm kb. negyed órát, leveszem és még negyedóra kb. megpuhul a husi, szép pirosra sütöm a tetejét:) Ez is finom:)

Tényleg finom, egyből megkívántam! Legközelebb megcsinálom. Very Happy
Azért is szeretem, mert egyszerű, gyors, laktató nem csak finom:)
Judit
Judit

Hozzászólások száma : 8864
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Vas. Okt. 02, 2016 5:22 pm

ÍGY KÉSZÜL A HÁZI "GYÖMBÉRSÖR", AMI ELMULASZTJA AZ ARTRITISZT, LEVISZI A KOLESZTERINSZINTET ÉS A VÉRCUKROT, FOGYASZT, ÉS MEGERŐSÍTI AZ IMMUNRENDSZERT
Ez a természetes ital igazi gyógyító bomba, ha naponta iszod, számos egészségügyi problémától megszabadulhatsz.



Recept:

Hozzávalók: 1 liter szénsavmentes víz (lehet lúgos víz), 2-3 cm frissen reszelt gyömbér, fél citrom leve, 1 fahéjrúd, méz ízlés szerint.

A friss gyömbért hámozd meg, és egy reszelőn reszeld egyenletes apró darabokra, majd add a vízhez. A megmosott citromot vágd kettőbe és csavard a vízbe. Lopjál bele egy kis fahéjat vagy fahéj rudat és ízlés szerint ad hozzá a mézet. Használd egészséggel .
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 6r3ozk
Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Judit Vas. Okt. 02, 2016 5:32 pm

Ildikó írta:ÍGY KÉSZÜL A HÁZI "GYÖMBÉRSÖR", AMI ELMULASZTJA AZ ARTRITISZT, LEVISZI A KOLESZTERINSZINTET ÉS A VÉRCUKROT, FOGYASZT, ÉS MEGERŐSÍTI AZ IMMUNRENDSZERT
Ez a természetes ital igazi gyógyító bomba, ha naponta iszod, számos egészségügyi problémától megszabadulhatsz.



Recept:

Hozzávalók: 1 liter szénsavmentes víz (lehet lúgos víz), 2-3 cm frissen reszelt gyömbér, fél citrom leve, 1 fahéjrúd, méz ízlés szerint.

A friss gyömbért hámozd meg, és egy reszelőn reszeld egyenletes apró darabokra, majd add a vízhez. A megmosott citromot vágd kettőbe és csavard a vízbe. Lopjál bele egy kis fahéjat vagy fahéj rudat és ízlés szerint ad hozzá a mézet. Használd egészséggel .
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 6r3ozk
Köszi Ildikó!
Ezt ki fogom próbálni. Nem a fogyás miatt, de a cukromat, ha levinné? Tényleg?
Judit
Judit

Hozzászólások száma : 8864
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Csüt. Okt. 06, 2016 7:48 pm

Ez egy nagyszerű megoldás, hogyan készítsünk sok és finom házi joghurtot joghurtkészítő gép nélkül.

hozzávalók / 8 adag

8 dl tej
1.5 dl natúr görög joghurt (natúr)

Egyszerű mód, hogyan készíthetünk joghurtot. A finom házi joghurtunkat dzsemmel, friss gyümölccsel, vaníliával, csokival ízesíthetjük, saját ízlésvilág szerint.

elkészítés

Nem zsírszegény, dobozos tej szükséges, ne hűtött, hanem szobahőmérsékletű legyen.
Hagyjunk a tejből kb. 8 dl-t, majd úgy, ahogy van a dobozban, kanalazzunk hozzá natúr joghurtot, amit szeretünk, kb 1,5 dl-t.
Egy hosszú nyelű kanállal jól keverjük össze, majd 2 csipesszel fogjuk össze a doboz "száját", hogy ne jusson bele levegő.
Ezután csavarjuk egy törülközőbe, hagyjuk szobahőmérsékleten, és 1-2 napon belül isteni finom, házi, sűrű joghurtunk lesz:-)
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 2z69lp0
Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Judit Csüt. Okt. 06, 2016 7:53 pm

Ildikó írta:Ez egy nagyszerű megoldás, hogyan készítsünk sok és finom házi joghurtot joghurtkészítő gép nélkül.

hozzávalók / 8 adag

8 dl tej
1.5 dl natúr görög joghurt (natúr)

Egyszerű mód, hogyan készíthetünk joghurtot. A finom házi joghurtunkat dzsemmel, friss gyümölccsel, vaníliával, csokival ízesíthetjük, saját ízlésvilág szerint.

elkészítés

Nem zsírszegény, dobozos tej szükséges, ne hűtött, hanem szobahőmérsékletű legyen.
Hagyjunk a tejből kb. 8 dl-t, majd úgy, ahogy van a dobozban, kanalazzunk hozzá natúr joghurtot, amit szeretünk, kb 1,5 dl-t.
Egy hosszú nyelű kanállal jól keverjük össze, majd 2 csipesszel fogjuk össze a doboz "száját", hogy ne jusson bele levegő.
Ezután csavarjuk egy törülközőbe, hagyjuk szobahőmérsékleten, és 1-2 napon belül isteni finom, házi, sűrű joghurtunk lesz:-)
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 2z69lp0

Én ismerek másik módot is.
1 l 1,5 %-os tejet tejforralóban fölforralunk. Hagyjuk hűlni, a bőrét leszedjük.
2 evőkanál joghurtot belekeverünk, és langyosan tartjuk (télen jó a radiátor teteje)
Ha reggel kezdtünk neki, akkor késő du-ra már készen van. Én fagyasztott gyümölcsöt szoktam még beletenni, finom:)
Judit
Judit

Hozzászólások száma : 8864
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Csüt. Okt. 06, 2016 11:12 pm

Judit írta:
Ildikó írta:Ez egy nagyszerű megoldás, hogyan készítsünk sok és finom házi joghurtot joghurtkészítő gép nélkül.

hozzávalók / 8 adag

8 dl tej
1.5 dl natúr görög joghurt (natúr)

Egyszerű mód, hogyan készíthetünk joghurtot. A finom házi joghurtunkat dzsemmel, friss gyümölccsel, vaníliával, csokival ízesíthetjük, saját ízlésvilág szerint.

elkészítés

Nem zsírszegény, dobozos tej szükséges, ne hűtött, hanem szobahőmérsékletű legyen.
Hagyjunk a tejből kb. 8 dl-t, majd úgy, ahogy van a dobozban, kanalazzunk hozzá natúr joghurtot, amit szeretünk, kb 1,5 dl-t.
Egy hosszú nyelű kanállal jól keverjük össze, majd 2 csipesszel fogjuk össze a doboz "száját", hogy ne jusson bele levegő.
Ezután csavarjuk egy törülközőbe, hagyjuk szobahőmérsékleten, és 1-2 napon belül isteni finom, házi, sűrű joghurtunk lesz:-)
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 2z69lp0

Én ismerek másik módot is.
1 l 1,5 %-os tejet tejforralóban fölforralunk. Hagyjuk hűlni, a bőrét leszedjük.
2 evőkanál joghurtot belekeverünk, és langyosan tartjuk (télen jó a radiátor teteje)
Ha reggel kezdtünk neki, akkor késő du-ra már készen van. Én fagyasztott gyümölcsöt szoktam még beletenni, finom:)
Korábban én is ezt csináltam, egy kanál tejfölt is tettem bele, hogy krémesebb legyen. Mindig sikerűlt. Ezt most találtam, kipróbálom. Kíváncsi vagyok rá, hogy lesz-e olyan jó mint amit Te írtál le. Ha nem lesz jó viszatérek a régihez.
Elkészítettem a nyers módszerrel nekem így is finom.


A hozzászólást Ildikó összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 07, 2016 8:02 pm-kor.
Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 2 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

2 / 5 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Vissza az elejére


 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.