ÉJJEL NAPPAL FALODA
+2
mariann
Ildikó
6 posters
2 / 5 oldal
2 / 5 oldal • 1, 2, 3, 4, 5
Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA
Egyszerű és diétás ez a finom, sajtos ropogtatnivaló. Pillanatok alatt elkészítheted, és büntetlenül majszolhatod a tévé előtt.
Hozzávalók:
1 csésze szénhidrát csökkentett liszt (Norbi liszt)
1 csésze reszelt sajt (Cheddar vagy bármilyen más intenzív ízű sajt)
4 kanál hideg vaj (feldarabolva)
2 kanál hideg víz
só
Elkészítés:
Melegítsd fel a sütőt 180 fokra.
Közben tedd a vajat, a sajtot és a lisztet egy aprítógépbe és dolgozd össze őket. Ebből darabos massza lesz, ne ijedj meg, ez normális
Majd következzen a víz, és keverd a géppel tovább.
Tedd a keverőből kivett masszát 15 percre a hűtőbe, de ne hagyd benne 30 percnél tovább, mert nem tudsz vele túlhűtve dolgozni.
Nyújtsd sütőpapíron, vagy sütőfólián 3-4 mm vastagra, sózd meg és szeleteld fel egyenletes négyzetekre. Óvatosan tedd, nehogy elvágd az alatta lévő papírt.
Szúrd meg mindegyiket egy villával, vagy hurkapálcikával és mehet is a sütőbe 10-15 percre.
Ha sütés közben összeragadtak, pizzavágóval remekül szét tudod vágni a négyzeteket.
Hidegen, melegen is nagyon finom!
Hozzávalók:
1 csésze szénhidrát csökkentett liszt (Norbi liszt)
1 csésze reszelt sajt (Cheddar vagy bármilyen más intenzív ízű sajt)
4 kanál hideg vaj (feldarabolva)
2 kanál hideg víz
só
Elkészítés:
Melegítsd fel a sütőt 180 fokra.
Közben tedd a vajat, a sajtot és a lisztet egy aprítógépbe és dolgozd össze őket. Ebből darabos massza lesz, ne ijedj meg, ez normális
Majd következzen a víz, és keverd a géppel tovább.
Tedd a keverőből kivett masszát 15 percre a hűtőbe, de ne hagyd benne 30 percnél tovább, mert nem tudsz vele túlhűtve dolgozni.
Nyújtsd sütőpapíron, vagy sütőfólián 3-4 mm vastagra, sózd meg és szeleteld fel egyenletes négyzetekre. Óvatosan tedd, nehogy elvágd az alatta lévő papírt.
Szúrd meg mindegyiket egy villával, vagy hurkapálcikával és mehet is a sütőbe 10-15 percre.
Ha sütés közben összeragadtak, pizzavágóval remekül szét tudod vágni a négyzeteket.
Hidegen, melegen is nagyon finom!
Ildikó- Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.
Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA
Csirkefalatok krémsajtos bundában
Elkészítése:
Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.
A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.
A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.
Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.
Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adag husira.
Tipp:
Kínálhatjuk különböző mártogatósokkal, például kapros-krémsajtos mártogatóssal, de a kisült falatkákat megcsorgathatjuk kevés mézzel és megszórhatjuk némi szezámmaggal is.
Elkészítése:
Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.
A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.
A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.
Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.
Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adag husira.
Tipp:
Kínálhatjuk különböző mártogatósokkal, például kapros-krémsajtos mártogatóssal, de a kisült falatkákat megcsorgathatjuk kevés mézzel és megszórhatjuk némi szezámmaggal is.
Ildikó- Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.
Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA
Izland
Nyári töltött káposzta, saját találmányom !
Egy nagyobb fej édeskáposzta külső nagy leveleit óvatosan leoperálom, vigyázni kell, mert nagyon törékenyek.
Ezeket egy kicsit megfőzöm, hogy puhák legyenek.
A vastag erüket kivágom, a leveleket kisebb darabokra szabom. Ezek lesznek a töltelék gurigák.
A káposzta többi részét lereszelem. Ezt a reszeléket a nagy lábas aljára kiteregetem.
Erre teszem majd a töltelékgurigákat, nomeg közibük 2 köteg száraz kaprot és jó sok kovászos uborkát.
Az egészet felöntöm olyan lével, ami kb felében víz, felében kovászos uborka lé. Így főzöm kb másfél órát, majd kevés világos rántással még főzöm vagy negyedórát.
A töltelék:
pulyka darált hús, rizs, tojás, dinsztelt hagyma,sok petrezselyemzöldje apróra vágva, vegeta.
Amikor az étel már kihűlt, kiszedem a kaporcsomókat és a megfőtt uborkákat, ezeket kidobom.
Nyári töltött káposzta, saját találmányom !
Egy nagyobb fej édeskáposzta külső nagy leveleit óvatosan leoperálom, vigyázni kell, mert nagyon törékenyek.
Ezeket egy kicsit megfőzöm, hogy puhák legyenek.
A vastag erüket kivágom, a leveleket kisebb darabokra szabom. Ezek lesznek a töltelék gurigák.
A káposzta többi részét lereszelem. Ezt a reszeléket a nagy lábas aljára kiteregetem.
Erre teszem majd a töltelékgurigákat, nomeg közibük 2 köteg száraz kaprot és jó sok kovászos uborkát.
Az egészet felöntöm olyan lével, ami kb felében víz, felében kovászos uborka lé. Így főzöm kb másfél órát, majd kevés világos rántással még főzöm vagy negyedórát.
A töltelék:
pulyka darált hús, rizs, tojás, dinsztelt hagyma,sok petrezselyemzöldje apróra vágva, vegeta.
Amikor az étel már kihűlt, kiszedem a kaporcsomókat és a megfőtt uborkákat, ezeket kidobom.
masu-feri- Hozzászólások száma : 5945
Join date : 2016. Aug. 04.
Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA
Kis házi sajt??
Sajt házilag : (Isteni finom, ilyet üzletben megvásárolni nem lehet!)
Hozzávalók, amire szükséged lesz a sajt elkészítéséhez:
* 1 liter tej
* 1/2 kg túró
* 6 dkg vaj
* 1 egész tojás
* 1 kávéskanál szódabikarbóna
* 1 kávéskanál só
Így készítsd el a házi sajtot:
1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót - melyet előbb áttörtél krumpli törőn - főzzél össze 5
percen át.
Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1
kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze.
Óvatosan 15 percig keverd főzés közben.
Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűztől és rakd tetszőleges formába.
2 óra múlva reszelhető is.
Jó étvágyat!
Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel.
Ha egyszer ezt megkóstolod.,..soha nem fogsz boltból sajtot, vagyis sajtnak nevezett dolgot vásárolni
Sajt házilag : (Isteni finom, ilyet üzletben megvásárolni nem lehet!)
Hozzávalók, amire szükséged lesz a sajt elkészítéséhez:
* 1 liter tej
* 1/2 kg túró
* 6 dkg vaj
* 1 egész tojás
* 1 kávéskanál szódabikarbóna
* 1 kávéskanál só
Így készítsd el a házi sajtot:
1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót - melyet előbb áttörtél krumpli törőn - főzzél össze 5
percen át.
Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1
kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze.
Óvatosan 15 percig keverd főzés közben.
Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűztől és rakd tetszőleges formába.
2 óra múlva reszelhető is.
Jó étvágyat!
Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel.
Ha egyszer ezt megkóstolod.,..soha nem fogsz boltból sajtot, vagyis sajtnak nevezett dolgot vásárolni
masu-feri- Hozzászólások száma : 5945
Join date : 2016. Aug. 04.
Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA
Zümitől:
"Én úgy neveztem el, hogy Bélelt krumpli."
Hozzávalók:
kb 4 kg krumpli
2 nagy doboz (375 gr) tejföl
4 szelet tarja,
1 csomag, kb. 20-30 dkg előre csomagolt (szeletelt) bacon szalonna,
30 dkg reszelni való sajt ( Trappista )
1 db kígyóuborka
1 fej lila hagyma
kapor,
só,
fokhagyma (ízlés szerinti mennyiség)
A krumplit megpucolom,megfőzöm, összetöröm krumplipürének.
A tarja szeleteket külön készre sütöm.
A bacon szalonnákat is elősütöm, csak picit, éppen hogy fodros legyen a széle. ( Ne süsd nagyon, mert a későbbi sütésnél esetleg tapló lesz!)
A tepsi aljára sűrűn egymás mellé leterítem az előzőleg elősütött bacon szeleteket. Alá öntöttem a sütéskor kifolyt kevés zsírját, ha nincs, az sem baj,
A burgonyapürét ráterítem, felhúzom a tepsi oldalára, így egy "vályút" hoztam létre.
A megsütött tarja szeleteket sorban egymás mellé ráfektetem, ráborítom a vékonyra szeletelt kígyóuborkát, a vékonyra szeletelt lila hagymát, majd befedem őket a fokhagymás, kapros tejföllel.
Erre jön a maradék krumplipüré teljes befedéssel.
Tetejére a maradék bacon szalonnát terítem, majd az egészet betolom az előmelegített sütőbe (hőfok 200 legyen) !
Amikor megfodrosodott a szalonna, kiveszem, és a reszelt sajtot vastagon ráterítve, vissza a sütőbe, míg a sajt szép pirosas színt nem vesz fel!
Lehet tálalni, jó étvágyat kívánok!
Tálaláskor savanyúság gyanánt a kapros-tejföllel bekevert vékonyra szeletelt kígyóuborkát adtam mellé.
"Én úgy neveztem el, hogy Bélelt krumpli."
Hozzávalók:
kb 4 kg krumpli
2 nagy doboz (375 gr) tejföl
4 szelet tarja,
1 csomag, kb. 20-30 dkg előre csomagolt (szeletelt) bacon szalonna,
30 dkg reszelni való sajt ( Trappista )
1 db kígyóuborka
1 fej lila hagyma
kapor,
só,
fokhagyma (ízlés szerinti mennyiség)
A krumplit megpucolom,megfőzöm, összetöröm krumplipürének.
A tarja szeleteket külön készre sütöm.
A bacon szalonnákat is elősütöm, csak picit, éppen hogy fodros legyen a széle. ( Ne süsd nagyon, mert a későbbi sütésnél esetleg tapló lesz!)
A tepsi aljára sűrűn egymás mellé leterítem az előzőleg elősütött bacon szeleteket. Alá öntöttem a sütéskor kifolyt kevés zsírját, ha nincs, az sem baj,
A burgonyapürét ráterítem, felhúzom a tepsi oldalára, így egy "vályút" hoztam létre.
A megsütött tarja szeleteket sorban egymás mellé ráfektetem, ráborítom a vékonyra szeletelt kígyóuborkát, a vékonyra szeletelt lila hagymát, majd befedem őket a fokhagymás, kapros tejföllel.
Erre jön a maradék krumplipüré teljes befedéssel.
Tetejére a maradék bacon szalonnát terítem, majd az egészet betolom az előmelegített sütőbe (hőfok 200 legyen) !
Amikor megfodrosodott a szalonna, kiveszem, és a reszelt sajtot vastagon ráterítve, vissza a sütőbe, míg a sajt szép pirosas színt nem vesz fel!
Lehet tálalni, jó étvágyat kívánok!
Tálaláskor savanyúság gyanánt a kapros-tejföllel bekevert vékonyra szeletelt kígyóuborkát adtam mellé.
masu-feri- Hozzászólások száma : 5945
Join date : 2016. Aug. 04.
Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA
Házi müzliszelet
Hozzávalók:
5 dkg mazsola vagy aszalt áfonya
5 dkg dió
3 evőkanál búzapehely
3 evőkanál zabpehely
2 evőkanál szezámmag
2 evőkanál hántolt napraforgómag
1 evőkanál méz
egy evőkanál házi lekvár
Elkészítés ideje:
20 perc plusz körülbelül másfél óra, míg megdermed.
Elkészítés módja:
A mazsolát áztasd be öt percre, majd hagyd lecsepegni, és aprítsd fel. A napraforgómagot és a diót daráld le, majd a mazsolával, a búza- és zabpehellyel, valamint a szezámmaggal keverd össze. Add hozzá a felolvasztott mézet, illetve egy evőkanálnyi lekvárt, és gyúrd össze a masszát.
Egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral és 1,5 cm vastagon simítsd bele egyenletesen a müzlikeveréket. Vágd el akkora szeletekre, amekkorákat végeredményként szeretnél, majd tedd be a hűtőbe, és amikor megszilárdult, újból menj végig a késsel a bevágott részeken. Ízlésed szerint mogyoróval, étcsokoládé-darabokkal vagy éppen aszalt sárgabarackkal, szilvával, sőt, friss gyümölcsdarabokkal is készítheted.
Hozzávalók:
5 dkg mazsola vagy aszalt áfonya
5 dkg dió
3 evőkanál búzapehely
3 evőkanál zabpehely
2 evőkanál szezámmag
2 evőkanál hántolt napraforgómag
1 evőkanál méz
egy evőkanál házi lekvár
Elkészítés ideje:
20 perc plusz körülbelül másfél óra, míg megdermed.
Elkészítés módja:
A mazsolát áztasd be öt percre, majd hagyd lecsepegni, és aprítsd fel. A napraforgómagot és a diót daráld le, majd a mazsolával, a búza- és zabpehellyel, valamint a szezámmaggal keverd össze. Add hozzá a felolvasztott mézet, illetve egy evőkanálnyi lekvárt, és gyúrd össze a masszát.
Egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral és 1,5 cm vastagon simítsd bele egyenletesen a müzlikeveréket. Vágd el akkora szeletekre, amekkorákat végeredményként szeretnél, majd tedd be a hűtőbe, és amikor megszilárdult, újból menj végig a késsel a bevágott részeken. Ízlésed szerint mogyoróval, étcsokoládé-darabokkal vagy éppen aszalt sárgabarackkal, szilvával, sőt, friss gyümölcsdarabokkal is készítheted.
Ildikó- Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.
Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA
Sós rudacskák
(egy adag, de lehet duplázni)
Ha marad, sokáig friss marad!!!
25 dkg liszt,
25 dkg margarin,
25 dkg sajt (én Trappistával csinálom, a füstölttel nem ízlik)
1 teás kanál só
1 tojás sárgája a tésztába,
1 tojás sárgája a tetejét lekenni.
A sajtot lereszelem, annyit hagyok belőle, hogy a tetejére tudjak reszelni, elég legyen.
Mindent egyszerűen össze gyúrni. 7 mm körülire kinyújtom. Tojás sárgájával lekenem, a maradék sajtot ráreszelem.
Én egyszerűen kb. bő centi szélesre vágom, bele a tepsibe és lehet sütni.
A régi sütőm írom, mert az jó volt, 180 fokon sütöttem, az bevált.
Nem lehet abba hagyni:) Gyors, egyszerű és finom.
Jó étvágyat.
(egy adag, de lehet duplázni)
Ha marad, sokáig friss marad!!!
25 dkg liszt,
25 dkg margarin,
25 dkg sajt (én Trappistával csinálom, a füstölttel nem ízlik)
1 teás kanál só
1 tojás sárgája a tésztába,
1 tojás sárgája a tetejét lekenni.
A sajtot lereszelem, annyit hagyok belőle, hogy a tetejére tudjak reszelni, elég legyen.
Mindent egyszerűen össze gyúrni. 7 mm körülire kinyújtom. Tojás sárgájával lekenem, a maradék sajtot ráreszelem.
Én egyszerűen kb. bő centi szélesre vágom, bele a tepsibe és lehet sütni.
A régi sütőm írom, mert az jó volt, 180 fokon sütöttem, az bevált.
Nem lehet abba hagyni:) Gyors, egyszerű és finom.
Jó étvágyat.
Judit- Hozzászólások száma : 8864
Join date : 2016. Aug. 04.
Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA
Köszönöm a sós rudacskák receptjét Juditka!
masu-feri- Hozzászólások száma : 5945
Join date : 2016. Aug. 04.
Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA
Nagyon szívesen Ferikém! Szerintem nagyon fog fogyni:)masu-feri írta:Köszönöm a sós rudacskák receptjét Juditka!
Judit- Hozzászólások száma : 8864
Join date : 2016. Aug. 04.
Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA
Sajtos fasírtgolyók baconbe tekerve
(nem engedte másolni, azért hoztam így!)
Én fokhagymásabban szeretem, többet tettem bele!
(nem engedte másolni, azért hoztam így!)
Én fokhagymásabban szeretem, többet tettem bele!
Judit- Hozzászólások száma : 8864
Join date : 2016. Aug. 04.
Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA
Diós guba
Hozzávalók:
4-5 szikkadt kifli felkarikászva 0,5 cm
5-6 dll tej
kicsi vaniliás pudingpor, 1 ek.
vanilia, mazsola, citromhéj
dió
2 tojás
margarinnal kikent jénai
A sárgákat elkeverni vaníliás cukorral és bele a pudingpor.
A tejet felforrósítani /nem főzni/ és lassan a tojással elkeverni
A fehérjéket felverni és kis kr cukrot még belekeverni, hogy jobb
legyen az állaga.
A kikent tepsibe lerakni a fele kifli karikát.
Ezt meglocsolni a fele tejjel, jól megszórni mazsolával, dióval, citromhéjjal.
Erre a kifli másik fele és mazsola, tej és citromhéj.
Meglapogatni, hogy egyenletes legyen a teteje.
Erre a habot elkenni. 200 fok kb 30-40 perc.
Hozzávalók:
4-5 szikkadt kifli felkarikászva 0,5 cm
5-6 dll tej
kicsi vaniliás pudingpor, 1 ek.
vanilia, mazsola, citromhéj
dió
2 tojás
margarinnal kikent jénai
A sárgákat elkeverni vaníliás cukorral és bele a pudingpor.
A tejet felforrósítani /nem főzni/ és lassan a tojással elkeverni
A fehérjéket felverni és kis kr cukrot még belekeverni, hogy jobb
legyen az állaga.
A kikent tepsibe lerakni a fele kifli karikát.
Ezt meglocsolni a fele tejjel, jól megszórni mazsolával, dióval, citromhéjjal.
Erre a kifli másik fele és mazsola, tej és citromhéj.
Meglapogatni, hogy egyenletes legyen a teteje.
Erre a habot elkenni. 200 fok kb 30-40 perc.
Marcsi- Hozzászólások száma : 7622
Join date : 2016. Aug. 04.
Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA
Donna Hay
Braised Sauerkraut Chicken with Potatoes and Sour Cream Párolt káposzta csirke burgonyával és tejföllel
Cook time: 1 hr Sütési idő: 1 óra
Servings: 4 servings 4 adag
Cuisines: Other
Meal type: lunch
Tags: chicken, sauerkraut Alapanyagok: csirke, savanyúkáposzta
Ingredients Hozzávalók:
1 TABLESPOON EXTRA VIRGIN OLIVE OIL 1 evőkanál extra szűz olivaolaj
4 X 250G CHICKEN MARYLANDS, TRIMMED 4x 250 g,
SEA SALT AND CRACKED BLACK PEPPER Tengeri só, örölt feket bors
1 BROWN ONION, THINLY SLICED 1 vöröshagyma, vékonyra szeletelve
300G CHAT (BABY) POTATOES, HALVED 300 g apró burgonya, felezve
½ TEASPOON CARAWAY SEEDS 1/2 teáskanál kömény
2 SMALL SPRIGS BAY LEAVES 2 babérlevél
3 CUPS (540G) STORE-BOUGHT SAUERKRAUT 540 g savanyú káposzta
1 CUP (250ML) CHICKEN STOCK 250 ml csirke alaplé
SOUR CREAM, TO SERVE A tálaláshoz tejföl
Directions
1. Preheat oven to 200°C (400°F). Heat the oil in a large heavy-based ovenproof frying pan over medium heat. Sprinkle the chicken with salt and pepper and cook, skin-side down, for 6 minutes or until golden. Turn and cook for a further 4 minutes. Remove the chicken and set aside.
2. Add the onion, potato, caraway seeds and bay leaves and cook, stirring, for 6 minutes. Add the sauerkraut and stock and stir to combine.
3. Return the chicken to the pan, cover with a lid and transfer to the oven. Cook for 30 minutes.
4. Uncover and cook for 20 minutes or until the potato and chicken are golden and cooked through. Sprinkle with salt and pepper and serve with sour cream.
1. Melegítsük elő a sütőt 200 ° C. Melegítsük fel az olajat egy nagy lapú tűzálló serpenyőben közepes lángon. Szórjuk meg a csirkét sóval és borssal, és süssük meg, a bőrével lefelé, 6 percig, vagy amíg aranysárga nem lesz. Süssük további 4 percig. Vegyük ki a csirkét és tegyük félre.
2. tegyük a serpenyőbe a hagymát, burgonyát, köménymagot és babérlevelet, főzzük ezeket, keverés mellett, 6 percig. Adjuk hozzá a savanyú káposzta és az alaplevet, majd keverjük össze.
3. Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, fedjük le fedővel, süssük így 30 percig sütőben.
4. A zután vegyük le a fedőt süssük az ételt még 20 percig, vagy addig, amíg a burgonya és csirke aranyszínű nem lesz.
Szórjuk meg sóval és borssal, és tálaljuk tejföllel.
Braised Sauerkraut Chicken with Potatoes and Sour Cream Párolt káposzta csirke burgonyával és tejföllel
Cook time: 1 hr Sütési idő: 1 óra
Servings: 4 servings 4 adag
Cuisines: Other
Meal type: lunch
Tags: chicken, sauerkraut Alapanyagok: csirke, savanyúkáposzta
Ingredients Hozzávalók:
1 TABLESPOON EXTRA VIRGIN OLIVE OIL 1 evőkanál extra szűz olivaolaj
4 X 250G CHICKEN MARYLANDS, TRIMMED 4x 250 g,
SEA SALT AND CRACKED BLACK PEPPER Tengeri só, örölt feket bors
1 BROWN ONION, THINLY SLICED 1 vöröshagyma, vékonyra szeletelve
300G CHAT (BABY) POTATOES, HALVED 300 g apró burgonya, felezve
½ TEASPOON CARAWAY SEEDS 1/2 teáskanál kömény
2 SMALL SPRIGS BAY LEAVES 2 babérlevél
3 CUPS (540G) STORE-BOUGHT SAUERKRAUT 540 g savanyú káposzta
1 CUP (250ML) CHICKEN STOCK 250 ml csirke alaplé
SOUR CREAM, TO SERVE A tálaláshoz tejföl
Directions
1. Preheat oven to 200°C (400°F). Heat the oil in a large heavy-based ovenproof frying pan over medium heat. Sprinkle the chicken with salt and pepper and cook, skin-side down, for 6 minutes or until golden. Turn and cook for a further 4 minutes. Remove the chicken and set aside.
2. Add the onion, potato, caraway seeds and bay leaves and cook, stirring, for 6 minutes. Add the sauerkraut and stock and stir to combine.
3. Return the chicken to the pan, cover with a lid and transfer to the oven. Cook for 30 minutes.
4. Uncover and cook for 20 minutes or until the potato and chicken are golden and cooked through. Sprinkle with salt and pepper and serve with sour cream.
1. Melegítsük elő a sütőt 200 ° C. Melegítsük fel az olajat egy nagy lapú tűzálló serpenyőben közepes lángon. Szórjuk meg a csirkét sóval és borssal, és süssük meg, a bőrével lefelé, 6 percig, vagy amíg aranysárga nem lesz. Süssük további 4 percig. Vegyük ki a csirkét és tegyük félre.
2. tegyük a serpenyőbe a hagymát, burgonyát, köménymagot és babérlevelet, főzzük ezeket, keverés mellett, 6 percig. Adjuk hozzá a savanyú káposzta és az alaplevet, majd keverjük össze.
3. Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, fedjük le fedővel, süssük így 30 percig sütőben.
4. A zután vegyük le a fedőt süssük az ételt még 20 percig, vagy addig, amíg a burgonya és csirke aranyszínű nem lesz.
Szórjuk meg sóval és borssal, és tálaljuk tejföllel.
A hozzászólást Böbe51 összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Okt. 01, 2016 5:04 pm-kor.
Böbe51- Hozzászólások száma : 5640
Join date : 2016. Aug. 04.
Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA
S te gondolod, hogy én értem, hogy mit írtál ide???Böbe51 írta:Donna Hay
Braised Sauerkraut Chicken with Potatoes and Sour Cream
Cook time: 1 hr
Servings: 4 servings
Cuisines: Other
Meal type: lunch
Tags: chicken, sauerkraut
Ingredients
1 TABLESPOON EXTRA VIRGIN OLIVE OIL
4 X 250G CHICKEN MARYLANDS, TRIMMED
SEA SALT AND CRACKED BLACK PEPPER
1 BROWN ONION, THINLY SLICED
300G CHAT (BABY) POTATOES, HALVED
½ TEASPOON CARAWAY SEEDS
2 SMALL SPRIGS BAY LEAVES
3 CUPS (540G) STORE-BOUGHT SAUERKRAUT
1 CUP (250ML) CHICKEN STOCK
SOUR CREAM, TO SERVE
Directions
1. Preheat oven to 200°C (400°F). Heat the oil in a large heavy-based ovenproof frying pan over medium heat. Sprinkle the chicken with salt and pepper and cook, skin-side down, for 6 minutes or until golden. Turn and cook for a further 4 minutes. Remove the chicken and set aside.
2. Add the onion, potato, caraway seeds and bay leaves and cook, stirring, for 6 minutes. Add the sauerkraut and stock and stir to combine.
3. Return the chicken to the pan, cover with a lid and transfer to the oven. Cook for 30 minutes.
4. Uncover and cook for 20 minutes or until the potato and chicken are golden and cooked through. Sprinkle with salt and pepper and serve with sour cream.
Judit- Hozzászólások száma : 8864
Join date : 2016. Aug. 04.
Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA
Judit írta:S te gondolod, hogy én értem, hogy mit írtál ide???Böbe51 írta:Donna Hay
Lefordítottam az első beírásnál.
Böbe51- Hozzászólások száma : 5640
Join date : 2016. Aug. 04.
Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA
Bocsi!!!! Kicsit vak vagyok:) Nem tűnt föl, csak az idegen szöveget nézegettem:)Böbe51 írta:Judit írta:S te gondolod, hogy én értem, hogy mit írtál ide???Böbe51 írta:Donna Hay
Lefordítottam az első beírásnál.
Judit- Hozzászólások száma : 8864
Join date : 2016. Aug. 04.
Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA
Kicsit hasonlít ahhoz, amit én szoktam csinálni savanyú káposztából.Böbe51 írta:Judit írta:S te gondolod, hogy én értem, hogy mit írtál ide???Böbe51 írta:Donna Hay
Lefordítottam az első beírásnál.
Kikenek egy tepsit, morzsával beszórom. A savanyú káposztát kinyomva, összevágom. Kb. másfél ujjnyit a tepsibe terítek. Fél liter tejfölt összekeverek fokhagymával (reszelve), só, bors, piros paprika, köménymaggal. A csirke fölső combokat ráteszem a káposztára és a tejföl felét ráöntöm. Rárakom a maradék savanyú káposztát elterítve, majd a maradék tejfölt. 180 fokon először letakarva fóliával sütöm kb. negyed órát, leveszem és még negyedóra kb. megpuhul a husi, szép pirosra sütöm a tetejét:) Ez is finom:)
Judit- Hozzászólások száma : 8864
Join date : 2016. Aug. 04.
Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA
Judit írta:Kicsit hasonlít ahhoz, amit én szoktam csinálni savanyú káposztából.Böbe51 írta:Judit írta:S te gondolod, hogy én értem, hogy mit írtál ide???Böbe51 írta:Donna Hay
Lefordítottam az első beírásnál.
Kikenek egy tepsit, morzsával beszórom. A savanyú káposztát kinyomva, összevágom. Kb. másfél ujjnyit a tepsibe terítek. Fél liter tejfölt összekeverek fokhagymával (reszelve), só, bors, piros paprika, köménymaggal. A csirke fölső combokat ráteszem a káposztára és a tejföl felét ráöntöm. Rárakom a maradék savanyú káposztát elterítve, majd a maradék tejfölt. 180 fokon először letakarva fóliával sütöm kb. negyed órát, leveszem és még negyedóra kb. megpuhul a husi, szép pirosra sütöm a tetejét:) Ez is finom:)
Tényleg finom, egyből megkívántam! Legközelebb megcsinálom.
Böbe51- Hozzászólások száma : 5640
Join date : 2016. Aug. 04.
Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA
Azért is szeretem, mert egyszerű, gyors, laktató nem csak finom:)Böbe51 írta:Judit írta:Kicsit hasonlít ahhoz, amit én szoktam csinálni savanyú káposztából.Böbe51 írta:Judit írta:S te gondolod, hogy én értem, hogy mit írtál ide???Böbe51 írta:Donna Hay
Lefordítottam az első beírásnál.
Kikenek egy tepsit, morzsával beszórom. A savanyú káposztát kinyomva, összevágom. Kb. másfél ujjnyit a tepsibe terítek. Fél liter tejfölt összekeverek fokhagymával (reszelve), só, bors, piros paprika, köménymaggal. A csirke fölső combokat ráteszem a káposztára és a tejföl felét ráöntöm. Rárakom a maradék savanyú káposztát elterítve, majd a maradék tejfölt. 180 fokon először letakarva fóliával sütöm kb. negyed órát, leveszem és még negyedóra kb. megpuhul a husi, szép pirosra sütöm a tetejét:) Ez is finom:)
Tényleg finom, egyből megkívántam! Legközelebb megcsinálom.
Judit- Hozzászólások száma : 8864
Join date : 2016. Aug. 04.
Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA
ÍGY KÉSZÜL A HÁZI "GYÖMBÉRSÖR", AMI ELMULASZTJA AZ ARTRITISZT, LEVISZI A KOLESZTERINSZINTET ÉS A VÉRCUKROT, FOGYASZT, ÉS MEGERŐSÍTI AZ IMMUNRENDSZERT
Ez a természetes ital igazi gyógyító bomba, ha naponta iszod, számos egészségügyi problémától megszabadulhatsz.
Recept:
Hozzávalók: 1 liter szénsavmentes víz (lehet lúgos víz), 2-3 cm frissen reszelt gyömbér, fél citrom leve, 1 fahéjrúd, méz ízlés szerint.
A friss gyömbért hámozd meg, és egy reszelőn reszeld egyenletes apró darabokra, majd add a vízhez. A megmosott citromot vágd kettőbe és csavard a vízbe. Lopjál bele egy kis fahéjat vagy fahéj rudat és ízlés szerint ad hozzá a mézet. Használd egészséggel .
Ez a természetes ital igazi gyógyító bomba, ha naponta iszod, számos egészségügyi problémától megszabadulhatsz.
Recept:
Hozzávalók: 1 liter szénsavmentes víz (lehet lúgos víz), 2-3 cm frissen reszelt gyömbér, fél citrom leve, 1 fahéjrúd, méz ízlés szerint.
A friss gyömbért hámozd meg, és egy reszelőn reszeld egyenletes apró darabokra, majd add a vízhez. A megmosott citromot vágd kettőbe és csavard a vízbe. Lopjál bele egy kis fahéjat vagy fahéj rudat és ízlés szerint ad hozzá a mézet. Használd egészséggel .
Ildikó- Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.
Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA
Köszi Ildikó!Ildikó írta:ÍGY KÉSZÜL A HÁZI "GYÖMBÉRSÖR", AMI ELMULASZTJA AZ ARTRITISZT, LEVISZI A KOLESZTERINSZINTET ÉS A VÉRCUKROT, FOGYASZT, ÉS MEGERŐSÍTI AZ IMMUNRENDSZERT
Ez a természetes ital igazi gyógyító bomba, ha naponta iszod, számos egészségügyi problémától megszabadulhatsz.
Recept:
Hozzávalók: 1 liter szénsavmentes víz (lehet lúgos víz), 2-3 cm frissen reszelt gyömbér, fél citrom leve, 1 fahéjrúd, méz ízlés szerint.
A friss gyömbért hámozd meg, és egy reszelőn reszeld egyenletes apró darabokra, majd add a vízhez. A megmosott citromot vágd kettőbe és csavard a vízbe. Lopjál bele egy kis fahéjat vagy fahéj rudat és ízlés szerint ad hozzá a mézet. Használd egészséggel .
Ezt ki fogom próbálni. Nem a fogyás miatt, de a cukromat, ha levinné? Tényleg?
Judit- Hozzászólások száma : 8864
Join date : 2016. Aug. 04.
Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA
Ez egy nagyszerű megoldás, hogyan készítsünk sok és finom házi joghurtot joghurtkészítő gép nélkül.
hozzávalók / 8 adag
8 dl tej
1.5 dl natúr görög joghurt (natúr)
Egyszerű mód, hogyan készíthetünk joghurtot. A finom házi joghurtunkat dzsemmel, friss gyümölccsel, vaníliával, csokival ízesíthetjük, saját ízlésvilág szerint.
elkészítés
Nem zsírszegény, dobozos tej szükséges, ne hűtött, hanem szobahőmérsékletű legyen.
Hagyjunk a tejből kb. 8 dl-t, majd úgy, ahogy van a dobozban, kanalazzunk hozzá natúr joghurtot, amit szeretünk, kb 1,5 dl-t.
Egy hosszú nyelű kanállal jól keverjük össze, majd 2 csipesszel fogjuk össze a doboz "száját", hogy ne jusson bele levegő.
Ezután csavarjuk egy törülközőbe, hagyjuk szobahőmérsékleten, és 1-2 napon belül isteni finom, házi, sűrű joghurtunk lesz:-)
hozzávalók / 8 adag
8 dl tej
1.5 dl natúr görög joghurt (natúr)
Egyszerű mód, hogyan készíthetünk joghurtot. A finom házi joghurtunkat dzsemmel, friss gyümölccsel, vaníliával, csokival ízesíthetjük, saját ízlésvilág szerint.
elkészítés
Nem zsírszegény, dobozos tej szükséges, ne hűtött, hanem szobahőmérsékletű legyen.
Hagyjunk a tejből kb. 8 dl-t, majd úgy, ahogy van a dobozban, kanalazzunk hozzá natúr joghurtot, amit szeretünk, kb 1,5 dl-t.
Egy hosszú nyelű kanállal jól keverjük össze, majd 2 csipesszel fogjuk össze a doboz "száját", hogy ne jusson bele levegő.
Ezután csavarjuk egy törülközőbe, hagyjuk szobahőmérsékleten, és 1-2 napon belül isteni finom, házi, sűrű joghurtunk lesz:-)
Ildikó- Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.
Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA
Ildikó írta:Ez egy nagyszerű megoldás, hogyan készítsünk sok és finom házi joghurtot joghurtkészítő gép nélkül.
hozzávalók / 8 adag
8 dl tej
1.5 dl natúr görög joghurt (natúr)
Egyszerű mód, hogyan készíthetünk joghurtot. A finom házi joghurtunkat dzsemmel, friss gyümölccsel, vaníliával, csokival ízesíthetjük, saját ízlésvilág szerint.
elkészítés
Nem zsírszegény, dobozos tej szükséges, ne hűtött, hanem szobahőmérsékletű legyen.
Hagyjunk a tejből kb. 8 dl-t, majd úgy, ahogy van a dobozban, kanalazzunk hozzá natúr joghurtot, amit szeretünk, kb 1,5 dl-t.
Egy hosszú nyelű kanállal jól keverjük össze, majd 2 csipesszel fogjuk össze a doboz "száját", hogy ne jusson bele levegő.
Ezután csavarjuk egy törülközőbe, hagyjuk szobahőmérsékleten, és 1-2 napon belül isteni finom, házi, sűrű joghurtunk lesz:-)
Én ismerek másik módot is.
1 l 1,5 %-os tejet tejforralóban fölforralunk. Hagyjuk hűlni, a bőrét leszedjük.
2 evőkanál joghurtot belekeverünk, és langyosan tartjuk (télen jó a radiátor teteje)
Ha reggel kezdtünk neki, akkor késő du-ra már készen van. Én fagyasztott gyümölcsöt szoktam még beletenni, finom:)
Judit- Hozzászólások száma : 8864
Join date : 2016. Aug. 04.
Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA
Korábban én is ezt csináltam, egy kanál tejfölt is tettem bele, hogy krémesebb legyen. Mindig sikerűlt. Ezt most találtam, kipróbálom. Kíváncsi vagyok rá, hogy lesz-e olyan jó mint amit Te írtál le. Ha nem lesz jó viszatérek a régihez.Judit írta:Ildikó írta:Ez egy nagyszerű megoldás, hogyan készítsünk sok és finom házi joghurtot joghurtkészítő gép nélkül.
hozzávalók / 8 adag
8 dl tej
1.5 dl natúr görög joghurt (natúr)
Egyszerű mód, hogyan készíthetünk joghurtot. A finom házi joghurtunkat dzsemmel, friss gyümölccsel, vaníliával, csokival ízesíthetjük, saját ízlésvilág szerint.
elkészítés
Nem zsírszegény, dobozos tej szükséges, ne hűtött, hanem szobahőmérsékletű legyen.
Hagyjunk a tejből kb. 8 dl-t, majd úgy, ahogy van a dobozban, kanalazzunk hozzá natúr joghurtot, amit szeretünk, kb 1,5 dl-t.
Egy hosszú nyelű kanállal jól keverjük össze, majd 2 csipesszel fogjuk össze a doboz "száját", hogy ne jusson bele levegő.
Ezután csavarjuk egy törülközőbe, hagyjuk szobahőmérsékleten, és 1-2 napon belül isteni finom, házi, sűrű joghurtunk lesz:-)
Én ismerek másik módot is.
1 l 1,5 %-os tejet tejforralóban fölforralunk. Hagyjuk hűlni, a bőrét leszedjük.
2 evőkanál joghurtot belekeverünk, és langyosan tartjuk (télen jó a radiátor teteje)
Ha reggel kezdtünk neki, akkor késő du-ra már készen van. Én fagyasztott gyümölcsöt szoktam még beletenni, finom:)
Elkészítettem a nyers módszerrel nekem így is finom.
A hozzászólást Ildikó összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 07, 2016 8:02 pm-kor.
Ildikó- Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.
2 / 5 oldal • 1, 2, 3, 4, 5
2 / 5 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.