Barátok
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ÉJJEL NAPPAL FALODA

+2
mariann
Ildikó
6 posters

4 / 5 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Marcsi Kedd Feb. 07, 2017 6:15 am



A hozzászólást Marcsi összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Nov. 04, 2017 8:41 am-kor.
Marcsi
Marcsi

Hozzászólások száma : 7622
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Vas. Feb. 12, 2017 7:26 pm

Kókuszos-mogyorós bounty

Hozzávalók:
1,5 dl tej
35 gr étkezési zselatinpor
18 dkg margarin
23 dkg kristálycukor
15 dkg kávéízesítő krémpor ( vagy tejpor)
30 dkg kókuszreszelék
3 púpos evőkanál mogyorókrém

Elkészítése:
A tejben elkeverjük a zselatinport, közben felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a margarint. Addig kevergetjük, amíg a cukor és a margarin elolvad. A tűzről levesszük. Ezután belekeverjük a krémport és a kókuszreszeléket. Nagyon gyorsan összeáll, ezért sietni kell vele. 3 részre osztjuk. Egy részbe tesszük a 3 evőkanál mogyorókrémet, jól belekeverjük.
Folpack fóliával bélelt őzgerincformába belekenünk 1 réteg sima kókuszos krémet, rá a mogyorósat, arra újra a kókuszosat. Vizes kanállal és vizes késsel tudjuk simára kenni a rétegeket!
Hűtőszekrénybe tesszük. 1,5 - 2 órai pihentetés után kifordítjuk a formából, majd csoki mázzal leöntjük a tetejét.

Csoki máz: 8 dkg étcsokoládét gőz felett felmelegítünk, és beleteszünk 4 dkg vajat. Ha elolvadt teszünk bele kb. 0,5 dl tejszínt, és forrásig kevergetjük. Langyosan öntjük a tésztára.
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 211kzt
Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Vas. Feb. 12, 2017 7:31 pm

Házi raffaello golyók
Hozzávalók

3 ek. liszt
3 dl tej
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
5 ek. cukor
15 dkg kókuszreszelék
10 dkg margarin
Beforgatni

5 dkg kókuszreszelék
Közepébe

földimogyoró
Elkészítés

A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, beledolgozzuk a margarint és a kókuszreszeléket és teljesen kihűtjük. Vizes kézzel kis golyókat formázunk belőle, közepébe mogyorót nyomunk és kókuszreszelékbe forgatjuk.
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 29c4e41
Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Hétf. Márc. 06, 2017 11:45 am

Ízletes és nagyon ötletes, mindenki meglepődik, mikor beleharap!

Hozzávalók a tésztájához:
250 g liszt,
1 – 1,5 dl joghurt (a liszt mennyiségétől függ),
fél kis kanál szódabikarbóna,
egy csipetnyi só.
Hozzávalók a töltelékhez:
500 g darált csirkehús,
1 csomag sós pálcika (ropi),
1 hagyma,
só,
őrölt fekete bors,
olaj a sütéshez.
Elkészítés:
Készítsük el a tésztát, keverjük össze a joghurtot a szódabikarbónával, a sóval és a liszttel, gyúrjunk egy lágy tésztát belőle (legyen puha, de ne ragadjon a kezünkhöz). Nyújtsuk el a tésztát, majd vágjuk 3 cm szélességű csíkokra.
A darált húst keverjük össze az apróra vágott hagymával és sózzuk, borsozzuk. Tegyünk egy keveset ebből a töltelékből a sós pálcikára, formázzuk meg, henger alakúra. A pálcika fele maradjon szabad.
A húst tekerjük be egy csík tésztába.
Tegyünk egy serpenyőbe annyi olajat, hogy sütéskor ellepje a “comb” felét és süssük ki a hamis csirke combokat. Jó étvágyat!
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Hamis-10
Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Kedd Márc. 07, 2017 11:33 am

A churros egy olyan ínycsiklandozó finomság, melynek biztosan nem tudsz majd ellenállni.
Nagyon egyszerű elkészíteni, és minden bizonnyal az összes hozzávaló megtalálható nálad is a konyhában, így még ma nekifoghatsz!
Szükség lesz egy csésze lisztre, egy pohár vízre, egy kevés olajra, és sóra.
Forrald fel a vizet, majd öntsd hozzá az olajat.
Egy tálban keverd el a sót, és a lisztet, ezután öntsd hozzá az olajos vizet.

Jól dolgozd el a hozzávalókat, majd a keletkezett masszát tedd egy habzsákba.
Egy sütőpapírra nyomd ki a kör vagy rúd alakú formákat.
Ezután vágd körbe a papírt annyi darabba, ahány formát készítettél, majd egyenként süsd meg őket forró olajban.

Sütőpapírral együtt tedd az olajba a masszát, amikor egy kicsit kezd szilárdulni, szépen le tudod választani a papírról. Még melegen szórd meg porcukorral, de tálaláskor kínálhatsz mellé dzsemet is.
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 52331_10
Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Vas. Ápr. 02, 2017 10:01 am

Lehetetlen süti

Amikor ezt a receptet megcsináltam, nem gondoltam, hogy lesz belőle valami. De amikor kisült ... 3 különböző réteg lett. Száraz, lágy, és pudingos! Ezért ez a neve: lehetetlen
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 2506700-20170402-3wz8ci
Hozzávalók
7.5 dkg liszt
11 dkg cukor
0.5 L tej
20 g vaníliás cukor
4 db egésztojás
10 dkg kókuszreszelék
12.5 dkg vaj (olvasztva)
reszelt citromhéj

Elkészítés
Minden hozzávalót összekeverünk egy tálban.
Kivajazott 18x25 cm-es tepsibe öntjük..
170 C fokon, 30 percig sütjük.
Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Vas. Ápr. 02, 2017 5:07 pm

Mióta kipróbáltam ezt a receptet, nem vettem sütit cukrászdában! Káprázatosan finom!
Képtelenség ellenállni ennek a fenséges íznek, annyira könnyed és lágy, hogy nem lehet abbahagyni néhány szelet után.

Hozzávalók:

1 csomag krémes lap (pékségekben kapható)
250 ml habtejszín
A krémhez:

500 ml tej
4 tojássárgája
4 evőkanál liszt
10 evőkanál cukor
vaníliaaroma
Elkészítése:
A tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és felöntjük a tejjel. Lassú tűzön főzni kezdjük, folyamatosan kavargatjuk, amíg besűrűsödik a krém. Majd levesszük a tűzhelyről és vaníliaaromával ízesítjük. Mikor a krém kihűlt robotgéppel átkavarjuk, hogy még jobb állagú legyen, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhab felét. Egy krémes lapot tepsibe teszünk és megkenjük a megmaradt tejszínhabbal, rákenjük a krémet és befedjük egy újabb lappal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd egy éles késsel szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
url=https://servimg.com/view/19638840/6]ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Miota-10[/url]
Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Csüt. Ápr. 06, 2017 9:40 pm

A legfinomabb túrós tekercs, még a rétesnél is fenségesebb!
Alig van vele dolog és jó nagy adag lesz belőle!

Hozzávalók a tésztához:

500 g liszt,
250 ml tej,
100 g vaj,
2 evőkanál cukor,
30 g élesztő,
egy csipet só.
Hozzávalók a töltelékhez:

500 g tehén túró,
4 evőkanál cukor,
1 db tojás.
Elkészítés:
Melegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 5 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, beletesszük a puha vajat is és jól össze dolgozzuk. Az így kapott tésztát három részre osztjuk (mert a végén három rudat készítünk belőle) és mindhárom részt kinyújtjuk 1-2 cm vastagságúra.

Elkészítjük a tölteléket: a túrót kikavarjuk a cukorral és a tojással, rátesszük a kinyújtott tészta közepére. A tészta széleit ferdén 2 centinként bevagdossuk a töltelék előtt 1/2cm hagyunk és addig hajtjuk a széleket még el nem fogy (ráhatjuk), így olyan lesz mintha fonatos lenne (nem kell tekerni). A töltelék fölött pedig a széleket jól lenyomkodjuk, letakarjuk és hagyjuk még 15-20 percet kelni, utána tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk cukorral, ízlés szerint. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük, amikor a tészta szép piros, el is készült.
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Kapraz12


A hozzászólást Ildikó összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Ápr. 17, 2017 2:12 pm-kor.
Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Hétf. Ápr. 17, 2017 2:03 pm

Ötször 5-ös habkönnyű piskóta! Olcsó, és gyors recept!

Ötször 5-ös, vagyis az 5 tojáshoz 5 X 5 mennyiségben tesszük a többi hozzávalót.

Hozzávalók:
5 tojás
25 dkg liszt
25 dkg cukor
fél csomag sütőpor
Elkészítés:
A cukrot a tojással összekavarom, és hozzáadom a sütőporos lisztet. ENNYI! Ez a mennyiség egy nagy sütőtepsi méretű adaghoz elegendő!

Az alapreceptet tetszőlegesen változtathatod: lehet kakaót, kókuszt beleszórni (ilyenkor egy kevés tejjel hígítsuk), vagy dióval, gyümölcsökkel, aszalt gyümölcsökkel gazdagítani.
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 1907_912
Az alapkrém hozzávalói:

4 dl tej

10 dkg liszt

25 dkg margarin vagy vaj (vegyesen is lehet!)

18 dkg cukor

2 cs. vaníliás cukor

egy pici só

Ehhez jön a többi ízesítő anyag

Elkészítés:

Először mindig a száraz anyagokat keverjük össze, vagyis a lisztet a cukorral. Apránként felöntjük tejjel, és csomómentesre keverjük. Ennek érdekében fakanál helyett kézi habverőt használjunk! Beledaraboljuk a margarint, és állandó keverés mellett olyan sűrűre főzzük, hogy az edény falától elváljon. Időnként megkeverve teljesen kihűtjük. Bármilyen süteményhez, tortához használhatjuk!

Ha a habosabb, könnyebb krémeket szeretjük, akkor a zsiradékot ne főzzük a krémbe, hanem hidegen keverjük ki nagyon habosra, és apránként adjuk hozzá a teljesen lehűtött főtt krémet. Így is nagyon finom.

Csokoládés változat: a cukros liszthez még 3-4 evőkanál cukrozatlan kakaóport adunk.
Karamellás: 10 dkg cukrot karamellizálunk. Felöntjük a 4 dl tejjel, így egy erős karamellás tejet kapunk. Lehűtjük, és ezzel öntjük fel a maradék 8 dkg cukorral kevert lisztet

Kávés: a tej felét feketekávéval helyettesítjük. Az ízt további 1 evőkanál instant kávéval erősíthetjük.

Puncs: A tejből 1 dl-t sütőrummal helyettesítünk, amibe 10 dkg mazsolát előzőleg beáztatunk. A mazsolával együtt főzzük a krémet, de keverésnél vigyázzunk, hogy a mazsola össze ne törjön. Ha szükséges, ételszínezékkel erősíthetjük a rózsaszín színt.

Túrós: a kész, kihűlt krémhez 25 dkg, szitán áttört túrót adunk, mazsolát, reszelt citromhéjat adunk hozzá.

Diós: A krémhez a tejen felül 1 dl diólikőrt is adunk, a kihűlt krémbe (ami kicsit hígabb) egy marék darált diót adunk. Ízlés szerint csipet fahéjjal, citromhéjjal fűszerezhetjük.

Mákos: A kihűlt krémbe egy marék mákot adunk. Ízlés szerint csipet fahéjjal, citromhéjjal fűszerezhetjük.

Mandulás A krémhez a tejen felül pár csepp mandulaesszenciát is adjunk.

Rumos szilva: ugyanúgy készül, ahogy a puncs, csak apróra vágott aszalt szilvát használunk mazsola helyett.
Narancsos: A keverékhez 12 dkg lisztet, és kb. egy ek. reszelt narancshéjat adunk. Egy narancsot nagyon apró kockákra vágunk, alaposan lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, és a már teljesen kihűlt krémhez keverjük. Ugyanígy készül citromból is.

Mogyorókrémes: A langyos krémhez ízlés szerint mogyorókrémes adunk, és jól kikavarjuk.
=http[urls://servimg.com/view/19638840/12]ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 1736_310[/url]
TIPP: A cukrot helyettesíthetjük xilittel is! De mézzel is készíthetjük! Ilyenkor a 18 dkg cukor helyett 10-15 dkg méz elég, és egy kicsit kevesebb tej, vagy több liszt szükséges.
Ha édes a tészta is, a 18 dkg cukor helyett 13-15 dkg is elég.
Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Szer. Ápr. 19, 2017 10:13 am

Fitnesz KINDER tejszelet cukor és liszt nélkül

Ha valaki édességre vágyik, de éppen diétázik, akkor kiváló megoldás a fitnesz KINDER tejszeletre cukor és liszt nélkül. Krémes, omlós, és még finom is. Szerintem jobb, mint a boltban kapható, nagyobb, olcsóbb.

Hozzávalók

Tésztához:
4 dbtojás
3 ev. kanálkakaó
1 ev. kanálburgonyakeményítő (elhagyható)
2 ev. kanálméz vagy más édesítő (elhagyható)
Töltelékhez:
400 lágy túró
ízlés szerint méz, édesítőszer

1.A tojások sárgáját a mézzel vagy édesítővel habbá verjük. Hozzáadjuk a kakaót és a keményítőt (a keményítő elhagyható, próbáltam keményítővel és nélküle is. Az egyetlen különbség a piskóta vastagságában volt – keményítő nélkül kicsit laposabb). Végül óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.

2.A masszát (tésztát) egy nagyobb, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és 220 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük. Miután a tészta elkészült, megvárjuk, míg kihűl és késsel hosszában ketté vágjuk.

3.A túrót elkeverjük a mézzel (vagy édesítővel). Ha a töltelék túl híg, akkor 2 evőkanál forró vízben feloldott zselatinport (1 kávéskanál) keverhetünk bele. A tölteléket hűtőbe tesszük és megvárjuk, míg megköt. Ezután az egyik tésztára rákanalazzuk és egyenletesen eloszlatjuk a túrós töltelékkel, majd a tészta másik felével letakarjuk. Ismét hűtőbe tesszük (1-2 órára, amíg megköt), majd szeleteljük. Jó étvágyat!
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 595_2510
Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Vas. Május 21, 2017 5:23 pm

Túró krémes

Édesanyám tanulta ezt a receptet több mint 25 évvel azelőtt egy kolleganőjétől, azóta gyakran sütjük a családban. Ha még esetleg nem ismernék, ideje kipróbálni, csodálatos sütemény! Mivel a tésztája boltban vásárolt leveles tészta, az elkészítése sem bonyolult vagy megerőltető. A vaníliás-túrós krém valami mennyei, a tojásfehérjéből és porcukorból készült hab pedig könnyedséget kölcsönöz a fogásnak. Egy tepsi sosem elég, és nagyon gyorsan elfogy.
Hozzávalók
Alap:
500 g leveles tészta
Túrós töltelék:
500 g krémes túró (minél simább állagú)
6 dbtojás sárgája

500 mltej
3 cs.vaníliapuding (3x37g)
100 mlolaj
porcukor ízlés szerint
Fehér réteg:
6 dbtojás fehérje
6 púpos evőkanál porcukor
Elkészítés menete

1.A leveles tésztát megfelelő méretűre nyújtjuk, és áttesszük egy vajjal enyhén kikent tepsire, amelynek magasabb pereme van (40*29cm, 4 cm magas peremmel). Megpróbáljuk úgy kinyújtani a tésztát, hogy a széleit kicsit fel lehessen hajtani (legalább 1-2 centire). Előkészítjük a fészket a túrós töltelék számára. A töltelék minden összetevőjét összekeverjük és habosítjuk (nagyon híg lesz), majd ráöntjük a tésztára.
2.200 fokon kb. 20-25 percig sütjük, amíg a leveles tészta kilógó szélei el nem kezdenek rozsaszínre váltani (minden sütő máshogy süt, figyelni kell).
Amíg sül a sütemény, keményre habot verünk a tojásfehérjéből, kanalanként adjuk hozzá a cukrot, és alaposan felverjük.
Miután kivettük a tésztát a sütőből, óvatosan rákenjük a habot, és visszatesszük még sülni, hogy világosbarnává süljön a teteje (összesen kb. 30-35 percig sütjük). Csak akkor vágjuk fel, amikor már teljesen kihűlt, a legjobb hűtőből elővéve.
3.A leveles tészta tulajdonképpen csak alapot biztosít a túrós tölteléknek, úgyhogy ne várjunk tőle többet. Az olajat akár ki is hagyhatjuk, ha zsíros túrót használtunk, már többször készítettem nélküle.
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 90923211
Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Vas. Május 21, 2017 6:11 pm

A sütőben sült hagyma fantasztikus hatással van a szervezetre! Hetente legalább egyszer érdemes elkészíteni!
Mindenki tudja, hogy a hagyma nagyon egészséges és antibakteriális hatása van. A frissen facsart hagyma leve mézzel összekeverve nagyon hatásos hörghurut, tüdőgyulladás és köhögés kezelésére. Ha a hagymát lereszeljük és borogatásként használjuk csökkenti a fülfájást és lázat is csillapít.

Kevesen tudják, hogy a hagyma nemcsak nyersen hanem sülve is kifejti a hatását, a sütés alatt nem veszít a tápértékéből sőt erőteljesebb hatása lesz.

Hagyma sütőben sülve

1. A sült hagyma fogyasztása segítségünkre lehet fekélyek és olyan sebek gyógyulásában amelyek már régóta nem húzódnak össze. Süssük meg a hagymát a héjával együtt, majd tegyük a testünkön lévő fájdalmas helyre és addig tartsuk ott ameddig jobban érezzük magunkat.

2. A sült hagymával az aranyér problémák is gyógyíthatók. A sült hagymás borogatás fertőtlenítő hatású, segít a szövetek gyors regenerálódásában.
3. Akinek problémája van a véralvadással gyakran kellene sült hagymát fogyasszon. Érdemes minden nap sült hagymát fogyasztani, mert segít a szívinfarktus és az agyvérzés megelőzésében.

4. Nagyon fontos, hogy azok a személyek akik cukorbetegek iktassák be az étrendjükbe a sült hagymát, fogyaszthatják főétkezéseknél vagy minden reggel éhgyomorra, sokat segít a gyógyszeres kezelés mellett. A sült hagyma szulfidokat és vasat tartalmaz amely segít a vércukorszint normalizálódásában, segít a hasnyálmirigy és a máj működését.

5. Akik magas vérnyomással küzdenek fogyasszanak rendszeresen sült hagymát. A hagyma tisztítja az ereket, eltávolítja a lepedéket és megakadályozza a vérnyomás hirtelen növekedését. A hagymából a sütés ideje alatt távoznak az esszenciális olajak, amelyek a hagyma friss ízéért és illatáért felelősek, de a vitaminok megmaradnak benne.

Érdemes gyakran sült hagymát fogyasztani, mert káprázatos íze van és jótékony hatással van a szervezetre.

Hogyan készül a sült hagyma:

Tisztítsd meg a hagymát, vágd ketté, majd tedd egy tálba, vagy tepsibe és önts rá kevés olajat, tedd be néhány percre a sütőbe és már fogyaszthatod is ezt a remek ételt. Mivel az íze nem olyan erős, mint nyersen, ezért még azok is kipróbálhatják, akik nem rajonganak a hagymáért.
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 A-suto11
Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Hétf. Május 22, 2017 6:20 pm

Csalamádé receptje

Hozzávalók:
2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium benzoát
1 kávéskanál borkén (víz nem kell hozzá)

Elkészítés:
A felaprított hozzávalókat összekeverjük, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk majd vödörbe töltjük.
Nem romlik meg!
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 1000_110
Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Hétf. Május 22, 2017 6:38 pm

Elképesztően gyors serpenyős pizza! Egy szempillantás alatt el is készül!

Ma egy nagyon egyszerű, de mégis nagyszerű étel receptjét mutatjuk be nektek, ez pedig a gyors pizza. Tetszés szerint tehetünk rá akármilyen feltétet, nálunk a kolbászos a kedvenc!

Hozzávalók:

4 evőkanál tejföl,
4 evőkanál majonéz,
2 tojás,
9 evőkanál liszt.

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat, egy híg tésztát fogunk kapni. Töltsük a tésztát olajjal kikent serpenyőbe és a tetejére rakjuk a kedvenc feltétünket (kolbász, sonka, főtt tojás, paradicsom, bármi amit szeretünk). Aki szereti a pizzát tehet a tetejére reszelt sajtot is. Közepes lángon melegítsük a tűzhelyen, fedjük le egy fedővel pár percre. Amikor a sajt kezd megolvadni, vagy látjuk, hogy elkészült, vegyük le a tűzhelyről az elkészült pizzát. Melegen fogyasszuk, jó étvágyat!
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Elkepe10
Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by masu-feri Kedd Május 23, 2017 8:47 pm

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 92962910

Burgonyás tésztába forgatott rántott hús – finomabbat még nem sütöttél!

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell, vagy sertéskaraj
30 dkg megtisztított burgonya
0,2 dl tej
10 dkg liszt
2 tojás
só, bors
olaj
Elkészítése:

A húst vékony szeletekre vágjuk, majd fűszerezzük. A burgonyát apróra reszeljük, megsózzuk és kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A tojásokat felverjük, fűszerezzük, összekeverjük a liszttel, a tejjel és a reszelt burgonyával. A húsokat a tésztába forgatjuk, kicsit megnyomkodjuk, hogy rátapadjon. Forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a

Aki megkóstolja, rajongani fog érte! Mostanában már csak így készítem, mert nagyon ínycsiklandó! Fokhagymás tejföllel tálalva az igazi!

masu-feri
masu-feri

Hozzászólások száma : 5945
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Szomb. Május 27, 2017 7:16 pm

Pilóta keksz házilag

Hozzávalók kb. 25 pilóta kekszhez:
12,5 dkg cukor
12,5 dkg puha vaj
1 tojás
fél tasak vaníliás cukor
fél tasak sütőpor
27 dkg liszt
2 ek. tej

+ 1 ek. cukrozatlan kakaópor
+ 1 ek. liszt

A krémhez:
10 dkg vaj megolvasztva
3 dkg cukrozatlan kakaópor
8 dkg porcukor

1. Először elkészítjük a barna és a sárga kekszeket: A tojást elkeverjük a cukrokkal és a puha vajjal, majd hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a sütőport, és összegyúrjuk.
2. Megmérjük a tésztát, és kettéosztjuk.
3. Az egyik feléhez hozzáadunk még 1 evőkanál lisztet, és összegyúrjuk, a másik feléhez hozzáadunk 1 evőkanál cukrozatlan kakaóport, és összegyúrjuk.
4. A gombócokat folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 1 órára.
5. Ha letelt az 1 óra, előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit.
6. A tésztákat kivesszük a hűtőből, és lisztezett gyúródeszkán 4-5 mm vékonyra nyújtjuk.
8. Nagyjából 3-4 cm átmérőjű korongokat szaggatunk, és a sütőpapíros tepsire helyezzük őket.
9. Sütőbe toljuk, és 10-12 percig sütjük (sütőnként változhat a sütési idő – akkor jó, ha éppen csak kezd pirulni a talpa, széle). Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket.
10. Közben elkészítjük a krémet: Az olvasztott vajhoz hozzáadjuk a kakaóport és a porcukrot, és csomómentesre keverjük. Ha kész, hűtőbe tesszük dermedni.
11. Ha a kekszek teljesen kihűltek, akkor a krémmel összeragasztunk 1 sárga és 1 barna kekszet, és kész is a házi pilóta kekszünk!
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 210
Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Szomb. Május 27, 2017 8:53 pm

A LEGFINOMABB HÁZI CSOKOLÁDÉ 10 PERC ALATT ELKÉSZÜL! A BOLTI A NYOMÁBA SEM ÉRHET!
Bemutatunk egy olyan csokoládé receptet, amely kitűnő ízű és 10 perc alatt összeállítható! Olyan hozzávalókból készül, amelyek minden háztartásban megtalálhatóak és az íze egyszerűen ellenállhatatlan. Ne gondolkozz rajta, készítsd el és örvendeztesd meg a családod ezzel az isteni desszerttel!

Hozzávalók:
5 evőkanál kakaó,
2 evőkanál cukor,
50 g vaj,
fél bögre tej (1 dl).

Elkészítés:
Egy edényben melegítsük fel a tejet, vigyázzunk ne főjön fel. Egy tálban kavarjuk össze a kakaót a cukorral, és lassanként adjuk hozzá a tejhez. Kavargassuk és tegyük bele az olvasztott vajat is. Lassú tűzön főzzük össze ezt a keveréket kb két percig. Öntsük kiolajozott, formába a forró csokoládét és hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt tegyük hűtőszekrénybe néhány őrára, majd vegyük ki a hűtőből, borítsuk ki a formából és szeleteljük. Jó étvágyat! Érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni, mert nagyon ínycsiklandó!
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 A-legf10
Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Böbe51 Vas. Júl. 16, 2017 10:17 am

Ételízesítő fűszerkeverék

Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa
- 50 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
- 30 dkg karalábé
- 30 dkg zeller
- 5 db paprika (kápia, kaliforniai, tölteni való, stb. - vegyesen a legjobb)
- 30 dkg káposzta
- 2 csokor(jó nagy) petrezselyem zöld (ha jó minőségű, ami a petrezselyem gyökéren van)
- 2 csokor(jó nagy) zeller zöld(ha jó minőségű, ami a zeller gumón van)
- 2 csokor lestyán zöld
- konyhasó 

Ételízesítő elkészítése:
Húsdarálón daráljuk le a zöldségeket. A paprika sok levet enged ezért külön daráljuk, majd szűrjük le a levét. Az egész őrleményt mérjük meg, és annak súlyával arányosan adjunk hozzá konyhasót 5:1 arányban, azaz minden kiló őrleményhez 20 dkg sót. Alaposan keverjük össze a masszát. Ha megvan, terítsük ki sütőpapírral bélelt tálcákra kb. 1 – 1,5 cm vastagon. Tegyük meleg, szellős helyre, ahol pár nap alatt pergősre szárad.
Böbe51
Böbe51

Hozzászólások száma : 5640
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Böbe51 Szomb. Aug. 12, 2017 7:12 am

BOLDOGSÁGLEVES
Nigella receptje
HOZZÁVALÓK
4–6 személyre
 50 dkg sárga cukkini
 1 cirom héja és leve
 3 evőkanál olivaolaj
 1 teáskanál kurkuma
 1 liter zöldségalaplé (vagy csirkealaplé a nem vegetáriánusoknak)
 10 dkg basmati rizs
 Maldon só
 bors
1. Vágja fel a cukkinikat fél centis karikákra – előtte mossa meg őket, ha gondolja, de ne
bajlódjon a hámozással –, majd aprítsa finom kockákra. Helyezze a kockákat lábasba a citrom
héjával és az olajjal együtt, keverje át, majd időnként megkeverve, főzze gyenge lángon kb. 5
percig, míg meg nem puhulnak a kockák.
2.
Szórja meg a kurkumával, majd adja hozzá az alaplevet és a citrom levét, végül dobja bele a
rizst. Szokás szerint én az alapléhez csirkeleveskockát öntök fel vízzel, de Ön használhat
zöldségalaplevet is. Én szeretem a finom arany színt, melyet a csirke ad.
3.
Főzze fedő nélkül 10–20 percig, vagy míg meg nem puhul a cukkini és a rizs. Ízlés szerint
sózza, borsozza.
4.
Tálalás előtt hagyja kissé kihűlni, hogy inkább melegen, mint forrón fogyassza.
Böbe51
Böbe51

Hozzászólások száma : 5640
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Judit Szomb. Aug. 26, 2017 10:19 am

Cékla leves
2-3 nagyobb céklát nyersen hámozni, lereszelni.
1 közepes vöröshagymát zsíron megdinsztelni, ráönteni a reszelt céklát, ráreszelni:
4 db közepes foghagymát,
vegeta, só.
babérlevél,
bors – tovább párolni majdnem puhára.
Fölönteni vízzel, még lehet ízesíteni.
2 dl tejföl és liszttel vagy keményítő por keverékével besűríteni, fölforralni.
Citromlével, vörösborral, vagy vörösbor ecettel ízesíteni.

Én amikor a céklát rádobom, pici ecetet öntök rá, megtartja jobban a színét!
Judit
Judit

Hozzászólások száma : 8864
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Pént. Okt. 20, 2017 4:40 pm

Kókuszos tejbegríz szelet recept.

Hozzávalók:
Aljára:
30-35 dkg babapiskóta
Kókuszos krém:
1 l tej
25 dkg búzadara
25 dkg kristálycukor
pici só
20 dkg margarin
100 g kókuszreszelék
Csokis réteg:
1,5 l tej
3 cs csokoládés ízű pudingpor
1 púpos ek kakópor
15 dkg kristálycukor
etejére:
fehércsoki darabkák a díszítéshez

Elkészítése:

Egy nagyobb tepsi aljába letesszük a babapiskótákat.

Az 1 liter tejbe beleszórjuk a kókuszreszeléket (egy kicsit hagyunk a végén a díszítéshez) és a búzadarával, cukorral, pici sóval sűrű tejbegrízt főzünk, majd a tűzről levéve belekeverjük a margarint. Ha készen van, ráöntjük a babapiskótára és elsimítjuk.

A 1,5 liter tejjel elkészítjük a csokis pudingot (mielőtt besűrűsítenénk a pudingport, belekeverhetünk egy púpos evőkanál kakaóport, de ez elhagyható) Hogy feszes legyen a teteje, mintha csokoládé lenne zselatínt teszek  bele és végül ráöntjük a tejbegrízre, majd elsimítjuk.
Megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel és fehércsoki darabkákkal, ami forrón beleolvad és szép díszes lesz a süti teteje.
Pár óra alatt megdermed és fogyasztható.
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Kykusz10
Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Pént. Okt. 20, 2017 7:02 pm

Kókuszkrémes csoda
Hozzávalók a tésztához:

7 tojás
14 evőkanál cukor
14 evőkanál hideg víz
14 evőkanál liszt
fél tasak sütőpor
2 evőkanál kakaópor
A kókuszkrémhez:

300 ml tej
3 evőkanál gríz
150 g cukor
200 g vaj
100 g kókuszreszelék
1 teáskanál vaníliaaroma
porcukor a dekorációhoz
Elkészítése:
A tojások fehérjéből gy csipet sóval kemény habot verünk. A cukrot hozzáadjuk, majd kanalanként a vizet is, de közben folyamatosan verjük a habot. Egy másik edényben a tojássárgáját felverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, jól összekavarjuk, majd lassan a habhoz adjuk. A tésztát kettőbe osztjuk, az egyikbe beletesszük a kakaóport és jól elkeverjük. A tésztákat 23 x 33-as papírral kibélelt tepsibe öntjük és 170 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük. A piskótákat a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Krém: A tejet felforraljuk, amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a grízt és folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Hozzáadjuk a vajat és a cukrot és folyamatosan kavargatva addig főzzük, amíg krémszerű lesz. A tűzről levesszük és hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a vaníliát. Kihűtjük a krémet.

A kakaós piskótát megkenjük a krémmel, majd a fehér piskótát rátesszük és hűtőbe tesszük néhány órára. Porcukorral megszórva tálaljuk.
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Elmond10
Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Marcsi Pént. Okt. 20, 2017 9:46 pm

Zöldhagymás- joghurtos pogácsa serpenyőben sütve

Hozzávalók:
300 ml joghurt,
1/2 kiskanál szódabikarbóna,
2 db nyers tojás,
2 db főtt tojás,
1,5 bögre liszt,
1 köteg újhagyma,
só ízlés szerint.
Elkészítés:
Tegyük bele a szódabikarbónát a langyos joghurtba (1 percre tegyük a mikrosütőbe a joghurtot) és hagyjuk állni 5 percig, majd adjuk hozzá a két darab nyers tojást, keverjük jól össze. Tegyük bele az átszitált liszt felét, a főtt tojást és az apróra vágott újhagymát. Adjuk hozzá a megmaradt lisztet és keverjük össze. A tészta állaga olyan kell legyen mint a sűrű tejföl. Tegyünk egy serpenyőbe olajat, forrósítsuk fel, majd kanál segítségével szaggassuk bele a tésztát. Süssük meg mind a két oldalát, az elkészült finomságot tejfölös kapros, fokhagymás mártogatóssal fogyasszuk.
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Zyldha10
Marcsi
Marcsi

Hozzászólások száma : 7622
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Pént. Okt. 27, 2017 6:20 pm

Pillekönnyű grízes túrós kevert süti.

Hozzávalók
1 kis pohár tejföl (2 dl)
fél bögre búzadara (10 dkg)
25 dkg zsíros tehéntúró
5 tojás
1 csomag vaníliás cukor / én 3 csomaggal ízesítettem/
1 bögre kristálycukor (16 dkg) /Én csak 10 dkg-ot raktam bele/
reszelt citromhéj
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is. Kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már van a tetejének egy kis aranybarna színe.
Ha langyosra hűlt, akkor porcukorral meghintjük, és szeleteljük. Trükkök, tippek, praktikák:
A túrót a grízzel hagyd egy félórát az asztalon pihenni, hogy a gríz szépen elkeveredjen benne. Az én tepsim mérete 30 x 20 cm-es volt.
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Pillek11
Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó Pént. Okt. 27, 2017 6:28 pm

A tökéletes mézeskalács recept! Gyors, rögtön süthető.

Hozzávalók:
4 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
25 dkg langyos méz,
5 dkg zsír,
1 cs. mézes fűszerkeverék,
4 evőkanál tejföl,
75 dkg liszt,
2 kávéskanál szódabikarbóna

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. nyújtjuk, szaggatjuk 200 fokon megsütjük.
Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni!
ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 U_hu_510
Ildikó
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Vissza az elejére Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA - Page 4 Empty Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

4 / 5 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Vissza az elejére


 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.