ÉJJEL NAPPAL FALODA

3 / 5 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Marcsi on Pént. Okt. 07, 2016 5:56 pm

Virslis tésztasaláta recept

Virslis tésztasaláta recept

Hozzávalók:

25 dkg fodros metélt
30 dkg mexikói zöldségkeverék
2 pár virsli
2 dl 20 % tejföl
1 dl étolaj
1 tojássárgája
1 evőkanál mustár

bors
citromlé

Elkészítése:

Virslis tésztasaláta nagyon fincsi. Először a virslikről lehúzzuk a bőrét majd enyhén megfőzzük, karikákra vágjuk. A mexikói zöldségkeveréket meg pároljuk. A tésztát külön megfőzzük. Ha kihűlt a virslit, zöldséget, és a tésztát, összekeverjük. Majd elkészítjük rá az öntetet. A főt tojássárgát a mustárral elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, míg majonézt kapok belőle. Majd hozzáadjuk a tejfölt, a fűszereket ízlés szerint, és pár csepp citromlevet adunk hozzá. A kapott öntetet a tésztás keverékre csurgatjuk. Óvatosan átforgatjuk, és hideg helyre tesszük majd ha jól kihűlt hidegen tálaljuk.
avatar
Marcsi

Hozzászólások száma : 6795
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Pént. Okt. 07, 2016 7:57 pm

marcsi írta:Virslis tésztasaláta recept

Virslis tésztasaláta recept

Hozzávalók:

   25 dkg fodros metélt
   30 dkg mexikói zöldségkeverék
   2 pár virsli
   2 dl 20 % tejföl
   1 dl étolaj
   1 tojássárgája
   1 evőkanál mustár
   só
   bors
   citromlé

Elkészítése:

Virslis tésztasaláta nagyon fincsi. Először a virslikről lehúzzuk a bőrét majd enyhén megfőzzük, karikákra vágjuk. A mexikói zöldségkeveréket meg pároljuk. A tésztát külön megfőzzük. Ha kihűlt a virslit, zöldséget, és a tésztát, összekeverjük. Majd elkészítjük rá az öntetet. A főt tojássárgát a mustárral elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, míg majonézt kapok belőle. Majd hozzáadjuk a tejfölt, a fűszereket ízlés szerint, és pár csepp citromlevet adunk hozzá. A kapott öntetet a tésztás keverékre csurgatjuk. Óvatosan átforgatjuk, és hideg helyre tesszük majd ha jól kihűlt hidegen tálaljuk.
Biztosan nagyon finom, szeretem a zöldségeket.
avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Hétf. Okt. 10, 2016 4:24 pm

Hozzávalók
2 kg húshoz
1 csapott evőkanál só
Gyros fűszerkeverék recept.

1 evőkanál fűszerpaprika
2 teáskanál feketebors (őrölt)
1 evőkanál petrezselyemzöld
3 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál oregánó (friss, vagy szárított)
2 csipet fahéj (őrölt)
1 csipet szerecsendió (őrölt)

Az összes hozzávalót tálba tesszük, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük azt is hozzátesszük, és jól összekeverjük, és kész is a gyros fűszerkeverék.

avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Böbe51 on Szomb. Okt. 22, 2016 4:56 pm

Skót vajaskeksz
Hozzávalók
20 dkg liszt
10 dkg kukoricaliszt
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
20 dkg vaj
2 csipet só

Elkészítés
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 20 percig hűtőben pihentetjük.
Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
Előmelegített sütőben, 160 fokon 15 perc alatt megsütjük.
avatar
Böbe51

Hozzászólások száma : 5640
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Marcsi on Csüt. Okt. 27, 2016 9:05 pm

Felbuzdulva, a sok almától, ami kertünkben terem, ma ismét rostos ivólevet készítettem. és hogy ne legyen unalmas, most a következő hozzávalókból: - alma-sárgarépa-banán

Hozzávalók:

2 kg alma
1 kg sárgarépa
1 kg banán
1-1 1/2 kg cukor
20 g citromsav

Az almát és a sárgarépát megtisztítjuk, felszeleteljük. Annyi vízzel, amennyi ellepi és a citromsavval, valamint 1 kg cukorral feltesszük főni.


Addig főzzük, amíg az alma és a répa is megpuhul. Ekkor botmixerrel pürésítjük. Természetesen használhatunk turmixgépet, vagy passzírozót is.


A banánokat megtisztítjuk a héjuktól, és botmixerrel valamint vízzel simára pürésítjük, és a többi gyümölcs-zöldség léhez adjuk. Összekeverjük, és ezt a mennyiséget 8 liternyire vízzel felhígítjuk. 
Ha szükséges adhatunk még hozzá cukrot aszerint, amennyire édesen szeretnénk. 
De természetesen használhatunk édesítőt, vagy más cukrot is, mint pl. a gyümölcscukor, vagy kukorica cukor (fruktóz, xilit, stb) 
Felforraljuk, majd még forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Azután címkézzük, és mehet a kamra polcra. 
Fogyasszuk hidegen, a felbontott üveget tartsuk a hűtőben.


avatar
Marcsi

Hozzászólások száma : 6795
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Marcsi on Pént. Okt. 28, 2016 8:10 pm

Zalai totyogós túrós palacsinta
Hozzávalók:
6 db előre elkészített édes palacsinta
Töltelékhez:
25 dkg tehéntúró
porcukor ízlés szerint
1 db vaníliás cukor
3 ek tejföl
A tál kikenéséhez :
étolaj vagy vaj
A tetejére ,az öntethez:
250 gramm tejföl
1 db tojás
porcukor ízlés szerint
A szóráshoz:
1 ek mandulaforgács( de el is maradhat)
Elkészítése:
Édes palacsintákat sütünk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük,a palacsintánkat megtöltjük.
Négyzet alakúra hajtjuk össze.
A tálat kivajazzuk vagy étolajjal kikenjük.
A feltét hozzávalóit kikeverjük és a palacsintákra öntjük.
Megszórjuk mandulaforgáccsal.
Sütőben aranysárgára sütjük.
avatar
Marcsi

Hozzászólások száma : 6795
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Marcsi on Pént. Okt. 28, 2016 8:35 pm

Sertésborda burgonyás bundában
Hozzávalók:
• 1 kg karaj csont nélkül
• 3 szem burgonya
• 2 db tojás
• 5-6 ek finomliszt
• só
• őrölt fehér bors
• étolaj
A karajt leszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk.
A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük.
A lisztből, tojásból, reszelt burgonyából kevés vízzel sűrű palacsinta tésztát keverünk. Ízesítjük, sóval és borssal.
A karajszeleteket lisztezzük, a masszába forgatjuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.
Rizi-bizit készítettem mellé.
avatar
Marcsi

Hozzászólások száma : 6795
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Marcsi on Pént. Okt. 28, 2016 9:00 pm

Lencsesaláta virslivel
Hozzávalók:
virsli,lencse,lila hagyma,csemegeuborka,mustár,majonéz,tejföl,bors,só
Elkészítése:lencsét vízben megfőzzük babérlevelet és foghagymát és ételízesítőt teszünk a vízbe.Ha kész leszűrjük és lehűtjük.Virslit is megfőzzük és felkarikázzuk.Egy tálba rakjuk őket,adunk hozzá apróra vágott csemegeuborkát,szintén apróra vágott lila hagymát.Rárakjuk a majonézt,mustárt,tejfölt,borsot és sót.Összekeverjük és hideg helyre tesszük.
avatar
Marcsi

Hozzászólások száma : 6795
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Judit on Csüt. Nov. 17, 2016 4:59 pm

avatar
Judit

Hozzászólások száma : 7860
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Kedd Nov. 29, 2016 7:30 pm

Csoda finom egyben sült sertéshús – a húsrajongók kedvenc étele!
A recept könnyű, de a hús íze leírhatatlan! Csodás étel, amit kivétel nélkül mindenki szeret!

Hozzávalók

Színhúsból (combrészek, lapocka), személyenként 15 dkg, csontos húsrészekből: karaj, tarja, oldalas 18-20 dkg.
1-1,5 dkg só,
8 dkg zsír (oldalashoz, karajhoz nem is szükséges zsírt felhasználni),
kávéskanál ecet.
ízlés szerint 2 dkg vöröshagyma vagy egy cikk fokhagyma,
1 /2 kávéskanálnyi köménymag vagy jó késhegynyi törött bors.
Elkészítés

Egybesütésre a legízletesebb, legomlósabb a lapocka és a combtő (schluss). A lapocka vásárlásánál hangsúlyozzuk, hogy egybesültet készítünk belőle, olyan darabot kérjünk, amely sütés után egyenletesen, szépen szeletelhető. Igen ízletes sült húst készíthetünk a lábszárhúsból is. A megmosott húst leszárítjuk.

Előre nem szabad a húst besózni.

A sütendő húst kávéskanálnyi ecettel bedörzsöljük (ettől szép világos lesz) és megfelelő nagyságú pecsenyesütőbe tesszük; közvetlenül sütés előtt egész felületét megsózzuk. A zsírt felhevítjük és ráöntjük vagy a sütőedényben forrósítjuk meg és a húst a forró zsírban minden oldalán hirtelen átpirítjuk.

A hús forgatására 2 fakanalat vagy fakanalat és lapátot használjunk.
Az előkészített húst mérsékelten forró sütőbe tesszük. A sütő hőfoka a hús minőségétől függ: fiatal, gyorsabban felpuhuló hús sütését forróbb sütőben végezzük, idősebb, nehezebben puhuló húst a mérsékeltebb hőfokú sütőbe tesszük. (Ha gázsütőt használunk, 10 perces teljes felső lángon való előmelegítés után, a húst a sütő alsó bordájára helyezett rácsra tesszük. 10 perc múlva állítjuk takarékalsóra a lángot, a hús felpuhulása után, felső lángon megpirítjuk a pecsenyét. Elektromos sütőben alsó, felső 3-as álláson, szintén 10 percig hevítjük a sütőt, a hús betevése után alsó 3-as, felső 2-es álláson sütjük, felpuhulás után, felső 3on pirítjuk meg.) A sütőbe betett húst 10 perc múlva saját zsírjával megöntözzük, körülbelül 1/2 dl forró vizet öntünk alá és saját levével 15 percenként öntözgetve sütjük, amíg felpuhul. Ha a víz elpárolgott és a zsírja sisteregni kezd, mindig öntsünk egy-egy kis forró vizet alá (sohase a húsra). Közben lapáttal, kanállal megforgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen süljön. Kb. 35-40 perc múlva vékony próbatűvel (kötőtű) beleszúrunk, ha puhának érezzük a húst, a sütést befejezzük.
A megsült hús felületén apró „izzadáscseppek” jelennek meg; ha tovább sütnénk, kiszáradna, rostos lenne. A megsült húst lefedjük és 6-8 percig már eloltott sütőben tartjuk, hogy az ízek átérjenek benne, majd a pecsenyéstálra helyezzük (a zsíros deszkát nehéz elmosni) és a húsrostok haladására merőlegesen, éles késsel 6 mm-es szeleteket vágva, felszeleteljük, lefedjük és forró víz fölé vagy a még meleg sütőbe tesszük. A pecsenyesütőben maradt „rozsdás” zsírhoz 1/2 dl forró vizet öntünk, jól átforraljuk, a pecsenyesütő oldalára tapadó részeket is belekaparjuk; így keletkezik a pecsenyelé vagy pecsenyemártás. A pecsenyemártást a hús alá öntjük és forrón tálaljuk. Ha sok pecsenyelevet kedvelünk, a sült hús zsírjába keverjünk parányi lisztet, késhegynyi paradicsompürét, kissé pirítsuk át és úgy öntsük fel, jól forraljuk át.
A hús sütését végezhetjük a tűzhely lapján, lefedve, lábasban is, a megpuhult húst fedő nélkül, zsírjában átpirítjuk. Amennyiben hagymával vagy fokhagymával fűszerezve sütjük a húst, a hagymát, fokhagymát pirítás előtt távolítsuk el a zsírból, mert megég és kellemetlen ízt ad a pecsenyemártásnak.

Így készül egybesütve a sertéskaraj is. Ehhez 75-80 dkg kicsontozott rövidkarajt veszünk.


avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Kedd Nov. 29, 2016 7:37 pm

Gyors, látványos, szaftos szuperhúsétel!
Hozzávalók:

1 kg darált sertés
2 tojás
1 csésze prézli
1 csomag bacon
6 szelet sonka
6 szelet sajt
2 marok bébi spenót
2 evőkanál fokhagymapor
1-1 evőkanál só, őrölt bors
Elkészítés

1. Tedd a darált húshoz a két tojást, a przlit  és a fűszereket. Keverd össze masszává.

2. Bélelj ki alufóliával egy tepsit. Tedd bele a darált húst úgy, hogy mindenhol egyenletes vastagságú legyen. Takard az egészet gépsonkával, majd erre kerüljön a szeletelt sajt és a spenót.


3. Az alufóliában tekerd fel és rakd félre.

4. Az újból kiterített alufóliára rakd le sorba a bacon szeleteket úgy, hogy egymáson legyen a szélük. Tedd a szélére a hústekercset és göngyöld be az egészet a szalonnával majd az egészet takard be fóliával.

5. Süsd meg 180 fokon 25 percet, majd a fóliából kiszedve 220 fokon még 20 percet.


A hozzászólást Ildikó összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Nov. 29, 2016 7:39 pm-kor.
avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Judit on Kedd Nov. 29, 2016 7:37 pm

Most vacsoráztam, de előke kéne, folyik a nyálam! Laughing Laughing Laughing Laughing
avatar
Judit

Hozzászólások száma : 7860
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Judit on Kedd Nov. 29, 2016 7:42 pm

Ildikó írta:Gyors, látványos, szaftos szuperhúsétel!
Hozzávalók:

1 kg darált sertés
2 tojás
1 csésze prézli
1 csomag bacon
6 szelet sonka
6 szelet sajt
2 marok bébi spenót
2 evőkanál fokhagymapor
1-1 evőkanál só, őrölt bors
Elkészítés

1. Tedd a darált húshoz a két tojást, a przlit  és a fűszereket. Keverd össze masszává.

2. Bélelj ki alufóliával egy tepsit. Tedd bele a darált húst úgy, hogy mindenhol egyenletes vastagságú legyen. Takard az egészet gépsonkával, majd erre kerüljön a szeletelt sajt és a spenót.


3. Az alufóliában tekerd fel és rakd félre.

4. Az újból kiterített alufóliára rakd le sorba a bacon szeleteket úgy, hogy egymáson legyen a szélük. Tedd a szélére a hústekercset és göngyöld be az egészet a szalonnával majd az egészet takard be fóliával.

5. Süsd meg 180 fokon 25 percet, majd a fóliából kiszedve 220 fokon még 20 percet.

Kocsit hasonlót szoktam csinálni:

Csirkemell őzgerincformában sütve

 
Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás
Elkészítés : 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és addig pirítottam míg a szalonna nem kapott egy kis színt. Még ilyenkor egy kis reszelt sajt sem árt meg neki:)
avatar
Judit

Hozzászólások száma : 7860
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Szer. Nov. 30, 2016 1:03 pm

Azonnal fogyasztható és még hetekig puha tökéletes mézeskalács receptje
60 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
20 g szódabikarbóna
200 g olvasztott méz
250 g szobahőmérsékletű margarin
1 tojás (felverve)
A hozzávalókat először kanállal (a méz nagyon forró!), majd kézzel összedolgozzuk. Bő egy órát lefedve vagy zacskóba csomagolva hűtőben tartjuk, ezután alaposan átgyúrjuk a tésztát.
3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, szaggatjuk, és 190 fokos sütőben (villanysütő alsó-felső állás, légkeverés nélkül) 8-10 perc alatt megsütjük.
A fenti recept alapján készült mézes is díszíthető, de mivel puha marad sütés után, ezért sokkal sérülékenyebb, így elsősorban friss fogyasztásra alkalmas. (nyugodtan lehet díszíteni is...az tuti)



A hozzászólást Ildikó összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Dec. 20, 2017 5:57 pm-kor.
avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Pént. Dec. 09, 2016 7:54 pm

Tejkaramella

Hozzávalók:

25 dkg cukor
5 dl tej
5 dkg vaj
Elkészítés ideje:

1 óra.

Elkészítés menete:

Ahogy az összetevők számából is látszik, nem egy bonyolult édesség ez, ám annál több türelmet igényel az elkészítése. A cukrot olvaszd meg egy lábasban, majd add hozzá óvatosan, apránként a tejet, ezután a vajat, és kezdd el lassan forralni. Folyamatosan keverd, és ügyelj arra, hogy le ne égjen. Amikor kezd besűrűsödni és barnás színt ölteni, akkor még keverj rajta párat, majd vedd le a tűzről. A megfelelő állagot egy egyszerű eljárással ellenőrizheted: tölts meg egy poharat hideg vízzel, és cseppents bele a karamellából - ha golyócskaként ér az aljára, akkor jó. Ekkor simítsd tepsibe vagy tálba, tedd hideg helyre, majd pár óra szikkadás után felkockázhatod, és már fogyaszthatod is a családdal!
avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Vas. Dec. 18, 2016 9:18 pm

Töltött karaj őzgerincben sütve

Hozzávalók:

1 db őzgerinc formához: 6-7 szelet karaj, 1/2 kg darált hús,2 szikkadt zsemle, 4 tojás, 20 dkg sajt, 35 dkg bacon szalonna, só bors , fokhagyma, ételízesítő, petrezselyemzöld.
Elkészítés:
Az őzgerincformát kiolajozzuk, Kibéleljük bacon szalonnával úgy hogy a szélein lelógjon. A karajt kiklopfoljuk fűszerezzük ízlés szerint. A hússzeleteket előbb lisztbe ,majd tojásba mártjuk, reszelt sajtba forgatjuk, és így tesszük a formába.
A zsemlét beáztatjuk vízbe vagy tejbe, ki ahogyan szereti, a darált húst beízesítjük sóval, borssal ,fokhagymával,petrezselyemmel, két tojást keverünk bele
.Ezt a tölteléket ráhelyezzük a formában lévő karajszeletekre, ezt is befedjük lisztbe, tojásba, sajtba forgatott karajjal. Legvégül a lelógó bacon szalonnát ráhajtogatjuk a hús tetejére.
Alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben közepes lángon, kb 90 percig sütjük. 45 perc után a fóliát levesszük, így még kb 20 percig sütjük ,majd a formából kiborítva még 20-25 percig pirítjuk.
Nagyon finom, laktató étel. Köretnek rizst, vagy akár petrezselymes krumplit tálalhatunk
avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Szer. Dec. 28, 2016 6:21 pm

Sajtos kréker 4 hozzávalóból
Ha nincs otthon rágcsálni való, de mégis megkívánjuk, akkor a konyhánkban kevés hozzávalóból, aránylag kevés időráfordítással kiváló ropogós sajtos falatkák készíthetők. A sajtos kréker 4 hozzávalóból egy igazi parti kellék, mindössze vaj, liszt, sajt és egy tojás sárgája kell hozzá. Én kis cikkekre vágtam a kör alakú tésztát, és egy erős szívószál végével kis lyukakat szaggattam ki belőle, hogy ne csak az íze legyen sajtos, hanem a formája is hasonlítson a sajtra. Tapasztalat szerint legalább 4-5 adagot érdemes belőle készíteni, mert a család nagyon gyorsan lecsap rá.

Elkészítés menete

A hideg vajat felkockázzuk, majd a liszttel együtt egységes tésztává dolgozzuk. Hozzáadjuk az apró lyukú reszelőn lereszelt sajtot, végül a tojás sárgáját, majd az egészet alaposan eldolgozzuk, és egy cipót formázunk belőle. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

A tésztát kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk, és két részre vágjuk. Mindegyik felet kör alakúra nyújtjunk. A tésztakörből egy éles késsel cikkekre, tetszés szerint különböző nagyságú háromszögekre vágjuk.

A legkisebb szaggatóval, vagy akár egy szívószál segítségével krékerekbe kis lyukakat szaggatunk. A krékereket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.

A krékereket 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Szer. Dec. 28, 2016 7:06 pm

avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Kedd Jan. 17, 2017 9:30 am

Vaniliás kifli

30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1/2 csomag sütőpor, 20 dkg margarin, 1 tojás, 8 dkg őrölt dió, 2 cs. vaníliás cukor,pici só

Ezeket összegyúrod, vékony rudacskákat formázol. A világosra sütött kifliket vaníliás cukros porcukorban megforgatod.

Figyelem, tényleg nagyon rövid ideig kell sütni mert különben száraz lesz a kifli és nem omlós!


avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Csüt. Feb. 02, 2017 8:43 pm

Hamis krémes recept

Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg margarin
7 evőkanál tej
1 tojás
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
csipet só

Töltelékhez:

5 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
500 gramm tejföl
1 citrom leve

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 cipót készítünk és fél órára hűtőbe tesszük.
Közben tejet pudingporral, cukorral sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a tejfölt és a citrom levét.
A tészta egyik felét kinyújtjuk,kikent, lisztezett / vagy sütőpapíros/ tepsibe tesszük. Megkenjük a krémmel, rátesszük a másik kinyújtott lapot. Villával megszurkáljuk a tetejét. Előmelegített sütőben közepes lángon sütjük. Sütőfüggő. Nekem gázsütőben 30 perc volt. Sütés után porcukorral megszórjuk.
Tipp:

Délelőtt sütöttem,délután már ehető. Smile Bár nehéz kivárni,de jó,ha teljesen kihűl. Smile
avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Böbe51 on Csüt. Feb. 02, 2017 9:08 pm

Hú, de megéheztem!!! Laughing
avatar
Böbe51

Hozzászólások száma : 5640
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Marcsi on Hétf. Feb. 06, 2017 6:31 am

Ildikó írta:SZILVA LEKVÁR sütőben

7 (5) kg szilva (darálva, vagy anélkül)
1 (0,6) kg cukor
2 (1,5) dl 10%-os ecet


Edényt,amely egy sütőben elfér, olajjal kikenni, anyagokat belerakni.
Felforrás után a sütőt takarékra állítani.
Nem kell kavargatni! Elkészül kb. 10 óra.
1 evőkanál 20%-os ecettel kenem ki a nagy rozsdamentes tepsimet. Telerakom félbevágott érett szilvával. Ez 2-3  kg között lehet. Nem mértem. Minek.?Very Happy
Cukor semmi!!!
Lehet bele fahéj, szegfűszeg. Én nem teszek. Legalább 8 órát alufólia alatt 150 °C-on, majd amikor 8 óra után levettem néha megkevergetem a közepét leginkább. Amíg "szárazra" nem sül. Semmi lé ne maradjon. Nagyon szaporátlan, kb 8-9 dl lesz belőle.
avatar
Marcsi

Hozzászólások száma : 6795
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Marcsi on Hétf. Feb. 06, 2017 6:39 am

Ildikó írta:Sajtos kréker 4 hozzávalóból
Ha nincs otthon rágcsálni való, de mégis megkívánjuk, akkor a konyhánkban kevés hozzávalóból, aránylag kevés időráfordítással kiváló ropogós sajtos falatkák készíthetők. A sajtos kréker 4 hozzávalóból egy igazi parti kellék, mindössze vaj, liszt, sajt és egy tojás sárgája kell hozzá. Én kis cikkekre vágtam a kör alakú tésztát, és egy erős szívószál végével kis lyukakat szaggattam ki belőle, hogy ne csak az íze legyen sajtos, hanem a formája is hasonlítson a sajtra. Tapasztalat szerint legalább 4-5 adagot érdemes belőle készíteni, mert a család nagyon gyorsan lecsap rá.

Elkészítés menete

A hideg vajat felkockázzuk, majd a liszttel együtt egységes tésztává dolgozzuk. Hozzáadjuk az apró lyukú reszelőn lereszelt sajtot, végül a tojás sárgáját, majd az egészet alaposan eldolgozzuk, és egy cipót formázunk belőle. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

A tésztát kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk, és két részre vágjuk. Mindegyik felet kör alakúra nyújtjunk. A tésztakörből egy éles késsel cikkekre, tetszés szerint különböző nagyságú háromszögekre vágjuk.

A legkisebb szaggatóval, vagy akár egy szívószál segítségével krékerekbe kis lyukakat szaggatunk. A krékereket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.

A krékereket 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Szükségünk lesz:
100 g vaj
100 g búzafinomliszt
100 g reszelt sajt
1 db tojás sárgája
avatar
Marcsi

Hozzászólások száma : 6795
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Marcsi on Kedd Feb. 07, 2017 6:04 am

Tócsni másképpen:

[url=http://receptbazis.hu/receptek.tvn?cid=acm&recept=T%C3%B3csni m%C3%A1sk%C3%A9pp]http://receptbazis.hu/receptek.tvn?cid=acm&recept=T%C3%B3csni%20m%C3%A1sk%C3%A9pp[/url]
avatar
Marcsi

Hozzászólások száma : 6795
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Marcsi on Kedd Feb. 07, 2017 6:13 am

avatar
Marcsi

Hozzászólások száma : 6795
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

3 / 5 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.