ÉJJEL NAPPAL FALODA

5 / 5 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5

Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Marcsi on Szomb. Nov. 04, 2017 8:34 am

Hozzávalók:


  • 1 csomag tészta
  • 2 csirkemell
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 6 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • só, bors
  • olaj

Elkészítése:

A tésztát sós vízben megfőzzük. A húst nagyobb darabokra vágjuk, kevés olajban pirítani kezdjük. Fűszerezzük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, minden oldalát megpirítjuk. A tésztát leszűrjük, kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A tejfölbe keverjük a bazsalikomot és a reszelt sajt negyedét, majd a tésztához adjuk. A tetejére szórjuk a maradék sajtot. A megsült húsokat a tésztába nyomkodjuk, egymástól kis távolságra. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. Mikor a sajt ráolvadt, már tálalhatjuk is.
avatar
Marcsi

Hozzászólások száma : 7252
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Marcsi on Szomb. Nov. 04, 2017 6:27 pm

Almás őzgerinc
Hozzávalók:
1 db tojás
20 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
2 db szép alma
15 dkg darált dió
5 dkg vágott dió
15 dkg finomliszt
1 sütőpor
A bevonathoz:
15 dkg fehér csokoládé
3 dkg vaj
5 dkg vágott dió
2 ek kristálycukor
1 tk vaj
Elkészítés:
A két darab almát meghámozzuk,apró lyukon lereszeljük.
A tojást a cukorral ,reszelt citrom héjjal habosra keverjük 10 perc alatt.
Hozzá keverjük a reszelt almát,tovább keverjük.(levével együtt adjuk hozzá).
A lisztet,darabos és darált diót ,sütőport elkeverjük,majd az almás masszába forgatjuk.
Az őzgerinc formát vajjal kikenjük,egy kis liszttel megszórjuk és a sütemény masszánkat bele öntjük .
Kissé eligazítjuk a formában.
190 fokra előmelegítjük a sütőt és tűpróbáig sütjük.(kb 40 perc)
Sütőből kivéve egy tálcára fordítjuk.
Amikor kihűlt bevonjuk a csokoládéval.
A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk,majd a süteményre csurgatjuk és szépen elkenjük.
A kristálycukrot egy teflon serpenyőben karamellizáljuk ,rátesszük a darabos diót.
Összeforgatjuk vele,majd vajjal kent lapos tányérra tesszük.
Amikor kihűlt aprítógépbe téve összezúzzuk.
A süteményt megszórjuk vele.


avatar
Marcsi

Hozzászólások száma : 7252
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Vas. Nov. 26, 2017 2:50 pm

Mézes kalács
Süss a karácsonyi nagy sütögetés idején a mézeskalács tésztájából 4 lapot és tedd félre. Elég a nagy nap előtti este a krémmel megtöltened, másnap már szeletelheted is. Reggelre a lapok megpuhulnak, és kész is az isteni finom sütemény.

Hozzávalók:

a mézeskalács lapokhoz:

500 g liszt

100 g porcukor

2 kávéskanál szódabikarbóna

1 kávéskanál fahéj

1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék

250 g méz

60 g vaj vagy ráma

1 kisebb tojás

a krémhez:

2 dl dara

1 liter tej

2 csomag vaníliás cukor

400 g vaj vagy ráma

400 g porcukor

Elkészítés:

A tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A mézet és a vajat kicsit összemelegítjük, és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd beletesszük a tojást is. Fakanállal összedolgozzuk. (Ha nagyon száraz, kis vizet adhatunk hozzá. Ha nagyon lágy, kicsi lisztet szórunk még bele.) Egynemű, kicsit lágy tésztát kell kapnunk, amit egy napig folpackkal letakarva hűvös helyen állni hagyunk.

A krémhez a darából a tejjel és vaníliás cukorral sűrű pépet főzünk, majd lehűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt darás pépet. Alaposan elkeverjük és lehűtjük.

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, az első adagot sütőpapíron kb. 2 mm vastagra elnyújtjuk, majd a tepsire helyezzük (26 30 cm nagyságúra nyújtottam).

Mind a négy adag tésztát kinyújtjuk-sütjük. Sütés előtt kicsit villával megszurkáljuk.

Légkeveréses sütőben 200 fokon 5-10 perc alatt megsül (az első lapnak több idő kellett kb. 10 perc, mert nem melegítettem elő a sütőt, az utolsó 5 perc alatt megsült).

A lapokat kicsit barnábbra sütjük, mint az apró mézeskalácsot szoktuk. Majd a tepsin hagyjuk kihűlni őket. Ne ijedjünk meg, hidegen kemények lesznek a lapok, majd a krémtől megpuhulnak.

A vendégek érkezése előtti estén megtöltöttem a darás-vajas krémmel, úgy, hogy a krémet 3 részre osztottam. Tetejére egy sima lap került. Hűtőben egy éjszakát hagyni kell pihenni. Másnap szeleteljük, a tetejét ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk.




avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Vas. Nov. 26, 2017 2:55 pm

Kókuszkrémes csoda

Hozzávalók a tésztához:

7 tojás
14 evőkanál cukor
14 evőkanál hideg víz
14 evőkanál liszt
fél tasak sütőpor
2 evőkanál kakaópor
A kókuszkrémhez:

300 ml tej
3 evőkanál gríz
150 g cukor
200 g vaj
100 g kókuszreszelék
1 teáskanál vaníliaaroma
porcukor a dekorációhoz
Elkészítése:

A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A cukrot hozzáadjuk, majd kanalanként a vizet is, de közben folyamatosan verjük a habot. Egy másik edényben a tojássárgáját felverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, jól összekavarjuk, majd lassan a habhoz adjuk. A tésztát kettőbe osztjuk, az egyikbe beletesszük a kakaóport és jól elkeverjük. A tésztákat 23 x 33-as papírral kibélelt tepsibe öntjük és 170 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük. A piskótákat a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Krém: A tejet felforraljuk, amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a grízt és folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Hozzáadjuk a vajat és a cukrot és folyamatosan kavargatva addig főzzük, amíg krémszerű lesz. A tűzről levesszük és hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a vaníliát. Kihűtjük a krémet.

A kakaós piskótát megkenjük a krémmel, majd a fehér piskótát rátesszük és hűtőbe tesszük néhány órára. Porcukorral megszórva tálaljuk.



A hozzászólást Ildikó összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Nov. 26, 2017 3:17 pm-kor.
avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Vas. Nov. 26, 2017 3:02 pm

Csoda kifli

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt,
16 dkg zsír,
4 tojás sárgája.
kb. 4 dl tejföl

Töltelékhez:
4 tojásfehérje,
2 evőkanál lekvár ( én barack lekvárt használtam)
20 dkg cukor,
20 dkg darált mák,vagy dió esetleg más töltelék,
1 csomag vaníliás cukor

A forgatáshoz :
10 dkg porcukor,

1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:
A zsírt a liszttel elmorzsoljuk, azután hozzáadjuk a többi anyagot is, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk.
Vékonyra kisodorjuk, összehajtogatjuk.
(Én ezt egy kicsit leegyszerűsítettem. A hajtogatás nálam abból áll, hogy feltekerem a tésztát. A feltekert rudacskát négy felé vágom.)
Hagyjuk pihenni 1/2- 1 órát.
Ezután a rétegelt részre állítva kisodorjuk, nagyon vékonyra. Nagy méretű pogácsa szaggatóval, kiszaggatjuk a tésztát és megtöltjük az előre elkészített töltelékkel. Egy lapocskára 1 kávéskanál töltelék kerül, majd ráhajtjuk a tésztát és kifli alakúra tekerjük. Ezt ismételjük a többi tésztával is, egészen addig míg el nem fogy az anyagunk.
A tölteléket, úgy készítjük el, hogy a tojásfehérjéket felverjük habnak és a cukros mákot elkeverjük vele, ízesítjük a lekvárral ás a vaníliás cukorral. Kávéskanalanként rakjuk a tészta lapocskákra.
Nagy méretű tepsit kizsírozunk, lisztezünk és belerakjuk a kiflicskéket (sütőpapírt is használhatunk).
Forró sütőben kb. 25-30 perc alatt enyhén pirosra sütjük. Két nagy tepsivel lesz belőle.
Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
A sütőt én akkor gyújtottam csak el, amikor már az első tészta a tepsiben volt. Mire a másik tészta is a tepsibe került, már forró volt a sütő.

Jó étvágyat kívánok hozzá!



avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Vas. Nov. 26, 2017 7:49 pm

avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Hétf. Nov. 27, 2017 10:15 pm

Ildikó írta:Sajt Házilag
Ha egyszer ezt megkóstolod, soha nem fogsz boltból sajtot, vagyis sajtnak nevezett dolgot vásárolni.

Hozzávalók
1 liter tej
1/2 kg túró
6 dkg vaj
1 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 mokkás kanál só

Így készítsd el a házi sajtot

1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót – melyet előbb áttörtél krumpli törőn – főzz össze 5 percen át. Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze. Óvatosan 15 percig keverd főzés közben. Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűzről és rakd tetszőleges formába. 2 óra múlva reszelhető is.

Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel.  Jó étvágyat!


avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Kedd Nov. 28, 2017 8:49 pm

Ildikó írta:Sajt Házilag
Ha egyszer ezt megkóstolod, soha nem fogsz boltból sajtot, vagyis sajtnak nevezett dolgot vásárolni.

Hozzávalók
1 liter tej
1/2 kg túró
6 dkg vaj
1 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál só

Így készítsd el a házi sajtot

1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót – melyet előbb áttörtél krumpli törőn – főzz össze 5 percen át. Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze. Óvatosan 15 percig keverd főzés közben. Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűzről és rakd tetszőleges formába. 2 óra múlva reszelhető is.

Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel.  Jó étvágyat!


avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Vas. Dec. 17, 2017 8:22 pm

Tökéletes és elronthatatlan mézeskalács recept

nagyon gyors étel 20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc

Sokféle mézesklácsot próbáltam már, de mindegyik kemény lett . Ez rögtön puha lesz, és nagyon finom!(:


hozzávalók

76 dkg finomliszt
34 dkg porcukor
0.5 ek szódabikarbóna
0.5 ek fahéj
13 g mézeskalács fűszerkeverék
5 dkg margarin
4 db tojás
5 ek méz
0.5 dl tej (szükség szerint)
1 db tojás (a kenéshez)

elkészítés

Lisztet összekeverjük a porcukorral, szódabikarbónával, fűszerekkel.
Hozzáadjuk a picit megolvasztott margarint (nem kell folynia).
Majd a 4 tojást és a mézet is belekeverjük. Ha nem állna össze a tészta, egy pici tejet tegyünk hozzá.)
A tésztát alufóliába csomagolva, fél órát pihenetessük.
3 mm vastagra nyújtjuk (lehet jó vékonyra, nekem úgyis elég vastagak lettek sütés után), és kiszaggatjuk.
Felvert tojással megkenjük, és világosbarnára sütjük.
sütési hőfok: 160°C


avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Pént. Feb. 09, 2018 8:05 pm

Így mindig lesz otthon finom házi tejföl!

Így lesz két decil tejfölből 1 liternyi!

Forralj fel 1 liter házi tejet, és hagyd lehűlni annyira, hogy kb. negyven fokos, vagyis kézmeleg legyen.
Keverj bele 2 dl tejfölt.
Ha biztosra akarsz menni, akkor ezt is a piacon veszed, nem a boltban, de jó minőségű, magas zsírtartalmú bolti tejföl is használható a recepthez.
Dunsztold be, vagyis tekerd körbe pl. egy törölközővel, hogy a langyos melegséget minél tovább megőrizze. Hagyd pihenni egy éjszakát. Már másnapra készen is lesz az 1,2 liternyi saját készítésű tejfölöd!

FONTOS!
Házi tejet használj!
Ne a nagyáruházakban vedd meg, hanem menj ki a piacra, és ott vedd meg a termelőtől!

Az így elkészített tejfölből vegyél ki 2 decilitert! Legközelebb már nem kell bolti tejfölt használni, hanem ezzel tudod beindítani a tej savanyodását.
A házi tejfölt ízlés szerint ízesítheted is - egy kevés sóval, vagy egy kis fokhagymával.
Persze natúr formában is finom lesz!




avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Pént. Nov. 16, 2018 7:47 pm

Mézes tejfölös pudingos szelet
Könnyen és gyorsan elkészül, nagyon finom sütemény.

hozzávalók / 8 adag
Tésztához
5 dkg vaj
2 ek méz
18 dkg porcukor
2 db tojás
2 ek cukrozatlan kakaópor
45 dkg finomliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
1 teáskanál fahéj (elhagyható)
Krémhez
3 tasak vaníliás pudingpor
1 csapott ek finomliszt
6 dl tej
300 ml tejföl
20 dkg vaj
18 dkg porcukor

elkészítés
Tésztához
Gőz felett melegítsük össze a vajat a mézzel, a cukorral, tojással és a kakaóval.
A lisztet szitáljuk össze a szódabikarbónával és a sóval (adhatunk hozzá őrölt fahéjat is), majd a lehűlt mézes masszával gyúrjuk össze.
A tésztát osszuk háromfelé, és formáljunk gombócokat belőle. Tegyük hűtőbe kb. 30 percre.
A gombócokat lisztezett felületen nyújtsuk kb 30 x 20 cm-es lapokká, és vajazott, lisztezett tepsi hátán előmelegített, 180 °C-os sütőben süssük kb 10 percig.
A kihűlt lapokat töltsük meg a krémmel, és hagyjuk egy éjszakán át puhulni. Porcukorral meghintve kínáljuk
Krémhez
A pudingport és a lisztet keverjük simára 1,5 dl tejjel. A maradékot forraljuk fel, öntsük hozzá a pudingos tejet, és főzzük sűrű krémmé.
Még forrón keverjük a tejfölt a pudinghoz. Párszor átkeverve hűtsük ki.
A vajat habosítsuk ki a cukorral, majd végül keverjük simára a pudingos résszel, és osszuk kétfelé.
sütési hőfok: 180°C


avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Pént. Nov. 16, 2018 7:53 pm

Pudingos-tejfölös szelet, aránylag olcsó
Ez a sütemény egyszerűen elkészíthető, és szerintem még az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

A két tészta között lévő pudingos-tejfölös töltelékhez mindenképpen legalább 20%-os tejfölt használjunk, mert különben folyós marad még sütés után is. Érdemes előző nap megsütni, így van ideje a tölteléknek teljesen megdermedni, és az ízek is jobban összeérnek.

Hűtőben, vagy hideg helyen akár több napig is eltartható, így akár kitarthat az ünnepek végéig is. Persze csakis akkor, ha ellent tudunk állni egy ilyen finom süteménynek.
Hozzávalók:


A tésztához (22x32 cm-es tepsihez):

40 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
10 dkg porcukor
1 db tojás (nagy)
2 evőkanál cukrozatlan kakaó
1 evőkanál tejföl
1 kávéskanál szódabikarbóna

A pudingos-tejfölös krémhez:

2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
55 dkg tejföl (20%-os)
Elkészítés:


A liszthez adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a szódabikarbónát, és a kakaót.

Ezután adjuk hozzá a tejfölt, az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd osszuk el két egyenlő részre. (Könnyen nyújtható tészta legyen.)

Egy sütőpapírt enyhén lisztezzünk meg, majd az egyik tésztagombócot nyújtsuk ki rajta tepsi méretűre. Ezután a sütőpapírral együtt, emeljük át a tepsibe. (A sütőpapír egy kicsivel lógjon túl a tepsi szélén.)

Ezután öntsük a tésztára egyenletesen az előzőleg elkészített pudingos-tejfölös krémet.
A krémhez a pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd öntsük hozzá a maradék tejet. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.

Amikor a puding kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, majd hűtsük ki teljesen. (Én állandó keverés mellett hűtöttem ki, hogy szép sima krémet kapjak.)

Ezután a teljesen kihűlt pudingos krémhez, apránként keverjük hozzá a tejfölt. (Mindenképpen 20%-os tejfölt keverjünk hozzá, mert különben nagyon folyós lesz a krém.)

A tepsiben lévő tészta tetejére ezután egyenletesen kenjük rá a krémet, majd nyújtsuk ki a másik tésztagombócot, és óvatosan helyezzük a krém tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen. (Én másnapig a hűtőben hagytam.)

Tálalás előtt vegyük ki a süteményt a hűtőből, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Érdemes előző nap elkészíteni, így van ideje a krémnek jól megdermedni. Hűtőben, vagy hideg helyen 3-4 napig eltartható.
avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Hétf. Nov. 19, 2018 12:12 am

Csirkemell őzgerincformában sütve

hozzávalók / 4 adag

A csirkemell előkészítéséhez
80 dkg csirkemell filé
40 dkg bacon (szeletelt)
20 dkg sajt (bármilyen)
2 db tojás
1 csokor petrezselyem
4 ek tejföl
3 evőkanál finomliszt
2 kk só
bors ízlés szerint
A forma kikenéséhez
1 ek vaj
2 teáskanál zsemlemorzsa

elkészítés

Tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük.
A csirkemellett felkockázzuk, és a masszába vegyítjük.
Formánkat kivajazzuk, és morzsázzuk, majd a bacon-nel kibéleljük.
A husit a formába öntjük, és a kilógó szalonnát ráhajtogatjuk.
Előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd egy tepsire kiborítjuk, és tovább sütjük, míg a szalonna megpirul.

sütési hőfok: 170°C
sütési mód: alul-felül sütés

avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Hétf. Nov. 19, 2018 6:53 pm

Rántott csirkemell, különleges sajtos panírban! A nagymama rántott csirkéje is elbújhat mellette!
Hozzávalók:
500 g csirkemell,
100 g sajt,
2 db tojás,
1 evőkanál liszt,
só,
bors,
olaj.
Elkészítés:
Szeleteljük fel a csirkemellet és klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk. A sajtot reszeljük le. A tojásokat verjük fel, adjuk hozzá a reszelt sajtot és a lisztet, majd forgassuk ebbe a keverékbe mindegyik húsdarabot és süssük ki forró olajban. A húsok mindkét oldalát addig sütjük ameddig szépen megpirulnak. Jó étvágyat!


avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Pént. Dec. 28, 2018 8:35 pm

ASZALT SZILVÁVAL TÖLTÖTT CSIRKE
HOZZÁVALÓK:
2 egész csirkemell
1-2 csomag bacon

bors
1-2 csomag aszalt szilva
őzgerinc
ELKÉSZÍTÉS:
Az őzgerincet kibéleltem baconnal, csirkemell szeleteket tettem rá, majd megsóztam, borsóztam. A húsra bőven tettem aszalt szilvát, majd rá újra csirkemell, s a baconnal beterítettem. Az őzregincet bevontam alufóliával, úgy sütöttem egy ideig, majd levettem a fóliát s úgy sütöttem tovább. Mikor már finom ropogós volt a bacon, akkor átfordítottam, hogy a másik oldal is ropogósra süljön. Karácsonykor nagyon illik a karácsonyi menü mellé.

avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Hétf. Jan. 07, 2019 7:43 pm

Csavart sajtos rúd, háziropi egyszerűen.
Ha fagyasztott leveles tésztával dolgozunk, előző este érdemes kivenni a mélyhűtőből, és a hűtőszekrényben hagyni lassan felengedni. Ha készre nyújtott, friss leveles tésztát használunk, azt egész egyszerűen csak kitekerjük. A sajton kívül kerülhet bele egy kis paradicsomszósz és oregánó vagy bazsalikom, így „pizzás” rudakat kapunk, de megkenhetjük vékonyan mustárral, tehetünk bele hajszálvékonyra vágott bacont is a sajt mellett, húsimádók értékelni fogják, de az egyszerű sajtos változat is biztos siker: pillanatok alatt el fog fogyni.

Csavart sajtos rúd

Hozzávalók 12 rúdhoz:

1 csomag leveles tészta
15 dkg reszelt sajt
1 tojás

őrölt bors
Elkészítés: A leveles tésztát kiterítjük, megkenjük a villával elhabart tojással, kicsit megsózzuk, borsozzuk, a tésztát félbevágjuk. Az egyiket egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal, a másikat pedig ráborítjuk a tojásos felével lefelé. Kicsit lenyomkodjuk, megkenjük a tetejét is tojással, majd éles késsel vagy pizzavágóval csíkokra vágjuk. A rudakat egyenként megtekerjük, és sütőpapírral fedett tepsire tesszük, egymástól kissé távolabb. Ha van kedvünk és szeretjük, megszórhatjuk szezámmaggal is.

200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 169
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

5 / 5 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.