ÉJJEL NAPPAL FALODA

1 / 5 oldal 1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Pént. Aug. 05, 2016 3:42 pm

Helló
avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Pént. Aug. 05, 2016 3:43 pm

Csodás Margit szelet

Egyszerű és mégis nagyon finom, megkenhetjük lekvárral, vagy különböző krémekkel, de üresen is nagyon finom.

Hozzávalók

25 dkg cukor
10 dkg vaj vagy margarin
2 tojás
1 evőkanál kakaó
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 csésze tejeskávé
20 dkg rétesliszt
a tepsi kikenéséhez zsír és liszt
Elkészítése


A cukrot a vajjal, a tojásokkal meg a szódabikarbónával jó habosra keverjük, majd felváltva öntjük bele a tejeskávét és a lisztet. Közepes nagyságú, kizsírozott, kilisztezett tepsiben sütjük, és még melegen deszkára borítjuk.

Adhatjuk kockára vágva, cukorral meghintve, de ketté is vághatjuk és gyümölcsízzel, vagy krémmel tölthetjük. Készíthetünk belőle bármilyen krémmel, tortát is


A hozzászólást Ildikó összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Aug. 05, 2016 6:14 pm-kor.
avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Pént. Aug. 05, 2016 4:15 pm

Sajt Házilag
Ha egyszer ezt megkóstolod, soha nem fogsz boltból sajtot, vagyis sajtnak nevezett dolgot vásárolni.

Hozzávalók
1 liter tej
1/2 kg túró
6 dkg vaj
1 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál só

Így készítsd el a házi sajtot

1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót – melyet előbb áttörtél krumpli törőn – főzz össze 5 percen át. Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze. Óvatosan 15 percig keverd főzés közben. Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűzről és rakd tetszőleges formába. 2 óra múlva reszelhető is.

Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel.  Jó étvágyat!




A hozzászólást Ildikó összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Aug. 05, 2016 6:10 pm-kor.
avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Pént. Aug. 05, 2016 4:18 pm

HÁZI CSOKOLÁDÉKRÉM, A LEGKÖNNYEBB RECEPT, AMIT NEM LEHET ELRONTANI!

Ha nincs időm sütni, a készen vásárolt tortalapokat ezzel a finom krémmel szoktam megkenni. Ennél könnyebb recept nincs is!

Hozzávalók:
5 tojássárgája,
2 evőkanál cukor,
2 evőkanál kakaó,
2 dl tej,
1 kávéskanál liszt.
Elkészítése:
Gőz felett sűrűre verjük az 5 tojássárgáját a cukorral, a kakaóval, a liszttel és a tejjel. Amikor besűrűsödik, készen is van. Tetszés szerint adhatunk hozzá rum, vagy más aromát, így még ízesebbé tehetjük.




A hozzászólást Ildikó összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Aug. 05, 2016 6:13 pm-kor.
avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Nagyon finom, már többször készítettem

Témanyitás by mariann on Pént. Aug. 05, 2016 4:32 pm

Ildikó írta:Ír steak bors mártással.

hozzávalók / 2 adag

2 szelet marhabélszín (2 x 300 g, 4-4,5 cm magas)
frissen őrölt fekete bors
1 ek olívaolaj

A sütéshez:

2 ek olívaolaj

A szószhoz:

1/2 dl víz

nagyon durvára őrölt fekete bors
1 tk dijoni mustár
kb. 150 ml tejszín (30 % zsírtartalmú)

elkészítés:

A szeleteket mindenhol erősen borsozzuk, jól rányomkodjuk, és 1 ek olívaolajjal bekenjük (ha van olajpermetezőnk, azzal tegyük). Nem sózzuk!
Tálba tesszük, lefedjük, és pár órát a hűtőben pácoljuk.
Sütés előtt legalább 5 perccel kivesszük a hűtőből, levesszük a fóliát, és hagyjuk kissé "átmelegedni".
Egy bordás aljú grillserpenyőt felteszünk a tűzhelyre, nagyon átforrósítjuk, majd 2 ek olívaolajat öntünk bele.
A hússzeleteket a forró olajra tesszük, és oldalanként 5, ill. 4 percig sütjük.
Csak egyszer fordítjuk, nem nyomogatjuk, és még véletlenül sem szúrjuk meg húsvillával sem!
Kivesszük a hússzeleteket egy forró tányérra, és elkészítjük a mártást.
A serpenyőbe öntjük a forrásban lévő 1/2 dl vizet, nagyon durvára őrlünk bele fekete borsot, hozzáadjuk a dijoni mustárt, jól összekeverjük, majd beleöntjük a tejszínt, és éppen csak összeforraljuk.
A steak-et a tálaló tányérra tesszük a körítéssel, megöntözzük a mustáros borsmártással, némi frissen őrölt borsot szórhatunk még rá, és ekkor sózzuk meg!
Azonnal tálaljuk, és fogyasztjuk.
avatar
mariann

Hozzászólások száma : 118
Join date : 2016. Aug. 04.
Age : 77
Tartózkodási hely : Budapest,

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Pént. Aug. 05, 2016 8:28 pm

Sütőporos lángos:

40 dkg liszt,
1/2 sütőpor
1 tk só
3 ek olaj
2ek kefír
+ grillfűszer, ha van

Összeállítjuk a tésztát. Kis darabokat levágunk és kinyújtjuk, fával könnyebb, bő olajban kisütjük.
avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Pént. Aug. 05, 2016 8:43 pm

KONYHAI TURPISSÁGOK OTTHONRÓL


Szerencsére van itthon egy magyar készítmény, egy flakon IRIX. Ha kissé megég a kezem, azonnal ráfújok egy kis Irixet és nemcsak nem hólyagosodik fel, hanem egyszerűen meg is gyógyul.

Van úgy, hogy rengeteg gyönyörű petrezselyem van a - kb. 2 nm-es - kertemben, de van úgy, hogy egyáltalán nincs. Itt tanultam meg azt is, hogy amikor sok a petrezselyem, akkor le kell szedni, jól meg kell mosni, nem kell összevágni, nem kell kiszárítani, mert akkor elveszti a jó ízét és az aromáját, hanem össze kell tekerni szivar alakúra, és be kell csomagolni jó szorosan nylon zacskóba és így kell tárolni a mélyhűtőben. Ha szükség van rá, úgy fagyott állapotban gyönyörűen lehet szeletelni, és épp olyan az íze és az állaga, mintha épp akkor szedtem volna frissen a kertből.


A petrezselyem-, lestyán- és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe.
Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom
(fasírozott, töltöttpaprika, töltött csirke),
valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok.


Ha szilikonformában sütünk, a tűpróbát makarónival vagy spagettivel
végezzük, így biztos nem károsodik a forma.


A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a
rántásba reszelt hagymát teszünk.


Ha a szárazbabhoz főzés közben fél zöldpaprikát adunk, kihozza a bab ízét, legyen az főzelék vagy leves.


Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés közben


Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs
héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom.
Süteményekhez kiváló.
A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez.
De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.


Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat,így nem ragad az edényaljához,
és az olaj is kevésbé habosodik.


A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.

A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.
Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.>


Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.
Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy
más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.


A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá.
Ezután pikk-pakk lejön a bőre.


Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb.
teszek bele egy kis kurkumát.Nagyon szép színe lesz tőle.


A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom.
Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm,és amikor már majdnem kész a leves
(gulyás, bab, stb.),csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.

A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forróvízbe. Gyors és nem maszatolós.


Ha a másnapos kenyeret párpercre nedves konyharuhába csavarod, majd előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss lenne.


Kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű szövésű anyagban helyezem az üvegbe,így nem lesz zavaros a lé és egyben kiemelhető.

Ha megégetted a kezed, azonnal kend be tejföllel - VAGY szórj rá lisztet !
Nem fog fájni, és nem lesz hólyagos sem .

Muffin sütéskor is hasznos egy fagylaltos kanál. Meleg vízbe mártva szépen, egyenletesen osztható el a tészta a kapszlikba, amiben sütjük.


A kávézacc a hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti kellemetlen szagokat.

A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzunk el folyó csapvíz alatt: nem lesz cipőtalp ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.

Mikróban melegített folyadékban nem mindig egyenletesen oszlik el a hő ezért miután kivettük, keverjük fel.

Mikrohullámú sütőben is fellehet olvasztani a csokit,ha vízfürdőbe rakjuk
(pl. mikrózható tálba félig vizet teszünk, abba pedig beletszünk egy magas
falú mikrózható üveget, amibe beleaprítottuk a csokoládét).

Garantáltan nem ríkat meg a vöröshagyma, ha megmossuk hideg vízben és a kést is bevizezzük, mielőtt vágni kezdjük.
A felezett hagymát, amit épp nem vágunk, friss felével lefelé fordítsuk a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe.

Ha megégettük az ujjunkat,és nincs kéznél semmi hideg - mártsuk sóba az égett részt: nem fog felhólyagosodni.

Megmaradt tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel:rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló,
ill. habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.

Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük vízzel, és a fedele nélkül néhány percre a mikróba, a legmagasabb fokozatra betesszük.


Magunk is készíthetünk házi ételízesítőt:
vegyünk a piacon friss leveszöldségből több csomaggal, majd daráljuk le.
Tegyük kifertőtlenített csavaros üvegekbe, adjunk hozzá sót, Ez tartósítani fogja.
Felhasználáskor figyeljünk a benne lévő plusz sómennyiségre!

Általában minden gyümölcs hűthető kivéve a déligyümölcsöket.
Banánt egyáltalán ne tegyünk a hűtőbe, mert nagyon hamar megfonnyad,

Ne tároljuk a kenyeret a hűtőszekrényben lehet, hogy azt hisszük, sokáig
eláll, viszont a tésztája gyorsabban öregszik, szívósodik.

Ne öntsük ki a befőttek vagy konzervek levét salátákba, süteményekbe
tökéletes ízadó komponensek lehetnek.


Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel
készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le,
és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas
ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle.

A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg
vizet öntünk a főzőléhez.

A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy
kis sört is öntünk.

Ha mézet kell kimérned kanállal, előbb olajozd be a kanalat. Garantáltan
lecsusszan róla a méz!

A citrom héját nem dobom ki, mélyhűtőbe teszem, fagyottan könnyen
reszelhető.

A hússzeletek közé folpackot teszek, így fagyasztom le, mert ezzel a
módszerrel nem fagy össze. Annyi szeletet veszek ki belőle, amennyire
szükség van.

Tésztát, levest, meggyet, stb. úgy fagyasztok le,
hogy egy 1 literes tejes doboz tetejét levágom, zacskóval kibélelem,
ebbe teszem a fagyasztani valót, ha megfagyott, kiveszem a dobozból , így kis téglákat kapok, melyek jól pakolhatók a fagyasztóban.

A hangyák nem szeretik az uborkát, tegyetek uborka héjat oda,

ahonnan el akarjátok űzni őket!!!

Áttetsző jégkockát akarsz, akkor előzőleg forrald fel a vizet.

A Tükör gyönyörű lesz ha Vhite Spirittel tisztitod (festék hígító)

Rágógumi a ruhában ? Tedd egy órára a mélyhűtődbe

A fehérnemű nem elég fehér ? Áztasd 10 percig egy szelet citrommal a meleg vízben !-ÉS ADJ HOZZÁ SZÓDABIKARBÓNÁT!!!

Hajad nem elég fényes ? Tegyél egy kávéskanál ecetet a hajadra és úgy mosd meg, VAGY INKÁBB AZ ÖBLÍTŐBE!!!

Hogy a citrom kiadja a az összes levét, áztasd egy órát meleg vízben és csak utána csavard

Hogy ne legyen a káposzta főzéstől kellemetlen szag, tegyél egy szelet kenyeret a káposzta tetejére,(egy kis zacskóban, hogy a morzsák ne kerüljenek a káposzta közé)

A hagymától könnyezik a szemed, rágcsálj egy rágógumit.

Hogy a krumpli előbb főjön meg, hámozd meg, csak az egyik oldalát

Tintafolt a ruhán ? Tegyél jó vastagon fogkrémet a foltra, hagyd megszáradni, és csak utána mosd ki.


Távol tartani egeret, és patkányt, hintsd meg fekete bors porral a területet ahol tanyáznak. Elmennek másfelé,
avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Pént. Aug. 05, 2016 8:50 pm

Tejszínes karamella (omlós és nagyon finom!)

50 dkg kristálycukor, 4 dl tejszín, 2 dl tej, 1 vaníliarúd, alufólia, a kenéshez olaj.
A kristálycukrot a tejszínnel és a tejjel lábosba öntjük. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, belét kikaparjuk, majd mindkettőt a lábosba tesszük. Alacsony, legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg világosbarna színt nem kap és elég sűrű nem lesz (olyasmi, mint egy krém). Ekkor a vaníliarudat kivesszük. Az alufóliát többszörösen összehajtva erős sínt készítünk, és a tepsiben egy 20x20 cm-es részt elkerítünk. A fóliát és a tepsit olajjal jól megkenjük. Kb. másfél cm-es vastagságban beletöltjük a karamellmasszát, elsimítjuk, majd hűlni hagyjuk. Még langyosan éles késsel 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a tepsiben teljesen kihűtjük. A tejszínes karamellát fémdobozba vagy alufóliával kibélelt kartondobozba rakjuk.
avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Pént. Aug. 05, 2016 8:57 pm

Klárika receptje.

Én újabban azt csinálom, mert ezt nem kell külön főzni, nem lesz lágy, vagy kemény. Feritől tanultam nálunk ilyet árulnak az étteremben. Így csinálja a szakácsuk. Van amikor egész gyümölcsöt rak bele, mondjuk, eper,vagy barack.

Túrógombóc másként

1 dl búzadarát 2,5 dl tejben sűrű, kemény tejbegríznek megfőzünk.
Ha már langyosra hült, ízlés szerint porcukorral, vaníliás cukorral, kevés reszelt citromhéjjal és ¼ kg túróval összedolgozzuk. Kis időre hűtőbe rakjuk.
Fogyasztáshoz annyi gombóc formálunk belőle, amennyit épp meg kívánunk enni, mikróban felmelegítjük, az előre elkészített porított morzsában megforgatjuk, tejföllel, porcukorral találjuk. Egyszerűen elkészíthető, nagyon finom.
Jó étvágyat!
avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Pént. Aug. 05, 2016 8:59 pm

Túrófánk:

Hozzávalók 2 főre:
25 dkg túró
3 egész tojás/200 gr
6 ek liszt/9 dkg
1/2 cs sütőpor
1 ek p cukor
pici só
sütéshez olaj
áfonya lekvár

Elkészítés: Először törjük össze a túrót!
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük /nem kell nagyon kidolgozni/. 20 percig pihenjen.
Serpenyőbe olajat forrósítunk és két evőkanál segítségével beleszaggatjuk a forró olajba.

(Ügyelni kell arra, hogy az olaj legalább két ujjnyi legyen, mert a fánkocskák maguktól megfordulnak.)Sütés közben a hőt csökkentsük kicsit,de forróba rakjuk bele. Fontos, hogy a szaggatásnál fél evőkanálnál ne legyen több a tészta és nagyjából egyformák legyenek.
Aranyszínűre sütjük, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.
avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Pént. Aug. 05, 2016 9:02 pm

SZILVA LEKVÁR sütőben

7 (5) kg szilva (darálva, vagy anélkül)
1 (0,6) kg cukor
2 (1,5) dl 10%-os ecet

Edényt,amely egy sütőben elfér, olajjal kikenni, anyagokat belerakni.
Felforrás után a sütőt takarékra állítani.
Nem kell kavargatni! Elkészül kb. 10 óra.
avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Pént. Aug. 05, 2016 9:04 pm

Medve talp vagy kókuszos süti.

50dk liszt
28dk margalin
20dk kókusz reszelék
28dk porcukor
2 egész tojás
kis kanál szalakáré
egy kis tej ha szükséges
Az egészet összegyúrjuk, és kizsírozott formába nyomkodjuk.
a felébe tehetünk kakaóport.
világos barnára sütjük.
avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Szomb. Aug. 06, 2016 5:38 pm

Nagyon finom sajtos túrós pogácsa, puha és jó íze van.

Állj neki nyugodtan, én sokszor készítettem már, nagyon jól bevált recept! Nem lehet elrontani, biztos a siker. Nálunk hipp-hopp elfogy, imádják

Hozzávalók

50 dkg liszt
50 dkg margarin
50 dkg túró (sovány)
3 dkg só
1 csom. sütőpor
20 dkg sajt
2 db tojás
Elkészítés

Az 50 dkg lisztet átszitálunk és elkeverünk 1 csomag sütőporral és 3 dkg sóval. Hozzágyúrunk 50 dkg sovány áttört túrót és 50 dkg margarint. Összedolgozzuk alaposan és 5 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk lisztezett asztalon 2 cm vastagra a pogácsa tésztát és kiszúrjuk 3-4 cm átmérőjű kiszúróval.
A kiszúrt pogácsákat szorosan egymás mellé rakjuk az asztalon, majd lekenjük egész tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
A sütőlemezre 5 cm-es távolságokra rakjuk a nyers pogácsákat, majd kelesztés nélkül 180 C’-os sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük.

( tipp: elkészíthető sütőpor nélkül is, érdemes egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetni )



Nem elírás, a túró, a margarin s a liszt 1-1-1 arányban van, nem lehet elrontani, biztos a siker!

Jó étvágyat!



avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Szomb. Aug. 06, 2016 5:41 pm

PEHELYKÖNNYŰ TEHÉNTÚRÓS PITE KÖNNYŰ TÖLTELÉKKEL!

A túrós pitének nem lehet ellenállni! Fenséges, citromos, illatozó és nagyon légies a tölteléke!

Hozzávalók:
50 dkg liszt
200 g vaj
csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
100 g cukor
1 tojás
1 tojássárgája
negyed csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héj
víz
A töltelékhez:
1 tojásfehérje
2 tojássárgája
125 g cukor
fél citrom reszelt héja
300 g tehéntúró
búzadara
Elkészítése:
1/2 kg lisztből, 200 g vajból, csipetnyi sóból, késhegynyi szódabikarbónából, 100 g kristálycukorból, 1 egész tojásból, és 1 sárgájából, 1/4 csomag vaníliás cukorból és 1/2 citrom reszelt héjából kb. 1 pohár vízzel gyúrható tésztát dolgozunk össze. Két cipót formálunk belőle, és tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Az egyik lapot beletesszük a tepsibe és megkenjük a következő töltelékkel: a megmaradt tojásfehérjét habbá verjük, és belekeverjük 2 tojás sárgáját. Az egészet elkeverjük 125 g cukorral, 1/2 citrom reszelt héjával és 300 g áttört tehéntúróval. A tölteléket az alsó lapra kenjük, meghintjük búzadarával (grízzel), és a másik lapot ráhelyezve megszurkáljuk, majd a sütőbe téve szép sárgára sütjük. Forrón vaníliás cukrot szitálunk rá, és ha teljesen kihűlt, felvágjuk.


avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Szomb. Aug. 06, 2016 5:46 pm

Isteni finom linzerkarika

Hozzávalók:
80 dkg liszt
50 dkg margarin
20 dkg cukor
2 evőkanál tejföl
4 tojássárgája
2 csomag sütőpor
1 üveg lekvár
porcukor

Elkészítése:
A hozzávalókat a lekvár és a porcukor kivételével gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap nyújtjuk, szaggatjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben szép világosra sütjük. Ha kihűltek, lekvárral kettőt-kettőt összeragasztunk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.


avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Vas. Aug. 07, 2016 5:18 pm

BÁMULATOS KELT TÉSZTA RECEPT ÉS 10 ELLENÁLLHATATLAN KALÁCS!

A kelt tészták készítése egyszerű, a legfontosabb az élesztő minősége, lehetőleg használjunk friss élesztőt. Amennyiben csak szárított élesztő van a háznál, akkor mindig próbáljuk ki előre, hogy minősége megfelelő-e. Az élesztőt mindig langyos, kicsit cukros tejben vagy vízben feloldva s felfuttatva tegyük a liszthez. Fontos, hogy a kelt tésztát mindig dolgozzuk ki erősen mindaddig, amíg elválik a táltól és hólyagos lesz. A tészta lágysága mindig attól függ, mit akarunk belőle sütni. Az aranygaluska tésztáját például készítsük lágyra, a buktáé legyen keményebb, a foszlós kalácshoz meg egészen kemény tésztát készítsünk. A kelt tésztát letakarva, meleg helyen kelesztjük.

Élesztős tészta
Hetvenöt deka lisztet mély tálba teszünk, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe beleütünk három tojássárgáját, beleteszünk kevés sót, fél liter megcukrozott tejet, nyolc-tíz deka olvasztott vajat és másfél deka langyos tejben feloldott élesztőt. A tésztát fakanállal addig verjük, amíg szép sima lesz, és nagy hólyagokat vet. Letakarva meleg helyen pihentetjük, amíg jól megkel, akkor tetszés szerint fölhasználhatjuk, akár kalácsnak, akár lepénynek, akár kiflicskéknek vagy más kelt tésztának.

Olcsó tejes kalács
Egy liter liszthez két tojássárgáját, kevés cukrot, pici sót adunk, és beleteszünk két deka langyos tejben feloldott élesztőt, jól kidolgozzuk, és apránként hozzákeverünk még tizenöt deka olvasztott vajat. Utána kelni hagyjuk, azután jól meglisztezett gyúródeszkán három része osztjuk, mindegyik darabot megcsavarjuk, és utána összefonjuk, a tepsiben pihentetjük, s mielőtt megsütnénk, megkenjük a tetejét tojássárgájával.

Könnyű kelt tészta
Híg tésztát kavarunk fél kiló lisztből két deka cukros tejben kelesztett élesztővel, fél liter tejjel, egy tojással, kevés sóval, cukorral. A tésztát fakanállal addig verjük, amíg hólyagozni kezd. Öt deka zsiradékot meglangyosítunk, és kanalanként beledolgozzuk a hólyagosodó tésztába. Megkelesztjük. A kelt tésztát tepsibe öntjük, és meghintjük cukorral. Öt deka darált diót is szórhatunk a tetejére. A tepsiben még kelni hagyjuk a tésztát, majd forró sütőben megsütjük. Négyszögletes kockákra vágjuk, és tálalhatjuk kávé mellé frissen, mint kalácsot vagy lekvárral, mint süteményt. Másnap is fogyasztható, ha lábasban, meleg víz fölött frissre gőzöljük.

Gyors kalács
Jól eldolgozunk harminc deka lisztet egy tojással, három evőkanál cukorral, öt deka vajjal, öt deka langyos tejben kelesztett élesztővel, pici sóval. Olyan simára keverjük, mint a rétestésztát. Kivajazott formába tesszük, néhány percig pihentetjük, utána meleg sütőben megsütjük.

Csokoládés kalács
Először jól elkavarunk három egész tojást tizenöt deka cukorral. Belevegyítünk tíz deka lisztet és tíz deka olvasztott vajat. A keveréket püspökkenyér vagy kuglóf formába öntjük, és lassú tűznél megsütjük. Miután kihűlt, bevonjuk csokoládémázzal.

Fonott foszlós kalács
Fél kiló, előzőleg meleg helyen tartott lisztbe belekeverünk két deka langyos tejben megkelesztett élesztőt, késhegynyi sót, egy egész tojást, egynek a sárgáját és annyi langyos tejet — ebben négy-öt kockacukrot is elkeverünk —, amennyi jó gyenge tészta készítéséhez elegendő. Kézzel erősen kidolgozzuk, amíg szép sima lesz, és hólyagokat vet. Ekkor apránként hozzáadunk öt deka olvasztott, langyos vajat, és újra simára dolgozzuk, vigyázva, hogy ne legyen puhább, mint a kenyértészta. Tetejét kissé meglisztezzük, és meleg helyen jól megkelesztjük. Belisztezett deszkán három-öt részre osztjuk, attól függően, hogy hány ágból fonjuk a kalácsot. Hosszúkásra alakítjuk és megfonjuk, közben csavarva, csavarosra forgatva az ágakat. Kikent tepsibe tesszük, újra megkelesztjük, felvert tojással megkenjük és lassú tűznél pirosra sütjük. A megfelelő minőség egyik feltétele, hogy a készítés egész ideje alatt meleg legyen a konyhában.

Fahéjas, csokoládés kalács
A kalácstésztát (elkészítési módját lásd az előző receptben) három részre osztjuk. Egyik részbe belegyúrunk egy-két kanál fahéjas cukrot. Az ágakat úgy fonjuk össze, hogy a fahéjas mindig a kalács közepén legyen. Tojással megkenjük és megsütjük. Ugyanígy készül a csokoládés kalács is : az egyik rész tésztába itt reszelt csokoládét gyúrunk.

Ünnepi kalács kétféleképpen
I. Tíz deka lisztből, öt deka élesztőből öt kockacukor és kellő mennyiségű langyos tej hozzáadásával kovászt készítünk. Két óra hosszat kelesztjük. Hat deka porcukrot öt tojássárgájával habosra kavarunk, belekeverünk húsz deka lisztet, kevés reszelt citromhéjat, egy-két evőkanál rumot, és végül hozzávegyítjük a jól megkelt kovászt. A tésztát jól kidolgozzuk, és meleg helyen három óra hosszat kelesztjük. Újabb öt tojássárgáját öt deka cukorral és tíz deka vajjal habosra kavarunk, ismét lisztet, ezúttal negyven dekát vegyítünk hozzá, és az egészet hozzáadjuk a megkelt tésztához és jól összedolgozzuk. Csipetnyi sót és ha szükséges kevés langyos tejet is teszünk bele. Az így összeállt tésztának meglehetősen keménynek kell lennie. Három óra hosszat kelesztjük még, aztán meglisztezett gyúródeszkára borítjuk, kis cipókat formálunk belőle, és azokat kerek, fehér kartonlapokra tesszük, s úgy helyezzük a tepsibe. A cipókat megkenjük vajjal, és újból egy óráig kelesztjük. Közben kétszer jól bekenjük tojással. Éles késsel erősen bevágjuk, és közepes tűznél barnapirosra sütjük.

II. Egy kiló langyos lisztet összekeverünk fél liter tejjel és öt deka élesztővel. Meleg helyen megkelesztjük, belevegyítünk két egész tojást, háromnak a sárgáját, húsz deka olvasztott vajat, tíz deka mazsolát, tíz deka cukrot, egy kanál rumot, öt deka mandulát és csipetnyi sót. Jól kidolgozzuk és, másfél-két óráig kelni hagyjuk. Elosztjuk, megfonjuk, tojással megkenjük, cukorral, mandulával meghintjük, és szép sárgásbarnára sütjük.

Ünnepi kenyér
Két és fél kiló langyos lisztet tálba teszünk, a közepébe beleöntünk nyolc deka tejben feloldott élesztőt, az élesztőbe belekeverünk egy kis lisztet, és kelni tesszük meleg helyre. Hat tojást elhabarunk és háromnegyed liter felforralt, langyos tejjel felöntjük, azt belevegyítjük a tésztának valóba, csipetnyi sót, negyed kiló cukrot, harmincöt deka vajat, tizenkét és fél deka hámozott, őrölt mandulát vagy diót, egy citrom lereszelt héját, húsz-harminc deka mazsolát is beleteszünk, kézzel jó tésztává dolgozzuk össze, és főzőkanállal hólyagosra verjük. Megkelesztjük. Két hosszúkás cipót formálunk belőle, liszttel meghintett tepsibe tesszük és ismét kelni hagyjuk. Tojással megkenjük és forró sütőben megsütjük.
avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Vas. Aug. 07, 2016 5:27 pm

Házi sport szelet

Hozzávalók (-):
50 dkg darált keksz
3 evőkanál kakaó
25 dkg margarin (olvasztva)
2 dl langyos tej
25 dkg cukor
rum aroma
2 evőkanál olaj
10 dkg étcsokoládé

Elkészítése:
A hozzávalókat az olaj és az étcsokoládé kivételével összegyúrjuk, majd egy közepes méretű tepsibe simítjuk. Hűtőbe tesszük 2-3 órára, hogy keményre dermedjen. Az olajat és a tortabevonót mikróban megolvasztjuk, majd a téglalap alakúra vágott szeletekre kenjük. Ismét hűtőben dermesztjük, ha közben el nem fogy.

avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Vas. Aug. 07, 2016 5:30 pm

Kekszes krémes  

Hozzávalók :

1 cs. kocka alakú háztartási keksz
1,5 cs. vaniliás pudingpor
2 db tojás
7 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
12.5 dkg margarin
7,5 dl tej
fél csomag zselatin

Tepsi alját ( 30*22cm ) kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá :

Krém : A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. Amíg forr, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint.

Óvatosan a kekszre merjük ( nem öntjük! ) és kirakjuk a tetejét is keksszel. Másnapra megpuhul és gyönyörűen lehet szeletelni.

avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by masu-feri on Hétf. Aug. 08, 2016 2:18 pm

Íme a legfinomabb tócsni, avagy krumplilepény receptje
http://www.nlcafe.hu/gasztro/20160808/tocsni-recept-krumpli-lepeny-finom/



Készítsd el a legfinomabb tócsnit, amit eddig valaha ettél. Gyors, egyszerű, elronthatatlan ebéd vagy vacsora lehet belőle. Önmagában, mint a lángost, vagy köretként fogyasztva is mennyei.

A tócsnit eheted önmagában, gazdagíthatod cukkinivel vagy reszelt sajttal, meglocsolhatod tejföllel, de megkóstolhatod fokhagymával ízesített görög joghurttal megöntözve is. Bárhogyan is próbáld ki, mennyei és laktató étel. Némiképp hasonlít a krumplis lángoshoz, csak annál sokkal gyorsabban és egyszerűbben készül.

A tócsni elronthatatlan alapreceptjét mutatjuk. Kezdők is bátran próbálkozzanak vele

A legfinomabb tócsni hozzávalói
1 kg krumpli
1 pohár tejföl (150 g)
15 dkg liszt
1 tojás
ízlés szerint só
Így készül a legfinomabb tócsni
A krumplit zöldségpucolóval hámozd meg. Alaposan öblítsd le, majd nagy lyukú reszelővel reszeld tálba. Add hozzá a tojást és 5 púpozott evőkanál lisztet. Ízlés szerint sózd (kb. 3-4 mokkáskanálnyi kell bele), és a pohár tejfölt is öntsd a masszához. Jól keverd össze. Ha nem elég sűrű, keverj még hozzá kevés lisztet.

Közben nagyobb serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Az elkészült tócsnit kanállal szaggasd az olajba. Kissé ellapíthatod. Fontos, hogy az olaj végig forró legyen, különben túlzottan felszívja a tészta.

Amikor szép pirosra sült a krumplilepénykék egyik oldala, fordítsd meg, és a másikat is ugyanígy süsd pirosra. Papírtörlőre szedd ki, ami fölszívja a fölösleges olajat.

Forrón tálald a tócsnit. Meglocsolhatod tejföllel, ízesítheted fokhagymával, reszelt sajttal – ahogy szereted. Krumplis köretként, például főzelék mellé fogyasztva is nagyon finom.
avatar
masu-feri

Hozzászólások száma : 5738
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Hétf. Aug. 08, 2016 3:16 pm

CSÁBÍTÓ HÁZI KARAMELLKRÉM 20 PERC ALATT ELKÉSZÜL!

A torták és más sütemények isteni finomak ettől a házi karamellkrémtől! Vigyázat, egy adag pillanatok alatt elfogy!
Hozzávalók
3 evőkanál cukor,
fél dl víz,
1 evőkanál liszt,
2-3 kanál tej,
3 tojássárgája,
Elkészítés
3 evőkanál cukrot sötétbarnára pirítunk, és fél dl vízzel feleresztve felfőzzük. (A pirított cukor a víz hozzáadásakor megkeményedik, de pár perc múlva felolvad.) Egy csapott evőkanál lisztet 2-3 kanál tejjel, 3 tojássárgájával simára keverünk; hozzáadjuk a langyosra hűlt karamelles vizet, és annyi tejet, hogy az egész massza 4 dl legyen. Ízlés szerint cukrozzuk, és gyenge tűzön sűrűre főzzük. A tűzről levéve tovább keverjük a krémet, és ha már langyosra hűlt, 10 dkg vajjal simára keverjük.

avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Szer. Aug. 10, 2016 2:03 pm

Kókuszos tejbegríz torta a magunk örömére is.

Hozzávalók:
4,5 dl tej
csipet só
10 dkg vaj
10 dkg cukor
12 dkg búzadara
10-15 dkg kókuszreszelék

Tetejére:

12 dkg ét csoki vagy tejcsoki ( én tejcsokit használtam )
2 dl habtejszín
kókuszreszelék
Elkészítése:

A tejet csipet sóval felteszem forrni.
Ha már melegszik, hozzáadom a vajat és a cukrot
.Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadom a búzadarát, és a kókuszreszeléket, és folyamatosan kevergetve csomómentesre főzöm addig, amíg pöfékelni nem kezd.
Ekkor formába öntöm.
Én egy 16 cm-es kis tortaformába öntöttem, amit előzőleg sütőpapírral kibéleltem a könnyebb eltávolítás végett.
Így lett torta. De tehetitek szögletes formába, készülhet lapos változatban.
A csokimázhoz a habtejszínbe tördeljük a csokoládét és elkezdjük összeforralni.
Ha kész, picit hagyjuk hűlni, majd óvatosan rácsurgatjuk a kókuszos tejbegrízünkre.
Ha 16-os tortaformát használtok, a fenti csokimáz fele is elegendő rá!
Ha nagyobb felületen szétterítitek, akkor viszont rámegy az egész
avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Szer. Aug. 10, 2016 8:11 pm

GYORS HABKÖNNYŰ TÚRÓS-RÉTES
– AZ ÍZE TÉNYLEG OLYAN, MINT A RÉTESÉ, CSAK KB. 10 PERC A MUNKA!

Ez egy gyors túrós süti, amit nagyon egyszerű elkészíteni. Alig félóra alatt elkészül, isteni finom, és az egész család szereti!

Hozzávalók
3 tojás,
5 ek. cukor,
1/4 kg túró,
2 kis kefir,
2 dl tejföl,
5 ek. liszt,
2 ek. búzadara,
2 ek. olaj.
Elkészítés
1 dl tejföl és az olaj kivételével a hozzávalókat kézi habverővel összekeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe (kb. 24×36 cm) öntjük és a tetejét meglocsoljuk a maradék tejföl és az olaj keverékével. 20-25 percig sütjük 200 °C-on.
avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Hétf. Aug. 15, 2016 10:23 am

A legízletesebb karfiolfasírt,

mi egyszerűen rajongunk érte!

Hozzávalók:
1 fej karfiol
10 dkg sonka
10 dkg reszelt sajt
2 tojás
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
friss petrezselyemzöld
csipetnyi kakukkfű
só, bors
olaj
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. A sonkát nagyon apróra vágjuk. A karfiolt leszűrjük, robotgéppel pépesítjük, hagyjuk kicsit hűlni és egy tálba tesszük. A tojást, a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot és a sonkát is hozzáadjuk, fűszerezzük és összegyúrjuk. Ha a massza nem elég szilárd, még teszünk bele egy kevés zsemlemorzsát. A zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselymet is belekavarjuk, majd kisebb golyókat formálunk belőle és forró olajban kisütjük.

avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Hétf. Aug. 15, 2016 4:44 pm

Céklasaláta
Hozzávalók

50 dkg csíkokra vágott ecetes cékla,
2 kisebb savanyú alma,
1 dl tejszín (1 evőkanál reszelt torma).
A céklát és a hámozatlan almát vékony csíkokra vágjuk, az almát le is reszelhetjük nagy lyukú reszelőn. A tejszínt habbá verjük, s ha szeretjük, tormával ízesítjük. Ezekből a nyersanyagokból összekeverjük a salátát, és hidegen tálaljuk.

Bébi cékla
Hozzávalók

2 kg apró cékla,
2 evőkanál olaj,
4 evőkanál citromlé,
1 mokkáskanál só.
A céklát megmossuk, és héjastul-szárastul egy kevés forrásban levő, sós vízben feltesszük főni. Amint megfőtt, hideg vízzel leöblítjük, és meghámozzuk. Az olajból és a citromléből a sóval salátaöntetet keverünk, s ráöntjük a céklára.

Hagymás céklasaláta
Hozzávalók

1,5 kg ecetes cékla,
6 fej vöröshagyma,
só, cukor ízlés szerint,
póréhagyma a díszítéshez.
Az ecetes céklát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lereszeljük a hagymát is, hozzákeverjük a céklához, és a keveréket ízlésünk szerint sóval-cukorral ízesítjük. Két villával az egészet alaposan összekeverjük, majd a tetejét vörös-vagy póréhagyma-karikákkal díszítjük.

Gombás céklasaláta
Hozzávalók

4 közepes fej főtt cékla,
10-15 dkg saját levében párolt gomba,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál citromlé vagy borecet,
só, bors, mustár ízlés szerint,
1 kemény tojás összetörve,
egy kevés finomra vágott petrezselyemzöld.
A céklát és a gombát felszeleteljük, és összekeverjük. A többi anyagból kikeverjük a mártást, és ráöntjük.

Reszelt cékla
Hozzávalók

50 dkg reszelt cékla (nyers céklából),
nagy alma,
1 uborka,
1 dl joghurt,
1 evőkanál reszelt torma vagy méz.
Az almát és az uborkát durvára reszeljük, és a finomabbra reszelt céklához keverjük. A joghurtot csípősre vagy édeskésre ízesítjük, és az alapanyagokhoz keverjük.

Céklasaláták (reszelt cékla) készítésekor érdemes megpróbálkozni még a következő anyagok hozzáadásával: káposztafélék – savanyú káposzta és alma – hagymafélék apróra vágva – reszelt zöldségek – ananász és uborka fűszernövények – mogyoró, dió, mazsola stb.
avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ildikó on Hétf. Aug. 15, 2016 5:20 pm

Finom,omlós kínálós sütike!

Hozzávalók
1 Ráma margarin,
1 kis doboz tejföl,
40 dkg liszt
csipet só
Elkészítése:


A tésztát összeállítjuk a fenti alapanyagokból, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval “köröket” gyártunk, majd sütésálló lekvárt vagy mák, dió stb..tölteléket teszünk a közepére. Ráhajtjuk az egyik felét a másikra és az oldalát lenyomkodjuk. Zsírozott tepsiben rövid ideig sütjük. A kifliket nem kell lekenni semmivel és akkor kész, ha nagyobbak és “csörgősek” lettek .
A teteje nem lesz barna és még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk.
Tipp:
Nagyon sokszor sütöttem hasonlót 5o dkg liszt, kicsit több tejföl és a lekvár töltelékhez darált diót kevertem. Akkor nem megy ki a töltelék a kifliből. Sokáig eláll, omlós finom!
avatar
Ildikó

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2016. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: ÉJJEL NAPPAL FALODA

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 5 oldal 1, 2, 3, 4, 5  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.